Σινεμά - TV

Οι κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας

today28 Νοεμβρίου, 2023

Background
share close

Η κινηματογραφική εβδομάδα που ξεκινά την Πέμπτη 30 Νεομβρίου, φέρνει φέρνει στις αίθουσες τη “Φόνισσα του Παπαδιαμάντη με την Καριοφυλλιά Καραμπέτη,  το μυθικό ντεμπούτο της Κάλλας στην Όπερα του Παρισιού, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά απολκλειστικά στις κινηματογραφικές αίθουσες και την “Σιωπηλή οργή” του Τζον Γου

All fun and games“, “Πεσμένα φύλλα” και “Σιωπηλή οργή” ολοκληρώνουν τις κινηματογραφικές πρεμιέρες.

Δείτε αναλυτικά παρακάτω την υποόθεση της κάθε ταινίας και τα τρέιλερ!

1. Φόνισσα

Υπόθεση:  Σε ένα δυστοπικό νησί της Ελλάδας γύρω στο 1900, η Χαδούλα, χήρα Ιωάννου Φράγκου είναι μια γυναίκα που έχει μάθει να επιβιώνει στην ανδροκρατούμενη, πατριαρχική κοινωνία υπηρετώντας αυτό που της πέρασε η μητέρα της – μια σκυτάλη δύσκολη, που διαιωνίζει την υποτίμηση και την κατώτερη μοίρα της γυναίκας.

Η Χαδούλα επαναστατεί μέσα της και αυτό δεν θα αργήσει να συμβεί και προς τα έξω. Τα μικρά κορίτσια του νησιού γίνονται θύματα του ξεσπάσματός της. Αφαιρώντας τους τη ζωή, η ίδια νιώθει ότι τα απαλλάσσει από το κοινωνικό φορτίο που η ύπαρξή τους επιφέρει. Οι πράξεις της κάποια στιγμή αυτονομούνται και τη φέρνουν αντιμέτωπη με τον νόμο. Εγκαταλείπει το σπίτι της και βρίσκει καταφύγιο στη φύση. Όμως, όσο και αν η ηθική της τής υπαγορεύει ότι έπραξε σωστά, στην πραγματικότητα το χρόνιο τραύμα της την ακολουθεί παντού. Το τέλος έρχεται σαν λύτρωση.

Σκηνοθεσία – Production Design – Koστούμια: Εύα Νάθενα 

Σενάριο: Κατερίνα Μπέη 

Πρωταγωνιστούν: Καρυοφυλλιά ΚαραμπέτηΜαρία ΠρωτόπαππαΈλενα Τοπαλίδου, Πηνελόπη Τσιλίκα, Γεωργιάννα Νταλάρα, Νίκη Παπανδρέου, Χρήστος Στέργιογλου, Στάθης ΣταμουλακάτοςΔημήτρης Ήμελλος

2. All Fun and Games

Υπόθεση: Ένα φαινομενικά αθώο και χαλαρό παιχνίδι μεταξύ εφήβων έχει ως αποτέλεσμα τον δαιμονισμό ενός εξ’ αυτών, του Μάρκους. Για να τον σώσουν, τα αδέρφια και οι φίλοι του καλούνται να συμμετέχουν σε μια σειρά δαιμονικών παιχνιδιών όπου η νίκη αποτελεί μονόδρομο, αφού η ήττα συνεπάγεται τον θάνατο των χαμένων. Τα «Παιχνίδια Θανάτου» εξερευνούν το οικογενειακό τραύμα και την ισχύ της οικογένειας, όταν αυτή αντιμετωπίζει ενωμένη ακόμα και την πιο μεγάλη απειλή.

Σκηνοθεσία: Έρεν Σελεμπόγλου, Άρι Κόστα

Σενάριο: Έρεν Σελεμπόγλου, Άρι Κόστα, Τζ Τζ Μπρέιντερ

Πρωταγωνιστούν: Αα Μπατερφιλντ, Ναταλία Ντάιερ

3. Πεσμένα Φύλλα

Υπόθεση: Δυο μοναχικοί άνθρωποι συναντιούνται τυχαία στο Ελσίνκι και ψάχνουν τον έρωτα της ζωής τους. Βραβείο της Επιτροπής στις Κάννες για τη 14η ταινία του αγαπημένου του ελληνικού κοινού και μάστερ της αφοπλιστικής απλότητας, Άκι Καουρισμάκι, ένα love story μέσα στον τρυφερό και τρελό κόσμο του, για την αγάπη, την αλληλεγγύη, την ελπίδα και τον σεβασμό.

Σενάριο / Σκηνοθεσία: Άκι Καουρισμάκι

Πρωταγωνιστούν: Άλμα Πόιστι, Γιούσι Βάτανεν, Αλίνα Τομνίκοφ

4. Σιωπηλή Οργή

Υπόθεση: Ο εμβληματικός σκηνοθέτης ταινιών δράσης Τζον Γου («The Killer», «Επικίνδυνη Αποστολές 2», «Face/Off») επιστρέφει με μια συγκλονιστική ιστορία εκδίκησης, ενός πατέρα που βλέπει τον μικρό του γιο να χάνει τη ζωή του ύστερα από ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ συμμοριών. Αναρρώνοντας από ένα τραύμα στο λαιμό που τού στέρησε τη φωνή, ο άντρας εκκινεί μια βίαιη οδύσσεια με μοναδικό στόχο την εκδίκηση. Με τον Τζόελ Κίναμαν («The Suicide Squad», «Altered Carbon», «For All Mankind») και την Καταλίνα Σαντίνο Μορένο («Κεχαριτωμένη Μαρία», «Στα Χρόνια της Βίας»).

Σκηνοθεσία: Τζον Γου Ηθοποιοί

Πρωταγωνιστούν: Τζόελ Κίναμαν, Καταλίνα Σαντίνο Μορένο

5. Callas – Paris 1958

Υπόθεση: Γιορτάζοντας τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας, το μυθικό της ντεμπούτο στην Όπερα του Παρισιού, η θρυλική παράσταση που έδωσε για μία και μόνο βραδιά στις 19 Δεκεμβρίου του 1958 προκαλώντας ανεπανάληπτο παγκόσμιο θαυμασμό, παρουσιάζεται για πρώτη φορά αποκλειστικά στη μεγάλη οθόνη.

Η  δημιουργική ομάδα της πολυβραβευμένης ταινίας «Maria by Callas» φέρνει στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες το ντεμπούτο της κορυφαίας Ελληνίδας υψιφώνου. Την σκηνοθεσία και την παραγωγή ανέλαβε ο σπουδαίος Γάλλος σκηνοθέτης Tom Volf, που έχει εξελιχθεί στον σημαντικότερο συλλέκτη και ειδικό του έργου της Μαρίας Κάλλας παγκοσμίως, ενώ στην ταινία θα δούμε τις μυθικές άριες της Κάλλας από τα έργα Νόρμα, Τροβατόρε, ο Κουρέας της Σεβίλλης και ολόκληρη τη Β’ πράξη από την Τόσκα.

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%