Σινεμά - TV

«Doctor Sleep»: Το σίκουελ της «Λάμψης» οδεύει προς τη μεγάλη οθόνη

today5 Απριλίου, 2016

Background
share close

Η υπόθεση του δεύτερου βιβλίου εστιάζει στον Danny Torrance, γιο του κινηματογραφικού Τζακ Νίκολσον.

Η «Λάμψη»,του συγγραφέα Stephen King, βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 1980 και πολύ γρήγορα μετατράπηκε σε ένα από τα πιο κλασικά θρίλερ όλων των εποχών.

O διάσημος συγγραφέας ιστοριών τρόμου έγραψε τη συνέχεια της ιστορίας της οικογένειας των Torrance το 2013, με το βιβλίο «Doctor Sleep» να γίνεται αυτόματα bestseller και τρία χρόνια αργότερα να οδεύει προς τη μεγάλη οθόνη.

H υπόθεση του δεύτερου βιβλίου εστιάζει στον Danny Torrance, γιο του κινηματογραφικού Τζακ Νίκολσον, ο οποίος είναι πλέον μεσήλικας και ψυχικά τραυματισμένος από τα όσα διαδραματίστηκαν στο «Overlook Hotel» όταν ήταν μικρός. Ο Danny έρχεται κοντά με ένα 12χρονο κορίτσι, το οποίο προσπαθεί να σώσει, όταν εκείνη εμπλέκεται σε μια υπόθεση υπερφυσικών φαινομένων.

Ο Stephen King στην πολυαναμενόμενη ταινία αναμένεται να αναλάβει τον ρόλο του παραγωγού, ενώ το σενάριο θα αναλάβει ο βραβευμένος με Όσκαρ σεναριογράφος, Akiva Goldsman. Η θέση του σκηνοθέτη, ωστόσο, είναι ακόμα ανοιχτή.

Σημειώνουμε πως στο παρελθόν ο King είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του σχετικά με τη σκηνοθεσία του Stanley Kubrick στη «Λάμψη», καθώς θεώρησε την ταινία μισογυνιστική εξαιτίας της παρουσίασης της Wendy Torrance σαν μια «σκύλα που ουρλιάζει».

Το τρέιλερ της πρώτης ταινίας

 

Πηγή: protothema.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%