Σινεμά - TV

“Born To Be Murdered” η νέα ταινία του Λούκα Γκουαντανίνο με σκηνικό την Ελλάδα

today9 Μαρτίου, 2019

Background
share close

Ο Λούκα Γκουντανίνο (Να με φωνάζεις με τ’ όνομά σου), ετοιμάζει τη νέα του ταινία με φόντο την Ελλάδα. Μέχρι στιγμής έχουν γυριστεί σκηνές στα Τρίκαλα, τα Μετέωρα, τα Ζαγόρια, την Καλαμπάκα και θα συνεχιστούν στην Πλατεία Συντάγματος και την Καθαρά Δευτέρα, πάλι από νωρίς το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Έτσι λοιπόν την Κυριακή το πρωί η Πλατεία Συντάγματος και οι γύρω δρόμοι, στους οποίους θα διακοπεί η κυκλοφορία και η στάθμευση των οχημάτων, προκειμένου να συνεχιστούν τα γυρίσματα της ταινίας «Born to be Murdered», μια αμερικανοϊταλική παραγωγή, στην οποία συμμετέχει και η εταιρία Faliro House Productions του Χρήστου Κωνσταντακόπουλου.

Πάντως πρέπει να σημειωθεί ότι η ταινία δεν είναι μια συνηθισμένη παραγωγή απ’ αυτές που περνάνε σχεδόν απαρατήρητες. Αντιθέτως, οι συντελεστές της έχουν όλα τα φόντα για να κάνουν μία ταινία, που, γιατί όχι, μπορεί να φτάσει μέχρι και τα Όσκαρ. Έτσι, μετά την σημαντική παρουσία του Γιώργου Λάνθιμου στη φετινή βραδιά των Βραβείων  Όσκαρ, δεν αποκλείεται του χρόνου να δούμε, αυτή τη φορά, την Ελλάδα να πρωταγωνιστεί στη μεγαλύτερη κινηματογραφική εκδήλωση και έδρα της αμερικανικής βιομηχανίας του κινηματογράφου.

Και αυτό διότι παραγωγός της ταινίας είναι ο Λούκα Γκουαντανίνο, που έχει σημαντική διαδρομή ως σκηνοθέτης, με κορυφαία στιγμή την ταινία του «Να με φωνάζεις με τ’ όνομά σου», το οποίο κατάφερε να μπει, το 2017, ως υποψήφιο για τέσσερα Όσκαρ, μεταξύ των οποίων και για τα βραβεία Καλύτερης Ταινίας, Πρώτου Ανδρικού Ρόλου και Διασκευασμένου Σεναρίου. Επίσης, πολύ καλά είχαν πάει και οι ταινίες του «Κάτω από τον Ήλιο» (βασισμένο στη θρυλική «Πισίνα» του Ζακ Ντερέ, με τον Αλέν Ντελόν και τη Ρόμι Σνάιντερ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους) και την ταινία τρόμου «Suspiria», ένα ριμέικ της καλτ ταινίας του Ντάριο Αρτζέντο. Σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο Φερντινάντο Τσίτο Φιλομαρίνο, βοηθός σκηνοθέτης στις ταινίες του Γκουαντανίνο, ο οποίοι ουσιαστικά αποτελούν ένα αχώριστο δίδυμο τόσο στον κινηματογράφο όσο και στη ζωή.

Το σενάριο, το οποίο βασίζεται στο μυθιστόρημα που έγραψε το 1945 η Αμερικανίδα Έλινορ Ντένιστον, με το ψευδώνυμο Ντένις Άλαν) είναι ένα κλασικό θρίλερ μυστηρίου, που αφηγείται την ιστορία ενός αμερικανού τουρίστα, ο οποίος βρίσκεται άθελά του στο κέντρο μίας επικίνδυνης συνωμοσίας.

Ωστόσο, το δυνατότερο ίσως χαρτί στην ταινία είναι ο πρωταγωνιστής της, ο εντυπωσιακά ανερχόμενος μαύρος ηθοποιός Τζον Ντέιβιντ Ουάσιγκτον, γιος του διάσημου Ντένζελ Ουάσιγκτον. Ο Τζον Ντέιβιντ ήταν ο πρωταγωνιστής της τελευταίας ταινίας του Σπάικ Λι «Παρείσφρηση», η οποία κέρδισε το Όσκαρ Σεναρίου στην πρόσφατη τελετή. Επίσης, ο 35χρονος ηθοποιός, με το βαρύ όνομα, που προσέχει ιδιαιτέρως τις επιλογές του, για πολλούς θεωρείται και ο νέος Σίντνεϊ Πουατιέ, σε μία άτυπη κόντρα με τον βραβευμένο με Όσκαρ Μαχερσάλα Άλι.

Τέλος, στην παραγωγή συμμετέχει και η εταιρία του Χρήστου Κωνσταντακόπουλου «Faliro House», που δραστηριοποιείται στην  Ελλάδα και στο εξωτερικό, έχει συνεργαστεί στην παραγωγή περισσοτέρων από 50 ταινιών, απ’ τις οποίες μπορούμε να ξεχωρίσουμε: «Voyage of Time» του φημισμένου Τέρενς Μάλικ, «Ο ιδρυτής μιας αυτοκρατορίας», του Τζον Λι Χάνκοκ, «Ο εκλεκτός της νύχτας» του Τζεφ Νίκολς, «Αστακός» του Γιώργου Λάνθιμου, «Πριν από τα μεσάνυχτα» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ (γυρισμένο στην Πελοπόννησο), «Μόνο οι εραστές μένουν ζωντανοί» του κορυφαίου εκπροσώπου του ανεξάρτητου αμερικανικού κινηματογράφου Τζιμ Τζάρμους.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%