Σινεμά - TV

Οι κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας

today4 Νοεμβρίου, 2021

Background
share close

Οι κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας μας φέρνουν πολυαναμενόνες ταινίες όπως οι Eternals και το Red Notice. Φαντασία, Ντοκιμαντέρ, δράμα, κινούμενα σχέδια αλλά και ταινία τρόμου οι επιλογές της κινηματογραφικής εβδομάδας 04/11 – 10/11/2021.

Eternals

Σκηνοθεσία: Κλόε Ζάο
Ηθοποιοί: Ρίτσαρντ Μάντεν, Γκέμα Τσεν, Κουμαΐλ Ναντζανί, Λόρεν Ρίντλοφ, Μπράιαν Ταϊρί Χένρι, Σάλμα Χάγιεκ, Λία ΜακΧιου, Ντον Λι, Μπάρι Κέογκαν, Αντζελίνα Τζολί, Κιτ Χάρινγκτον

Μία ομάδα αθάνατων εξωγήινων έχουν προφυλάξει τη Γη από τις απαρχές της ανθρωπότητας. Όταν κάποια μοχθηρά τέρατα, για αιώνες χαμένα, επιστρέφουν μυστηριωδώς, οι Eternals, που μέχρι τώρα ζουν κρυμμένοι ανάμεσα στους ανθρώπους, ενώνουν τις δυνάμεις τους και βγαίνουν στο προσκήνιο για να σώσουν την ανθρωπότητα.

Red Notice

Σκηνοθεσία: Ρόσον Μάρσαλ Θάρμπερ
Πρωταγωνιστούν: Ντουέιν Τζόνσον, Γκαλ Γκαντότ, Ράιαν Ρέινολντς

Η ταινία ακολουθεί τον Τζον Χάρτλι (Ντουέιν Τζόνσον), ο οποίος αναλαμβάνει για λογαριασμό της Ιντερπόλ να συλλάβει τους πιο περιζήτητους ληστές τέχνης. Η καταδίωξη τον βρίσκει στη μέση μιας επικίνδυνης ληστείας, όπου αναγκάζεται να συνεργαστεί με έναν επίδοξο απατεώνα, τον Νόλαν Μπουθ (Ράιαν Ρέινολντς) με στόχο να πιάσουν την πιο περιζήτητη ληστή έργων τέχνης, με το όνομα “The Bishop” (Γκαλ Γκαντότ). Η υπέρτατη αυτή περιπέτεια ταξιδεύει τους τρεις πρωταγωνιστές σε όλο τον κόσμο: σε πίστα χορού, παγιδευμένους σε μια απομονωμένη φυλακή, μέσα στη ζούγκλα, και ακόμα χειρότερα…τους αναγκάζει να είναι διαρκώς ο ένας μαζί με τον άλλον!

Ερμιτάζ – Η Δύναμη της Τέχνης

Σκηνοθεσία: Μισέλε Μάλι
Ηθοποιοί: Τόνι Σερβίλο (οικοδεσπότης)

Ο Τόνι Σερβίλο μας ξεναγεί σ’ ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου. Ο διάσημος Ιταλός ηθοποιός γίνεται ο οδηγός μας στα άδυτα του εντυπωσιακότατου Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης, το οποίο μετρά 168 χρόνια λειτουργίας και 3 εκατομμύρια έργα τέχνης σε πάνω από 66 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα.

Το Ταξίδι

Σκηνοθεσία: Αμάντα Κέρνελ
Ηθοποιοί: Ανε Νταλ Τορπ, Σβέριρ Γκούντασον, Εβα Μελάντερ

Η Άλις δεν έχει τα δυο της παιδιά εδώ και μήνες. Μετά από τη πρόσφατη δύσκολη διαδικασία διαζυγίου, ο πρώην σύζυγός της τα κρατάει μακριά της, στoν βορρά της Σουηδίας, όσο αναμένεται η τελική δικαστική απόφαση για την κηδεμονία τους. Ο 8χρονος γιος της φαίνεται να αποζητά τη μητέρα του, ενώ η 14χρονη κόρη της μοιάζει να θέλει να την κάνει πέρα.

Όταν, όμως, ο γιος της τής τηλεφωνεί μες στη νύχτα κλαίγοντας γοερά, η Άλις δε μπορεί να περιμένει άλλο. Σε μια τελευταία, απέλπιδα προσπάθεια, η Άλις καταφτάνει για να δει τις ελπίδες για οικογενειακή επανασύνδεση να συντρίβονται. Τώρα μόνο ένα μονοπάτι παραμένει ανοιχτό για εκείνη: παρά το γεγονός ότι νομικά δεν το δικαιούται, και χωρίς να σκεφτεί τις συνέπειες των πράξεών της, η Άλις παίρνει τα, κάπως απρόθυμα, παιδιά και βρίσκει καταφύγιο σε ένα θέρετρο στις Κανάριες Νήσους.

Ενώ η αντίστροφη μέτρηση για εκείνη έχει ξεκινήσει, η Άλις κάνει ό,τι μπορεί για να αναθερμάνει την αγάπη και την εμπιστοσύνη των παιδιών της, ενώ ξέρει ότι αν την ανακαλύψουν, κινδυνεύει να τα χάσει για πάντα. Όμως, κάνει ό,τι κάνει για εκείνη ή τα παιδιά της; Είναι το μητρικό ένστικτο που μιλάει ή απλώς αισθάνεται ότι πρέπει να δείξει ότι νοιάζεται;

200 Μέτρα

Σκηνοθεσία: Αμίν Ναϊφέ
Ηθοποιοί: Αλί Σουλιμάν, Ανα Ουντερμπέργκ, Μοτάζ Μαλές

Ο Μουσταφά και η γυναίκα του, Σαλγουά, ζουν 200 μέτρα μακριά σε χωριά που τα χωρίζει το τείχος στη Λωρίδα της Γάζας. Μία μέρα ο Μουσταφά δέχεται το τηλεφώνημα που τρέμει κάθε γονιός: ο γιος του έχει πάθει ένα ατύχημα. Τρέχει να περάσει από το Ισραηλινό checkpoint, αλλά δεν του επιτρέπεται η είσοδος λόγω μιας ασήμαντης λεπτομέρειας. Η αγάπη του πατέρα όμως, δεν τα βάζει κάτω και ο Μουσταφά θα κάνει τα πάντα για να φτάσει στον γιο του. Μια απόσταση 200 μέτρων γίνεται μια οδύσσεια 200 χιλιομέτρων, καθώς ο Μουσταφά, μην έχοντας καμία επιλογή πια, θα προσπαθήσει να περάσει λαθραία στην άλλη πλευρά του τείχους.

Πίτερ Ράμπιτ: Ο λαγός το ΄σκασε

Σκηνοθεσία: Γουίλ Γκλακ
Με τις φωνές των: Μάργκο Ρόμπι, Ρόουζ Μπερν, Ντόμναλ Γκλίσον, Ελίαζαμπεθ Ντεμπίνκι, Τζέιμς Κόρντεν

Η Μπι, ο Τόμας, ο Πίτερ και οι αδελφές του έχουν φτιάξει μια μικρή οικογένεια, αλλά ο Πίτερ δεν μπορεί να αποποιηθεί την άτακτη φύση του. Μακριά από τον κήπο, ο Πίτερ παρασύρεται σε έναν κόσμο που οι σκανταλιές χαίρουν εκτίμησης, αλλά όταν η οικογένειά του ρισκάρει τα πάντα για να τον βρει, πρέπει να επιλέξει τι είδους λαγός θέλει να είναι.

Συνέβη στο Σόχο

Σκηνοθεσία: Έντγκαρ Ράιτ
Ηθοποιοί: Άνια Τέιλορ-Τζόι, Τομασίν ΜακΚένζι, Ματ Σμιθ, Νταϊάνα Ριγκ, Τέρενς Σταμπ, Ρίτα Τούσινγκαμ, Τζέσι Μέι Λι

Ψυχολογικό θρίλερ του Έντγκαρ Ράιτ, για μια νεαρή κοπέλα που έχει πάθος με το σχέδιο μόδας και που έχει μυστηριωδώς την ικανότητα να εισέλθει στη δεκαετία του 1960. Εκεί συναντά το είδωλό της, έναν εκθαμβωτικό, φιλόδοξο τραγουδιστή. Όμως το Λονδίνο της δεκαετίας του ’60 δεν είναι αυτό που φαίνεται και ο χρόνος δείχνει να καταρρέει με μυστηριώδεις συνέπειες…

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%