Σινεμά - TV

Οι 16 φορές που ο Μπάτμαν τα έβαλε με τον Σούπερμαν

today24 Μαρτίου, 2016

Background
share close

O Σκοτεινός Ιππότης και ο Σούπερμαν έχουν συναντηθεί αρκετές φορές, πριν ο Ζακ Σνάιντερ τους κάνει πρωταγωνιστές του «Batman v Superman: Η Αυγή της Δικαιοσύνης». Μέχρι και στην πρώην Σοβιετική Ένωση.

Το The Hollywood Reporter συγκέντρωσε τις φορές που ο Μπάτμαν και ο Σούπερμαν πάλεψαν μέσα στα χρόνια στις σελίδες ενός κόμικ. Σε μια διαμάχη που κρατάει από το 1964 μέχρι και σήμερα που το «Batman v Superman: Η Αυγή της Δικαιοσύνης» βρίσκεται ήδη στις αίθουσες, δεν χρειάζεται να αναζητήσετε νικητή και χαμένο.

ena

The Feud Between Batman and Superman (1964) / Στο τεύχος No. 143 του World’s Finest Comics, o Μπάτμαν είναι χτυπημένος από μια σφαίρα που έχει εξοστρακιστεί από το ατσαλένιο στήθος του Σούπερμαν, ο τσακωμός διακόπτεταί όμως γρήγορα και οι δυο τους γίνονται ξανά φίλοι.

dyo

The Infinite Evolutions of Batman and Superman (1965) / Στο τεύχος No. 151 μια ακτίνα μετατρέπει τον Σούπερμαν σε άνθρωπο των σπηλαίων και τον Μπάτμαν σε εξελιγμένο ανθρώπινο ον. Η μάχη τους είναι επιπέδου «Me Tarzan You Jane».

The Galactic Gamblers (1969) / Στο τεύχος No. 185 του World’s Finest Comics, εξωγήινοι έχουν απαγάγει τον Ρόμπιν και τον Τζίμι Ολσεν, με αποτέλεσμα ο Μπάτμαν και ο Σούπερμαν να εμπλακούν σε μια διαγαλαξιακή μάχη προκειμένου να σώσουν τους φίλους τους.

How Do You Kill A Superman? (1976) / Στο τεύχος No. 240 του World’s Finest Comics o Σούπερμαν συμφωνεί να γίνει ο Βασιλιάς της Καντόρ, με τους Καντοριανούς να ζητουν από τον Μπάτμαν να τον σκοτώσει – σχέδιο μια σατανικής εξωγήινης γάτας. Ο Μπάτμαν θα σώσει τον Σούπερμαν και όλα θα επανέλθουν σε τάξη.

The Dark Knight Falls (1986) / Στο Batman: The Dark Knight Returns No. 4, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ στέλνει τον Σούπερμαν να σκοτώσει τον Μπάτμαν, ο οποίος νικάει στη μάχη με τη βοήθεια λίγου κρυπτονίτη και του πράσινου βέλους.

One Night in Gotham City (1986) / Στο Man of Steel No. 3, ο Σούπερμαν δεν είναι σίγουρος ότι ο Μπάτμαν είναι καλός και έτσι ξεκινάει μια αλληλουχία αμφιβολίας και καχυποψίας. Δεν τσακώνονται ευθεως, αλλά ο Μπάτμαν είναι κάπως ανώτερος… σε όλα.

The Dark Knight Strikes Again (2002) / Στο Batman: The Dark Knight Strikes Again No. 1, ο Σούπερμαν επιμένει να θέλει να σκοτώσει τον Μπάτμαν μετά από εντολή του Προέδρου της Αμερικής. Ο Μπάτμαν αντεπιτίθεται με κρυπτονίτη και τη μισή Justice League και στέφεται νικητής.

Batman: Hush (2003) / Στο Batman No. 612, ο Σούπερμαν προστατεύει την Poison Ivy από τον καχύποπτο Μπάτμαν, αλλά είναι τελικά η Λόις Λέιν που θα δώσει τη λύση στο δράμα, όταν θα βρεθεί σε κίνδυνο.

Superman: Red Son (2003) / Στο Superman: Red Son No. 2 ο Σούπερμαν βρίσκεται στη Σοβιετική Ενωση, εκεί όπου ο Μπάτμαν είναι ένας αντικαθεστωτικός στρατιώτης. Η Wonder Woman θα βοηθήσει τον Σύντροφο από Ατσάλι και ο Μπάτμαν αυτοκτονεί.

Lex Luthor: Man of Steel (2005) / Στο Lex Luthor: Man of Steel No. 3, ο Μπάτμαν μανιπιουλάρεται από τον Λεξ Λούθορ και αρχίζει να πιστεύει ότι ο Σούπερμαν είναι μια απειλή κατά της ανθρωπότητας. Ο Σούπερμαν επικρατεί γιατί όλο αυτό είναι μια πλεκτάνη, φυσικά.

Sacrifice (2005) / Στα τεύχη Superman No. 219, Action Comics No. 829, Adventures of Superman No. 642 και Wonder Woman No. 219, ο Σούπερμαν πιστεύει ότι πολεμάει τους πιο επικίνδυνους εχθρούς του, ενώ στην πραγματικότητα επιτίθεται στον Μπάτμαν.

Super/Bat (2008) / Στα Superman/Batman Nos. 53-56, ο Μπάτμαν έχει τις δυνάμεις του Σουπερμαν, ενώ ο δεύτερος συμμαχεί με τη Justice League για να φέρουν τον Σκοτεινό Ιππότη στα συγκαλά του.

Justice League: Origin (2011) / Στο Justice League No. 2, ο Μπάτμαν πιστεύει για τον Σούπερμαν ό,τι πιστεύει και ο Σούπερμαν για τον Μπάτμαν: πως συνεργάζεται με τους εξωγήινους εισβολείς. Η μάχη τους διακόπτεται νωρίς, αφού σκάνε μύτη κι άλλοι ήρωες κι άλλοι εισβολείς.

Cross World (2013) / Στο Batman/Superman No. 1, ο νεαρός Σούπερμαν πιστεύει ότι ο Μπάτμαν είναι υπεύθυνος για την τηλεμεταφορά του, ο Μπάτμαν του επιτίθεται με κρυπτονίτη, αλλά ο Σούπερμαν επικρατεί γιατί είναι νέος και πολύ δυνατός.

World’s Finest No More (2014) / Στο Injustice: Gods Among Us Year One No. 12, ο Σούπερμαν βρίσκεται έτσι κι αλλιώς απομονωμένος από τους υπόλοιπους υπερήρωες μετά το φόνο της Λόις Λέιν. Σπάει τη σπονδυλική στήλη του Μπάτμαν, αλλά ο δεύτερος γίνεται καλά για να συνεχίσει ο πανικός.

Endgame (2015) / Στο Batman No. 36, ο Σούπερμαν είναι ποτισμένος με δηλητήριο Τζόκερ και επιτίθεται στον Μπάτμαν. Ο δεύτερος το σκάει αφού ρίχνει κρυπτονίτη στο πρόσωπο του Σούπερμαν/Τζόκερ. Στην αφήγηση αναφέρεται πως κανείς τους δεν είναι νικητής.

 

Πηγή: news247.gr

 

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%