Μουσική

10/3/2016 | Category: Μουσική

Eurovision 2016 | Αυτή είναι η ελληνική συμμετοχή

Πριν από μερικές ώρες κυκλοφόρησε επίσημα το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον 61ο διαγωνισμό της Eurovision, ο οποίος θα γίνει σε δύο μήνες από τώρα στη Στοκχόλμη!

Η απευθείας ανάθεση εκ μέρους της ΕΡΤ στο συγκρότημα Argo είχε γίνει γνωστή εδώ και αρκετό καιρό γνωστή και αυτό που όλοι περιμέναμε ήταν το τραγούδι που θα αποτελέσει την 37η εκπροσώπηση της χώρας μας στον μουσικό διαγωνισμό. Τελικά ο τίτλος του τραγουδιού είναι «Utopian Land» και συνδυάζει ποντιακή γλώσσα και λύρα για να θυμίζει Ελλάδα αλλά και hip hop και αγγλική γλώσσα για να προσεγγίζει διεθνή πρότυπα.

Τους Argo, τους οποίους σίγουρα θα γνωρίσουμε πολύ καλά μέχρι το Μάιο, αποτελούν η Χριστίνα Λαχανά(τραγούδι), η Μαρία Βενετικίδου (φωνητικά), ο Βλαδίμηρος Σοφιανίδης (τραγούδι), ο Κώστας Τοπούζης (ποντιακή λύρα), ο Ηλίας Κεσίδης (φωνητικά – κρουστά) και ο Αλέκος Παπαδόπουλος (νταούλι).

Η ελληνική συμμετοχή διαγωνίζεται αρχικά πρώτο ημιτελικό της 10ης Μαΐου, όπου θα διεκδικήσει την πρόκρισή της στο μεγάλο τελικό.

Ακούστε το τραγούδι και δείτε το επίσημο βίντεο κλιπ του εδώ:

Καλή μας επιτυχία!