Σινεμά - TV

Στην Κύπρο ο διαγωνισμός της Eurovision 2019;

today26 Μαΐου, 2018

Background
share close

Μπροστά σε ανατροπές φαίνεται να βρίσκεται η Eurovision. Ρεπορτάζ του ισπανόφωνου καναλιού Formula TV αναφέρει ότι η EBU προειδοποίησε την ισραηλινή κυβέρνηση ότι ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision 2019 πιθανότατα να μη φιλοξενηθεί στη νικήτρια χώρα αν οι υπόλοιπες χώρες μποϊκοτάρουν το διαγωνισμό τον επόμενο χρόνο.

Σε τέτοια περίπτωση ο διαγωνισμός κατά πάσα πιθανότητα θα φιλοξενηθεί στην Κύπρο, εφόσον κατέκτησε τη δεύτερη θέση ή στην Αυστρία που έφτασε στην τρίτη θέση.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Φιλελεύθερος, την είδηση επιβεβαιώνουν και τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, τα οποία αναφέρουν ότι η EBU προειδοποίησε τον εθνικό ισραηλινό ραδιοτηλεοπτικό φορέα KAN ότι υπάρχει πιθανότητα το Ισραήλ να μη φιλοξενήσει το διαγωνισμό τον επόμενο χρόνο.

Η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz αναφέρει ότι αρκετές χώρες ήρθαν σε επαφή με την EBU προκειμένου να εκφράσουν την απογοήτευσή τους σχετικά με την πιθανή πόλη υποδοχής του επόμενου διαγωνισμού (Ιερουσαλήμ), συμπεριλαμβανομένης της Ιρλανδίας, της Σουηδίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ισλανδίας.

Πολλές χώρες δήλωσαν στην EBU ότι δέχονται ισχυρές πολιτικές πιέσεις και, ως εκ τούτου, δεν μπορούν να λάβουν μέρος στον επόμενο διαγωνισμό τραγουδιού, εφόσον αυτός πραγματοποιηθεί στο Ισραήλ λόγω της πολιτικής σύγκρουσης με την Παλαιστίνη.

Αναμένουμε νεότερα…

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%