Σινεμά - TV

Αυτή είναι η πρώτη Χριστουγεννιάτικη ταινία που γυρίστηκε ποτέ

today28 Δεκεμβρίου, 2018

Background
share close

Αναρωτηθήκατε ποτέ ποια ήταν η πρώτη χριστουγεννιάτικη ταινία που γυρίστηκε για τον κινηματογράφο; Ακόμα κι αν το σκεφτήκατε ίσως δεν φανταζόσαστε πόσο παλιά έγινε το πρώτο αυτό εγχείρημα.

Ο τίτλος της «Santa Claus». Γυρίστηκε το 1898 και δεν είναι μόνο η πρώτη καταγεγραμμένη χριστουγεννιάτικη ταινία αλλά και η πρώτη με ήρωα τον Άι Βασίλη. Επίσης είναι και η πρώτη που δοκίμασε την τεχνική της παράλληλης δράσης.

Υπεύθυνος για το τότε θαύμα της εποχής ήταν ο Τζ.Α. Σμιθ, Βρετανός υπνωτιστής και υπεύθυνος προβολής και από τους πιο σημαντικούς πρωτοπόρους στη χρήση των ειδικών εφέ στο σινεμά.

Η υπόθεση της ταινία έχει ως εξής: Δύο παιδιά περιμένουν μπροστά στο τζάκι, όταν η νταντά τους τα αναγκάζει να πάνε για ύπνο. Αργότερα το ίδιο βράδυ, ο Άι Βασίλης φτάνει στη στέγη του σπιτιού τους, κατεβαίνει την καμινάδα και μπαίνει στο σπίτι από το τζάκι για να αφήσει τα δώρα για τα παιδιά.

Μετά εξαφανίζεται, ακριβώς τη στιγμή που τα παιδιά ξυπνούν…

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Προηγούμενο άρθρο

Music

Song You Need To Know: Rita Ora, ‘Let You Love Me’ (Acoustic)

Ora’s natural voice shines on this guitar-strummed cut from her new album ‘Phoenix’ It is generally bad news whenever a pop star decides to bless us with an earthy, strummed version of their new club anthem. So here’s a surprise: Rita Ora’s electropop song “Let You Love Me” set to acoustic guitar is a delight. Without all the clutter, it’s a folk-pop song about the bittersweetness of following your heart. And 28-year-old British […]

today28 Δεκεμβρίου, 2018

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%