Σινεμά - TV

«Limbo»: H μοναδική ελληνική υποψηφιότητα για τα φετινά Ευρωπαϊκά Κινηματογραφικά Βραβεία

today29 Νοεμβρίου, 2016

Background
share close

Λίγες ημέρες απομένουν για την ανάδειξη των φετινών Βραβείων της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου (EFA 2016). Από ελληνικής πλευράς μοναδική συμμετοχή το Limbo της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη, το οποίο διαγωνίζεται για το βραβείο καλύτερης ευρωπαϊκής μικρού μήκους ταινίας για το 2016.

Το Limbo αφού έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στην Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ Καννών 2016, διανύει τη φεστιβαλική πορεία του στα διαγωνιστικά των μεγαλύτερων διεθνών φεστιβάλ μικρού μήκους και έχει ήδη αποσπάσει τα βραβεία Καλύτερης Ταινίας στο Διεθνές Φεστιβάλ του Μιλάνου, Future Filmmaker Award στο Palm Springs Shortfest 2016, Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μυθοπλασίας στο Φεστιβάλ Curtas Vila do Conde στην Πορτογαλία, Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Διεθνές Φεστιβάλ Τιράνων, Βραβείο καλύτερης μικρού μήκους ταινίας, Σκηνοθεσίας & Φωτογραφίας στο Διεθνές Φεστιβάλ Αθήνας 2016 κ.ά.

Η τελετή απονομής των Βραβείων της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στο Wroclaw της Πολωνίας.

 

Πηγή: cinemag.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%