Διασκέδαση

Οι κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας

today14 Απριλίου, 2016

Background
share close

Όπως κάθε Πέμπτη, έτσι και σήμερα οι πιο καινούριες ταινίες κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση στους ελληνικούς κινηματογράφους.

Αυτές είναι οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα για αυτή την εβδομάδα σήμερα, 14/04:

CRIMINAL

Περιπέτεια

Σκηνοθεσία: ΑΡΙΕΛ ΒΡΟΜΕΝ
Σενάριο: ΝΤΑΓΚΛΑΣ ΚΟΥΚ & ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΓΟΥΕΣΜΠΕΡΓΚ
Πρωταγωνιστούν:  ΚΕΒΙΝ ΚΟΣΤΝΕΡ, ΓΚΑΡΙ ΟΛΝΤΜΑΝ, ΡΑΙΑΝ ΡΕΙΝΟΛΝΤΣ, ΑΛΙΣ ΙΒ, ΓΚΑΛ ΓΚΑΝΤΟ

Υπόθεση:

Αντί μιας παρατεταμένης ποινής φυλάκισης, ένας αδίστακτος δολοφόνος προτιμά να υποβληθεί σε ένα πρωτοποριακό επιστημονικό πείραμα. Σύμφωνα με το σκεπτικό του πειράματος, οι αναμνήσεις και δεξιότητες ενός ικανότατου πράκτορα της CIA θα μεταφυτευτούν στον δολοφόνο έτσι ώστε εκείνος να ολοκληρώσει το έργο του πράκτορα και να σταματήσει τα σχέδια άλλων εγκληματιών. Το πειραματόζωο, όμως, έχει τα δικά του σχέδια, ενώ η τελευταία ελπίδα της CIA είναι στο μυαλό ενός εγκληματία…

ΑΤΑΚΤΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Κωμωδία
Σκηνοθεσία: ΝΤΑΝ ΜΕΙΖΕΡ
Σενάριο:  ΤΖΟΝ ΦΙΛΙΠΣ
Πρωταγωνιστούν:  ΡΟΜΠΕΡΤ ΝΤΕ ΝΙΡΟ, ΖΑΚ ΕΦΡΟΝ, ΤΖΟΥΛΙΑΝ ΧΙΟΥ

Υπόθεση:

Ο θρυλικός Robert De Niro υποδύεται έναν παππού πιο αντισυμβατικό από τον ίδιο του τον εγγονό τον οποίο ενσαρκώνει ο ανερχόμενος Zac Efron (That Awkward Moment) . Τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο παραγωγός και σεναριογράφος του Borat, Dan Mazer, με σκοπό να στήσει μια πιπεράτη κωμωδία-οδοιπορικό με απρόβλεπτες συνέπειες και ξεκαρδιστικές καταστάσεις. Στις παραμονές του γάμου του, ο μετρημένος Jason δέχεται να κάνει ένα οδικό ταξίδι με τον παππού του, έναν ακόλαστο πρώην αξιωματικό του στρατού με κρυφή ατζέντα. Προορισμός τους η Φλόριντα. Για την κατάληξη, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος.

ΟΥΤΟΠΙΑ 1961

Κοινωνική
Σκηνοθεσία/Σενάριο: Κώστας Φιλιούσης

Υπόθεση:

Η ταινία γυρνάει το χρόνο πίσω, στην ταραγμένη περίοδο του 1961 και αφηγείται την απεργία των μεταλλωρύχων του Λαυρίου. Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι του Κώστα Φιλιούση και βασίζεται στο βιβλίο του Κωνσταντίνου Πόγκα, ο οποίος ήταν ένας από τους πρωτεργάτες της απεργίας.
Η αφήγηση αναπτύσσεται σε τρεις παράλληλους άξονες. Στον ένα άξονα καταγράφεται η εξέλιξη της απεργίας με υποκείμενο τους απεργούς μεταλλωρύχους στον εργασιακό τους χώρο. Ο δεύτερος αφηγηματικός άξονας ξεδιπλώνει τη στάση των κατοίκων της πόλης του Λαυρίου και ο τρίτος την αντίδραση, με αρκετά σατιρική διάθεση, της Γαλλικής εταιρείας, της κυβέρνησης, του κράτους και του παρακράτους, ενώ επίκειντο εκλογές.

ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Ντοκιμαντέρ
Σκηνοθεσία: Τζιανφράνκο Ρόσι

Υπόθεση:

Αν και βρίσκεται περίπου 200 χιλιόμετρα ανοικτά της νότιας ακτής της Ιταλίας, η Λαμπεντούζα έχει γίνει πρωτοσέλιδο παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια σαν το πρώτο λιμάνι εισόδου για εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες της Αφρικής και Μέσης Ανατολής που ελπίζουν να κάνουν μια νέα ζωή στην Ευρώπη. Ο Ρόσι έζησε μήνες  στο νησί της Μεσογείου, συλλαμβάνοντας την ιστορία της, τον πολιτισμό και την τρέχουσα καθημερινή πραγματικότητα των 6.000 κατοίκων της, καθώς εκατοντάδες μετανάστες φτάνουν στις ακτές της σε εβδομαδιαία βάση. Το ντοκιμαντέρ που προέκυψε επικεντρώνεται στον 12χρονο Σάμιουελ, ένα ντόπιο αγόρι που του αρέσει να κυνηγά με την σφεντόνα του και περνά το χρόνο του στη γη, ακόμη και αν ο ίδιος κατάγεται από μια κουλτούρα διαποτισμένη από τη θάλασσα.

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΑΝΑ

Κοινωνική
Σκηνοθεσία / Σενάριο: Ανα Μουιλαέρτ
Πρωταγωνιστούν: Ρεγκίνα Κασέ, Ελένα Αμπεργκάρια, Μικέλ Χοελσάς

Υπόθεση:

Η Val αφήνει την κόρη της Jessica στα χέρα της γιαγιάς και πηγαίνει στο Σάο Πάολο για να εργαστεί ως οικονόμος σε ένα μεγαλοαστικό σπίτι και να αναλάβει τη φροντίδα του μικρού γιου της οικογένειας, Fabinho. 13 χρόνια μετά, η Val έχει μεν κάνει κομπόδεμα, αλλά αισθάνεται τύψεις για την κόρη που άφησε πίσω της. Ξαφνικά, η κόρη της Jessica ανακοινώνει ότι πρόκειται να έρθει στο Σάο Πάολο για να δώσει εισαγωγικές εξετάσεις σε κάποια σχολή. Οι εργοδότες την υποδέχονται αρχικά εγκάρδια και της προτείνουν αμέσως να μείνει μαζί τους. Εξάλλου, η Val είναι «μέλος της οικογένειας», αφού ήταν εκείνη που ουσιαστικά μεγάλωσε τον γιο τους.  Όμως η συμβίωση μάνας και κόρης, μετά από 13 χρόνια απουσίας, δεν είναι εύκολη υπόθεση.

ΜΑΤΩΜΕΝΟΣ ΓΑΜΟΣ

Κοινωνική
Σκηνοθεσία: Πάουλα Ορτιθ
Πρωταγωνιστούν: Ίνμα Κουέστα, Αλεξ Γκαρθία, Ασιέρ Ετσεαντία, Λετίθια Ντολέρα

Υπόθεση:

Δύο άνδρες, μια γυναίκα, ένας έρωτας, ένα πάθος ισχυρότερο από την αγάπη και την άγρια φύση του κόσμου γύρω τους. Ο Λεονάρντο, Η Νύφη και Ο Γαμπρός είναι αχώριστη παρέα από μικρά παιδιά, αλλά ανάμεσα στον Λεονάρντο και Τη Νύφη υπάρχει ένας αόρατος, άγριος, άρρηκτος δεσμός… Τα χρόνια περνούν, κι εκείνη, ανήσυχη και δυστυχισμένη, ετοιμάζεται για το γάμο της με Τον Γαμπρό, στη μέση της Λευκής Ερήμου, όπου ζει με τον πατέρα της. Την ημέρα πριν την τελετή, στην πόρτα της εμφανίζεται μια γριά Ζητιάνα , που της προσφέρει ένα δώρο και μια συμβουλή: «Μην τον παντρευτείς, αν δεν τον αγαπάς», ενώ παράλληλα της δίνει δυο γυάλινα στιλέτα. Ένα ρίγος διαπερνά την ψυχή και το σώμα της Νύφης.

 

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%