Σινεμά - TV

Η 6η σεζόν του Game of Thrones τελείωσε: Iδού οι 17 πιθανές αποκαλύψεις που φέρνει η 7η

today6 Ιουλίου, 2016

Background
share close

(Spoilers, Spoilers, Spoilers)

O έκτος κύκλος του Game Of Thrones τελείωσε, και τώρα περισσότερο ίσως από κάθε άλλη φορά, μπορούμε να κάνουμε πιο «ρεαλιστικές» υποθέσεις για όλα όσα μπορεί να δούμε μετά από 10 περίπου μήνες- ναι είναι σκληρό- όταν θα προβληθεί το πρώτο επεισόδιο του 7ου κύκλου της σειράς του HBO.

Ήδη οι θεωρίες και τα σενάρια οργιάζουν. Για παράδειγμα το Buzzfeed έφτιαξε μια καθ’ όλα «δεμένη» με επιχειρήματα, λίστα με πιθανές εξελίξεις- στην πλοκή και φυσικά στη ζωή των ηρώων- που μπορεί να δούμε. Βέβαια αν και αξιοπρόσεκτη η φαντασία του συντάκτη που έχει μελετήσει καλά το θέμα, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως…όταν οι fans του Game of Thrones επιχειρηματολογούν για το τι μπορεί να γίνει, κάπου εκεί έξω ο G.R.R. Martin φυσικά γελάει.

Αν συνδυάσουμε λοιπόν αυτή η λίστα υποθετικών σεναρίων με διάφορες άλλες θεωρίες που έχουν αναπτυχθεί από fans μέχρι σήμερα οι εκδοχές σίγουρα είναι άπειρες. Ιδού μερικές από αυτές (απαραίτητη προϋπόθεση ο Μάρτιν να επιτρέψει στους χαρακτήρες να ζήσουν!):

 • Αν και η Ντενέρις  έχει πλέον στη διάθεσή της έναν ισχυρό στόλο, τους τρεις δράκους της, τους Άσπιλους, τους Ντοθράκι, αρκετούς από τους Γκρέιντζοι και εξαιρετικούς συμβούλους και έχει συμμαχήσει με τους Μαρτέλ και τους Ταϊρέλ, μπορεί να μην επιλέξει να εισβάλει στο Γουέστερος. Αντιθέτως μπορεί να κατευθυνθεί πρώτα στην ιδιαίτερη πατρίδα της, το Ντράγκονστόουν, εκεί από όπου και οι πρόγονοί της Έγκον ο Κατακτητής και οι αδελφές μαζί με τους δράκους τους έκαναν τη δική τους εισβολή στο Γουέστερος.

got

 • Μπορεί επίσης αντί για πόλεμο να επιλέξει τη διπλωματία. Ο δυνάμεις που διαθέτει και οι συμμαχίες που έχει σχηματίσει την έχουν φέρει σε πλεονεκτική θέση ενώ και το «Χέρι», ο Τύριον, ως πολιτικός και μέγας διπλωμάτης μπορεί να τη συμβουλέψει να επιλέξει αρχικά την οδό της διαπραγμάτευσης. Συνεπώς ίσως να μην δούμε ακόμη μεγάλες μάχες.

got

got

 • Στο σημείο που έκλεισε ο έκτος κύκλος λογικό είναι να αναρωτιόμαστε ποια μπορεί να είναι η επόμενη κίνηση του «Μικροδάκτυλου». Έχει ήδη δηλώσει στην Σάνσα πως θέλει να καθίσει στον Σιδερένιο Θρόνο έχοντας μάλιστα εκείνη στο πλευρό του ενώ προσπάθησε – αν και ανεπιτυχώς- να την πείσει να προδώσει τον αδελφό της, Τζον. Μπορεί κανείς να αποκλείσει μετά την επιλογή του Τζον ως «Βασιλιά του Βορρά» από τους οίκους του Βορρά, πως ο πανούργος Μπέιλις δεν θα την μεταπείσει ή πως δεν θα μηχανορραφήσει σε βάρος του Σνόου;

got

 • Η Μελισσάνδρα την οποία εξόρισε στον Νότο ο Σνόου μετά την αποκάλυψη της ανθρωποθυσίας με θύμα την κόρη του Στάνις Μπαράθεον, θα ενώσει τις δυνάμεις της με την Αδελφότητα και τον Θόρος που έχει ήδη αναφερθεί στη δύναμη του Άρχοντα του Φωτός.

got

 • Ήρθε η ώρα της επανασύνδεσης Κυνηγόσκυλου και Άριας; Με την μικρή κόρη του Νεντ Στάρκ να έχει επιστρέψει στο Γουέστερος- ήδη δολοφόνησε τον πατριάρχη του οίκου Φρέι- πολλοί θα ήθελαν να δουν τους δύο ήρωες να συναντιούνται. Γιατί μπορεί η Άρια αρχικά να τον ήθελε νεκρό, αλλά κατά έναν παράξενο τρόπο δέθηκε μαζί του, όπως και ο Σάντορ Κλεγκέιν μαζί της. Μπορεί να τον άφησε να πεθάνει αλλά δεν της πήγε η καρδιά να τον σκοτώσει.

got

 • Και τα reunion ίσως να συνεχιστούν…Ο μόνος ανταρόλυκος που συνεχίζει να βρίσκεται στο πλευρό παιδιού της οικογένειας Σταρκ είναι ο Γκόουστ του Τζον Σνόου. Πολλοί λοιπόν φαίνεται να πιστεύουν πως ήρθε η ώρα της επανένωσης της Άρια με την αγαπημένη της Νημέρια. Βέβαια, θα προσθέταμε εμείς, πως περιμένουμε εξίσου με αγωνία να δούμε την επανένωση της με τον αγαπημένο της αδερφό Τζον και την αδελφή της Σάνσα.

got

 • Η Σέρσεϊ γίνεται η «Παράφρων βασίλισσα». Με τα παιδιά της όλα νεκρά και χωρίς να έχει πια τίποτα να χάσει, είναι ίσως πιο επικίνδυνη από ποτέ. Η μαζική δολοφονία στο ναό και η εξώθηση του γιου της και βασιλιά σε αυτοκτονία, η ανάγκη για εκδίκηση και η παντελής έλλειψη ηθικών φραγμών συνιστούν ένα περίεργο μείγμα. Ίσως η ιστορία του Παράφωνα Βασιλιά να επαναληφθεί και όσα έχουμε δει από την Σέρσεϊ μέχρι τώρα να μην είναι τίποτα μπροστά σε όσα ακολουθούν.

got

 • Για πόσο ακόμη ο Τζέιμι θα της είναι πιστός; Μπορεί να την αγαπά όσο κανέναν άλλο, αλλά το βλέμμα του τη στιγμή της ενθρόνισής της, ο ρόλος της στην αυτοκτονία του τελευταίου τους γιου, η ανατίναξη του ναού και τόσα άλλα που έχουν προηγηθεί ίσως να τον κάνουν να αλλάξει στάση απέναντί της. Εξάλλου υπάρχει πάντα και η προφητεία για τη Σέρσεϊ που- στα βιβλία τουλάχιστον- δεν αφορά μόνο τον θάνατο των παιδιών της αλλά υπάρχει αναφορά και στον τρόπο που θα πεθάνει η ίδια…

got

 • Τζέιμι και Τύριον θα ξανασυναντηθούν. Τα αδέρφια Λάνιστερ θα επανενωθούν αν και σίγουρα το κλίμα δεν θα είναι θερμό. Ο Τζείμι αγαπάει τον αδερφό του, τού έσωσε τη ζωή αν και σκότωσε τον πατέρα τους, αλλά οι συνθήκες υπό τις οποίες θα επιστρέψει ο Τύριον σίγουρα δεν θα είναι οι ιδανικές αφού θα βρίσκεται στο πλευρό της Ντενέρις ή και του Σνόου – για τον οποίο τρέφει μεγάλη εκτίμηση- και είναι πλέον το “Χέρι” του διεκδικητή το θρόνου στον οποίο κάθεται η Σέρσεϊ.

got

 • Ο Μπραν μπορεί να καταστρέψει τα πάντα (ή όχι;). Το Τείχος είναι «δεμένο» με ισχυρή μαγεία, μας είπε ο θείος, Μπέντζαμν Σταρκ και οι νεκροί δεν μπορούν να το περάσουν. Έλα όμως που ο Μπραν άφησε τον Βασιλιά της Νύχτας να τον αγγίξει και πλέον “το σημάδι του είναι επάνω του” και τον ακολουθεί. Ας μην ξεχνάμε πάντως πως ο Μπραν είναι απόγονος του Μπραν του Χτίστη, ενός από τους Πρώτους Ανθρώπους, ιδρυτή του οίκου Στάρκ, πρώτου Βασιλιάς του Βορρά, ο οποίος έχτισε το Τείχος με τη βοήθεια γιγάντων…Ποιος ξέρει λοιπόν τι μπορεί να κάνει ο Μπραν στο μέλλον;
 • Θα μπορούσε πάντως, εξαιτίας του Μπραν, ο Βασιλιάς της Νύχτας να φτάσει μέχρι το Τείχος και ίσως στον έβδομο κύκλο να δούμε ακόμη και την κατάρρευσή του Τείχους. Και τότε….

got

 • Ο Τζον Σνόου επιτέλους θα καβαλήσει έναν από τους δράκους. Ξέρουμε καλά πως κάθε δράκος χρειάζεται έναν αναβάτη και μέχρι τώρα είχαμε μόνο έναν, την Ντενέρις. Τώρα ήρθε η σειρά του Σνόου που ως γιος του Ρέγκαρ λογικά θα είναι αυτός που θα πετά δίπλα στη θεία του.

got

got

 • Ο Σαμ θα βρει τη λύση. Όταν ένας ήρωας αποκόβεται από όλους τους άλλους για να φέρει σε πέρας μια ειδική, κρίσιμη αποστολή, συνήθως τα καταφέρνει. Μέσα στα χιλιάδες βιβλία λοιπόν που θα διαβάσει ίσως να ανακαλύψει και το «όπλο» που χρειάζεται ο Τζον για να νικήσει τον στρατό του Βασιλιά της Νύχτας (μπορεί πχ να είναι ο τρόπος απόκτησης δρακόγυαλου ή ατσαλιού από τη Βαλύρια.

got

 • Η έβδομη σεζόν θα περιλαμβάνει ακόμη πολλά flashpacks σε σημείο που θα αρχίζει να μας θυμίζει Lost αλλά ίσως να μας ανταμείψει με σκηνές από την επική μάχη της Τρίαινας, την απαγωγή της Λυάνα που είδαμε πολύ λίγο στην έκτη σεζόν και το μεγαλειώδες τουρνουά στο Χάρενχαλ όπου ξεκίνησαν όλα. Όλα είναι στο χέρι του Μπραν.

got

got

 

Πηγή: huffingtonpost.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%