Σινεμά - TV

“Game of Thrones”: Ποιους χαρακτήρες θα δούμε στο πρίκουελ του 2020;

today10 Νοεμβρίου, 2018

Background
share close

Το “Game of Thones” μπορεί να έφτασε στο τέλος του, θα αφήσει όμως στη θέση του μία αντάξιά του  – ελπίζουμε- σειρά, που θα προβληθεί το 2020. Τα γυρίσματά της θα ξεκινήσουν το 2019 και μέχρι στιγμής γνωρίζουμε ήδη δύο από τους πρωταγωνιστές της, την Ναόμι Γουότς και τον Τζος Γουάιτχαουζ.

Η ανακοίνωση του HBO σχετικά με την εποχή που διαδραματίζεται η σειρά είναι η εξής:

«H σειρά καταγράφει την κάθοδο του κόσμου από τη Χρυσή Εποχή των Ηρώων στην πιο σκοτεινή του ώρα. Και μόνο ένα πράγμα είναι σίγουρο: από τα τρομακτικά μυστικά της ιστορίας του Γουέστερος μέχρι την πραγματική προέλευση των Λευκών Οδοιπόρων, κι από τα μυστήρια της Ανατολής ως τους θρυλικούς Σταρκ… δεν είναι η ιστορία που νομίζουμε ότι γνωρίζουμε».

Επομένως στα στοιχεία που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής προστίθεται και η εποχή στην οποία διαδραματίζεται η ιστορία.

Όλα τα παραπάνω ο συγγραφέας των βιβλίων πάνω στα οποία βασίστηκε η σειρά, Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν, τα έχει περιγράψει στον τόμο «Ο Κόσμος της Φωτιάς και του Πάγου» (εκδ. Anubis, 2015). Τον ξεφυλλίσαμε για εσάς και σας παρουσιάζουμε τα πρόσωπα-κλειδιάς αυτής της εποχής που είναι πολύ πιθανό να δούμε στη νέα σειρά.

Η μακρινή Εποχή των Ηρώων

Η Εποχή των Ηρώων ξεκίνησε 10.000 χρόνια πριν από τα γεγονότα που διαδραματίζονται στη σειρά, με την υπογραφή της Συνθήκης του Νησιού των Προσώπων, που σήμανε το τέλος του πολέμου ανάμεσα στους Πρώτους Ανθρώπους και τα Παιδιά του Δάσους και διήρκεσε περίπου 4.000 χρόνια.

Είναι η εποχή κατά την οποία σχηματίστηκαν πολλοί από τους οίκους που αγαπάμε (ή αγαπάμε να μισούμε) στο «Game of Thrones», όπως οι Σταρκ και οι Λάνιστερ. Στο μέσο της περιόδου αυτής έπεσε ο μακρύτερος και σκοτεινότερος χειμώνας όλων, η Μεγάλη Νύχτα, κατά την οποία οι Λευκοί Οδοιπόροι εισέβαλλαν από τον Βορρά (κάτι που επαναλαμβάνεται στο σημείο της σειράς που βρισκόμαστε τώρα).

Μερικά από τα πρόσωπα-κλειδιά αυτής της εποχής, που είναι πολύ πιθανό να δούμε στη νέα σειρά, είναι τα εξής:

 

Μπράντον ο Τέκτονας: Ο Μπράντον Σταρκ, γνωστός ο Μπράντον ο Τέκτονας επειδή έκτισε, με τη βοήθεια γιγάντων, το περίφημο Τείχος που προστάτευε το Γουέστερος από τους Λευκούς Οδοιπόρους. Έκτισε επίσης το Γουίντερφελ,
αλλά και το Στορμς Εντ. Είναι ο ιδρυτής του οίκου των Σταρκ και ο πρώτος Βασιλιάς του Βορρά.

Λαν ο Εύστροφος: Ο ιδρυτής του οίκου των Λάνιστερ ήταν ένας πανέξυπνος απατεώνας που ξεγέλασε τον οίκο των Κάστερλι και τους πήρε το Κάστερλι Ροκ, μαζί με όλο το χρυσάφι που βρίσκεται στα έγκατα του βραχώδη λόφου πάνω στο οποίο είναι σκαλισμένο το κάστρο. Οι τροβαδούροι αναφέρουν συχνά τον Λαν και το πόσο πανούργος ήταν, καθώς και το πόσο καλός στο να κερδίζει χρήματα.

Ντούρραν ο Βασιλιάς της Καταιγίδας: Σύμφωνα με το θρύλο ο Ντούρραν ήταν ο πρώτος Βασιλιάς της Καταιγίδας, που έκτισε το Στορμς Εντ με τη βοήθεια του Μπράντον του Τέκτονα και κέρδισε την αγάπη της Ελενέι, της κόρης του θεού της θάλασσας και της θεάς των ανέμων. Λέγεται ότι κυβέρνησε 1.000 χρόνια. Ίδρυσε τον οίκο των Ντούρεντον, που πολλές χιλάδες χρόνια αργότερα συγχωνεύτηκε με εκείνον των Μπαράθιον.

Ο Βασιλιάς της Νύχτας: Ο αρχηγός των Λευκών Οδοιπόρων που τόσο ταλαιπωρεί τους ήρωες του «Game of Thrones» είναι πολύ πιθανό να εμφανιστεί στη νέα σειρά, αν αυτή περιλαμβάνει τα γεγονότα της Μεγάλης Νύχτας. Γνωρίζουμε ότι ήταν ένας από τους Πρώτους Ανθρώπους, που αιχμαλωτίστηκε από τα Παιδιά του Δάσους, τα οποία κάρφωσαν ένα μαχαίρι από Δρακόγυαλο στην καρδιά του και τον έκαναν τον πρώτο Λευκό Οδοιπόρο.

Σκηνή την οποία έχουμε δει στην έκτη σεζόν της σειράς, μέσα από όραμα του Μπραν.

 

Ο Βασιλιάς της Νύχτας Β’: Στα βιβλία του Μάρτιν, ο Βασιλιάς της Νύχτας είναι άλλος. Πρόκειται για έναν από τους πρώτους διοικητές της Νυχτερινής Φρουράς, που ερωτεύτηκε μια γυναίκα «με δέρμα λευκό σαν το φεγγάρι και μάτια σαν μπλε αστέρια» (ακριβώς, μία Λευκή Οδοιπόρο). Την έφερε πίσω στο Νυχτερινό Οχυρό και κυβέρνησε σαν βασιλιάς για 13 χρόνια, μια πολύ σκοτεινή περίοδος. Τελικά εκθρονίστηκε και η τάξη αποκαταστάθηκε. Πάντως, επειδή η σειρά «Game of Thrones» επέλεξε να δώσει το όνομα σε άλλο χαρακτήρα, το ίδιο μάλλον θα συνεχιστεί και στο spin-off.

Ο Γκρίζος Βασιλιάς: Ο θρυλικός μονάρχης των Σιδερένιων Νησιών λέγεται ότι κυβέρνησε για 1.007 χρόνια. Έσφαξε τον δράκο Νάγκα, ο Πνιγμένος Θεός έκανε τα κόκκαλά του πέτρα, και έτσι φτιάχτηκε το κάστρο του. Παντρεύτηκε μια γοργόνα και τα παιδιά τους μπορούν να ζουν μέσα και έξω από το νερό. Από εκείνον κατάγονται οι Γκρέιτζοϊ που γνωρίσαμε στο «Game of Thrones».

Τα Παιδιά του Δάσους: Εννοείται πως θα δούμε πολλά Παιδιά του Δάσους, όπως και Γίγαντες και άλλα φανταστικά πλάσματα, καθώς βρισκόμαστε σε μια περίοδο που για τα στάνταρ του «Game of Thrones» θεωρείται σχεδόν… μυθολογία. Στη σειρά γνωρίσαμε μια ομάδα τέτοιων πλασμάτων που έσωσαν τον Μπραν από τους Λευκούς Οδοιπόρους και τον έφεραν στη σπηλιά της Κουρούνας με τα Τρία Μάτια. Στην Εποχή των Ηρώων κάθε άλλο παρά είδος προς εξαφάνιση είναι.

 

Πηγή: reader.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%