Σινεμά - TV

Η Coppola έγινε η δεύτερη γυναίκα στα 70 χρόνια του Φεστιβάλ των Καννών που κέρδισε το Βραβείο Σκηνοθεσίας

today29 Μαΐου, 2017

Background
share close

Χρειάστηκαν μόλις 56 χρόνια (…) αλλά, στο τέλος, συνέβη. Η Sofia Coppola έγινε η δεύτερη γυναίκα στην ιστορία του Φεστιβάλ των Καννών που τιμήθηκε με το Βραβείο Σκηνοθεσίας, το βράδυ της Κυριακής.

Η Ρωσίδα Yuliya Solntseva ήταν η πρώτη γυναίκα που τιμήθηκε με το βραβείο το 1961 για την ταινία της «The Story of the Flaming Years». Η Κόππολα κέρδισε το βραβείο για το «The Beguiled», μια ιστορία τρόμου με φόντο τον αμερικανικό Νότο, η οποία αποτελεί remake της πρωτότυπης ταινίας του 1971 με τον Κλιντ ΄Ηστγουντ (Clint Eastwood). Η Κόππολα έχει κατέβει ως υποψήφια στις Κάννες άλλες τρεις φορές στη σταδιοδρομία της, με τις ταινίες «The Virgin Suicides», «Marie Antoinette» και «The Bling Ring».

«Ήμουν ενθουσιασμένη που κατάφερα να γυρίσω αυτή την ταινία και είναι τόσο συναρπαστική έναρξη η βράβευση στις Κάννες», είπε η σκηνοθέτις σε δήλωσή της.

Αφού ευχαρίστησε τη «σπουδαία ομάδα και το καστ» της ταινίας, η Κόππολα ευχαρίστησε στη συνέχεια τη Universal Studios και ένα από τα τμήματά της, το Focus Features, «για την υποστήριξη που δείχνουν σε ταινίες που δημιουργούνται από γυναίκες και επικεντρώνονται σε γυναίκες».

 

Source: huffingtonpost.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%