Σινεμά - TV

Κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας

today4 Μαΐου, 2023

Background
share close

Οι Φύλακες του Γαλαξία 3 (Guardians of the Galaxy Vol. 3)

Στη νέα ταινία ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΓΑΛΑΞΙΑ 3 των Marvel Studios, η αγαπημένη μας παρέα με τους ασυμβίβαστους ήρωες, είναι λίγο διαφορετική. Ο Peter Quill, που θρηνεί ακόμα την απώλεια της Gamora, πρέπει να συσπειρώσει την ομάδα του να υπερασπιστούν το σύμπαν αλλά και να προστατέψουν έναν από τους δικούς τους. Μια αποστολή που εάν δεν στεφθεί με απόλυτη επιτυχία, είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει στο τέλος της ομάδας όπως την γνωρίζαμε έως τώρα.

Σκηνοθεσία: Τζέιμς Γκαν
Σενάριο: Τζέιμς Γκαν και Νταν Άμπνετ
Ηθοποιοί: Κάρεν Γκιλάν, Μπράντλεϊ Κούπερ, Πομ Κλεμεντίεφ, Βιν Ντίζελ, Ντέιβ Μπαουτίστα, Σον Γκαν, Ζόι Σαλντάνα, Κρις Πρατ

The Fast and the Furious (επανέκδοση 2001)

Η αναμενόμενη περιπέτεια της χρονιάς που παρουσιάζει τον τρόπο ζωής των αντιπάλων ομάδων δρόμων του Λος Αντζελες, οι οποίες χρησιμοποιούν τις κόντρες αυτοκινήτων ως μέσο επιβολής δύναμης. Ενας αστυνομικός υποδυόμενος μέλος των συμμοριών εισβάλλει ανάμεσά τους με σκοπό να τους διασπάσει.

Σκηνοθεσία: Ρομπ Κόεν
Σενάριο: Κεν Λι, Γκάρι Σκοτ Τόμπσον και Έρικ Μπέργκκιστ
Ηθοποιοί: Κεν Λι, Γκάρι Σκοτ Τόμπσον και Έρικ Μπέργκκιστ
Βιν Ντίζελ, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Τζορντάνα Μπριούστερ, Πολ Ουόκερ, Θομ Μπάρι.

2 Fast 2 Furious (επανέκδοση 2003)

Όταν ο Κάρτερ Βερόνε (Κολ Χάουσερ), ο βαρώνος των ναρκωτικών στο Μαϊάμι, ζητάει δυό γρήγορους οδηγούς για μια «ειδική» μεταφορά, το FBI βρίσκει την ευκαιρία να διεισδύσει στο παράνομο κύκλωμα. Θα πείσουν τον Μπράϊαν Ο Κόνερ (Πολ Γουόκερ), πρώην αστυνομικό που έχασε τη θέση του εξ αιτίας του πάθους του για τα γρήγορα αμάξια, και τον Ρόμαν Πηρς (Τιρές), να δουλέψουν σαν οδηγοί για τον Βερόνε. Οι δυό νέοι γνωρίζουν ότι, μετά την μεταφορά, ο Βερόνε σχεδιάζει να τους σκοτώσει. Και όμως αποδέχονται να το διακινδυνεύσουν… Για τους λάτρεις των «βελτιωμένων» γρήγορων αυτοκινήτων, σημειώνουμε ότι, τα μοντέλα Honda S-2000, 2002 Mitshubishi Edipse Spyder, 2002 Mitshubishi EVO, 2003 Dodge Viper, 1999 BMW M3 είναι μόνο μερικά από τα πολύ εντυπωσιακά αμάξια πού… «συμπρωταγωνιστούν» στην ταινία.

Σκηνοθεσία: Τζον Σίνγκλετον
Σενάριο: Γκάρι Σκοτ Τόμπσον, Μάικλ Μπρανττ και Ντέρεκ Χας
Ηθοποιοί: Κοουλ Χάουζερ, Πολ Ουόκερ, Έβα Μέντες, Θομ Μπάρι, Τάιρις Γκίμπσον

Just Super (Απλώς Υπέροχη)

Για άλλη μια φορά το Σούπερ Λιοντάρι σώζει την πόλη! Κανείς δεν γνωρίζει ποιος κρύβεται πίσω από τη μάσκα, εκτός από την εντεκάχρονη Χέντβιχ. Επειδή το Σούπερ Λιοντάρι είναι ο πατέρας της και μια μέρα θα πάρει εκείνη τη θέση του. Κι εκείνη η μέρα φτάνει νωρίτερα απ’ όσο περίμενε. Αλλά η Χέντβιχ, που δεν έχει ούτε ακροβατικές ούτε αθλητικές ικανότητες, φαντάζει πολύ αδέξια στον πατέρα της για να γίνει υπερηρωίδα, ο οποίος αποφασίζει να παραδώσει τη στολή στον ξάδερφό της. Η Χέντβιχ πρέπει τώρα να αντιδράσει γρήγορα για να αποδείξει ότι είναι μια υπερηρωίδα. Με γρήγορο ρυθμό και χιούμορ, η ταινία περιγράφει την ιστορία μιας οικογένειας αξιολάτρευτων, πεισματάρηδων υπερηρώων που ζουν σε μια μικρή πόλη και κληρονομούν τις υπερδυνάμεις τους από γενιά σε γενιά.

Saison Morte

Ένας άνδρας, ο Χρήστος καλεί την αστυνομία από το ξενοδοχείο Paradise που βρίσκεται σε μια ερημική, το χειμώνα, τοποθεσία του νησιού. Όταν φτάνει η αστυνομία, βρίσκει τον άνδρα τραυματισμένο, την ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου δολοφονημένη και βίαια δολοφονημένο, επίσης, το συνάδελφο του άνδρα που τηλεφώνησε. Δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να πει τι έγινε στο ξενοδοχείο, πλην του Χρήστου, ο οποίος επιμένει να ζητάει, από το κρεβάτι του ιατρικού κέντρου που νοσηλεύεται, τη Νάντια, μια αναχωρήτρια από την Αθήνα, που ζούσε σε μια ερημική τοποθεσία κοντά στο ξενοδοχείο. Οι αστυνομικοί δεν βρίσκουν πουθενά τη Νάντια, άνοιξε η γη και την κατάπιε. Η θέση του Χρήστου επιδεινώνεται, δεν υπάρχει κανείς να επιβεβαιώσει την ιστορία του. Οι αστυνομικοί τον πιέζουν κι εκείνος με την αίσθηση ότι η ιστορία που θα τους πει δεν θα τους πείσει και τελικά θα κατηγορήσουν εκείνον για όλα, ξεκινάει να αφηγείται στους δύο αστυνομικούς μια ιστορία στην οποία κανένας δεν είναι αυτό που φαίνεται κι όλα και όλοι αλλάζουν ρόλους και θέσεις μέχρι την τελική ανατροπή. Το Saison Morte είναι μια ιστορία για την εξαπάτηση. Για την αφήγηση που εξαπατά, χειραγωγεί και κατευθύνει – ακόμα και μέχρι τέλους και το θεατή της ταινίας. Επιμέρους συναισθηματική θεματική της είναι η απληστία, ο θυμός, ο πόθος, ο έρωτας, η απογοήτευση και η προδοσία.

Σκηνοθεσία: Θανάσης Τότσικας
Σενάριο: Παναγιώτης Ιωσηφέλης
Ηθοποιοί: Δημήτρης Λάλος, Ορέστης Τζιόβας, Τζένη Θεωνά, Θανάσης Ταταυλάλης, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Μάνος Βακούσης, Τόνια Σωτηροπούλου, Όλγα Δαμάνη

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%