Σινεμά - TV

Οι ταινίες της εβδομάδας

today1 Αυγούστου, 2019

Background
share close

Πρώτη μέρα του Αυγούστου σήμερα και μαζί της ξεκινά και η πρώτη κινηματογραφική εβδομάδα του μήνα. Οι νέες ταινίες κάνουν απόψε την πρεμιέρα τους στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες.

Ο ακούραστος Σιλβέστερ Σταλόνε έρχεται με το τρίτο μέρος της σειράς ταινιών “Σχέδιο Απόδρασης”, υποσχόμενος όπως πάντα… “πληρωμένο” θέαμα.

Για τους φίλους του χορού μία βιογραφική ταινία βασισμένη στη ζωή του κουβανού χορευτή Κάρλος Ακόστα, ενώ ίσως για χαλάρωση δύο γαλλικές και μία ισπανόφωνη κωμωδία θα παίζονται αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες.

Το ισπανόφωνο θρίλερ «Δεσμοί αίματος» για λίγη αγωνία και τέλος δύο ταινίες από το παρελθόν μας δίνουν την ευκαιρία να τις απολαύσουμε στη μεγάλη οθόνη.

Το θρυλικό, αυτοβιογραφικό “Οκτώμισι 8½” του Φεντερίκο Φελίνι, που το 1964 κέρδισε το βραβείο καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας και τέλος η «Έβδομη Σφραγίδα» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν (1957) που χαρακτηρίστηκε ταινία ορόσημο στον χώρο του κινηματογράφου.

Δείτε όλα τα τρέιλερ των ταινιών αυτής της εβδομάδας!

Σχέδιο απόδρασης 3: Προσωπική Υπόθεση (Escape Plan: The Extractors)

Σκηνοθεσία: Τζον Χέρτζφελντ
Ηθοποιοί: Σιλβέστερ Σταλόνε, Ντέιβ Μπαουτίστα, Ζανγκ Τζιν, Τζέιμι Κινγκ, 50 Cent

Θέλοντας να εκδικηθούν τον δημιουργό της φυλακής υψηλής τεχνολογίας από την οποία μόλις απέδρασαν, ο Ρέι Μπρέσλιν (Σιλβέστερ Σταλόνε) και η ομάδα του διασταυρώνονται με τον Σεν, έναν ακόμα περιβόητο δραπέτη και σύμμαχο που αναζητά την απαχθείσα κόρη ενός κινέζου δισεκατομμυριούχου. Η δίψα τους για εκδίκηση και η νέα τους αποστολή θα συγκρουστούν όταν διαρρήξουν το Devil’s Station, μια αδιαπέραστη γοτθική φυλακή, όπου το κορίτσι κρατείται όμηρος. Μια σκοτεινή φυλακή που δημιουργήθηκε από τον ορκισμένο εχθρό τους.

Η πτώση της Αμερικανικής Αυτοκρατορίας (La chute de l’empire américain)

Σκηνοθεσία: Ντένις Αρκάντ 
Ηθοποιοί: Μαξίμ Ρόι, Μαριπιέ Μορέν, Ερίκ Μπρουνό 

Ένας ντροπαλός και ανασφαλής οδηγός φορτηγού, γίνεται αυτόπτης μάρτυρας μιας ληστείας και τυχαία βρίσκεται με δυο τσάντες γεμάτες χρήματα στο αυτοκίνητό του. Και εκεί ξεκινάει ένας αγώνας δρόμου να ξεφορτωθεί τα χρήματα, πριν τον πιέσει κι άλλο η αστυνομία, βρίσκοντας βοήθεια σε μια πόρνη και έναν πρώην ποδηλάτη που μόλις αποφυλακίστηκε.

Δεσμοί αίματος (La misma sangre)

Σκηνοθεσία: Μιγκέλ Κοάν  
Ηθοποιοί: Όσκαρ Μαρτίνεζ, Ντολόρες Φόνζι, Παουλίνα Γκαρσία, Λουίς Νιέκο 

Μετά το θάνατο της συζύγου του Ελίας, η κάποτε στενά δεμένη οικογένεια δοκιμάζεται. Ένας ασφυκτικός ιστός υφαίνεται, όλα μοιάζουν ύποπτα και η αμφιβολία κυριαρχεί.

Ο χορός της ζωής μου (Yuli)

Σκηνοθεσία: Ισιάρ Μπολαίν 
Ηθοποιοί: Κάρλος Ακόστα, Σαντιάγκο Αλφόνσο, Κέιβιν Μαρτίνεθ, Λάουρα ντε λα Ουζ, Γιέρλιν Πέρεθ, Μάριο Ελίας, Αντρέα Ντοϊμεαδιός, Έντισον Μανουέλ Ολβέρα Νούνιεζ 

Εμπνευσμένο από τη ζωή του σπουδαίου κουβανού χορευτή Κάρλος Ακόστα και βασισμένο στην αυτοβιογραφία του, “Ο χορός της ζωής μου” της Ιθίαρ Μπογιαΐν (“Η Ελιά”, “Ακόμα κι η βροχή”) είναι το χρονικό μιας συγκλονιστικής ζωής. Από τους δρόμους της Αβάνας στο Βασιλικό Μπαλέτο του Λονδίνου, ο κορυφαίος χορευτής της γενιάς του, που απολαύσαμε πρόσφατα και στην Αθήνα, έπρεπε να ξεπεράσει τεράστιες δυσκολίες και να σπάσει φοβερά ταμπού, για να γίνει ο θρύλος που είναι σήμερα. Το σενάριο (που βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν) υπογράφει ο βραβευμένος σεναριογράφος του Κεν Λόουτς, Πολ Λάβερτι (“Ο άνεμος χορεύει το κριθάρι”, “Εγώ ο Ντάνιελ Μπλέικ”). Ο ίδιος ο Κάρλος Ακόστα ερμηνεύει τον εαυτό του στο σήμερα, ενώ ο μικρός –αποκάλυψη Έντισον Μανουέλ Ολβέρα, ενσαρκώνει μοναδικά τον χορευτή στα παιδικά του χρόνια.

Τα παράπονά σας στον έφορο (Jusqu’ici tout va bien)

Σκηνοθεσία: Μοχάμεντ Χαμιντί 
Ηθοποιοί: Ζιλ Λελούς, Μαλίκ Μπενταλά, Σαμπρινά Κουαζανί, Καμίλ Λου 

Ο Φρεντ είναι ένας πετυχημένος επιχειρηματίας που έχει μπλέξει άσχημα. Μόλις έκλεισε το σπουδαιότερο συμβόλαιο της καριέρας του αλλά οι ελεγκτές της εφορίας απειλούν να του κλείσουν την εταιρία εξαιτίας μίας φορολογικής απάτης… ενώ η λύση του προβλήματος είναι χειρότερη από το ίδιο το πρόβλημα! Ο Φρεντ και οι “trendy” συνεργάτες του πρέπει να μετακομίσουν την επιχείρηση σε μία οικονομικά υποβαθμισμένη ζώνη έξω από το Παρίσι. Και μόνο η σκέψη να πάνε σε ένα τέτοιο μέρος τους τρομοκρατεί.

Όταν λείπει η μαμά (10 giorni senza mamma)

Σκηνοθεσία: Αλεσάντρο Τζενοβέζι
Ηθοποιοί: Φάμπιο Ντε Λουίτζι, Βαλεντίνα Λοντοβίνι, Αντζέλικα Έλι, Μπιάνκα Ουσάι, Ματέο Καστελούτσι

Τι μπορεί να συμβεί όταν η σύζυγος και μητέρα τριών παιδιών αποφασίζει να πάει δέκα μέρες διακοπές; Ο Κάρλο και η Τζούλια είναι παντρεμένοι και έχουν τρία παιδιά. Ο Κάρλο είναι εντελώς απορροφημένος από τη δουλειά του και έτσι λείπει συνεχώς από το σπίτι, ενώ η Τζούλια έχει εγκαταλείψει τη δουλειά της για να μεγαλώσει τα παιδιά. Κουρασμένη από την καθημερινότητα, η Τζούλια αποφασίζει να κάνει δώρο στον εαυτό της δέκα μέρες διακοπές χωρίς την οικογένεια. Ο Κάρλο θα πρέπει τώρα να αναλάβει το ρόλο της και αυτό δεν είναι εύκολο… Όταν η μητέρα επιστρέψει, τίποτα δεν θα είναι το ίδιο. Καβγάδες, καταστροφές και πολλά ευτράπελα, συνθέτουν μια ξεκαρδιστική καλοκαιρινή κωμωδία για όλη την οικογένεια.

Οκτώμισι (8½ / Otto e mezzo)

Σκηνοθεσία: Φεντερίκο Φελίνι
Ηθοποιοί: Μαρτσέλο Μαστρογιάνι, Ανούκ Εμέ, Κλαούντια Καρντινάλε, Σάντρα Μίλο, Μπάρμπαρα Στιλ

Ο Γκουίντο Ανσέλμι, σκηνοθέτης που περνά μια κριτική περίοδο στην προσωπική και καλλιτεχνική ζωή του, βασανίζεται από φαντασιώσεις και έμμονες ιδέες που σχετίζονται με την καθολική του παιδεία, τις σχέσεις του με το σεξ και τις γυναίκες και την αναζήτηση ενός νοήματος στη δουλειά του. Εικόνες από την ταινία που γυρίζει συγχέονται με εφιάλτες, αλλά όλη αυτή η σύγχυση πραγματικότητας και φαντασίας καταλήγει σε μια χαρούμενη φαραντόλα, όπου όλα αποκτούν νόημα.

Η έβδομη σφραγίδα (Det sjunde inseglet)

Σκηνοθεσία: Ίνγκμαρ Μπέργκμαν
Ηθοποιοί: Μαξ φον Ζίντοφ, Γκούναρ Μπιόρνστραντ, Μπίμπι Άντερσον, Μπενγκτ Έκεροτ, Νιλς Πόπε

ΧIV αιώνας. Ο ιππότης Αντώνιος Μπλοκ (Μαξ φον Ζίντοφ) μαζί με τον ιπποκόμο του Γιονς (Γκούναρ Μπιόρνστραντ) επιστρέφουν από τις σταυροφορίες στην πατρίδα απ’ όπου έλειψαν για εννέα χρόνια. Στο δρόμο συναντούν τον Θάνατο (Μπένγκτ Έκεροτ) μεταμφιεσμένο σε μαυροντυμένο άντρα, ο οποίος θα ζητήσει από τον ιππότη να τον ακολουθήσει.

Ο ιππότης με τη σειρά του θα του προτείνει να παίξουν μια παρτίδα σκάκι: Αν ο ιππότης κερδίσει την παρτίδα, κερδίζει και τη ζωή του. Όμως δεν προλαβαίνουν να τελειώσουν τη παρτίδα καθώς ο ιπποκόμος ξυπνάει. Ο ιππότης και ο συνοδός του συνεχίζουν τον δρόμο τους, ενώ η παρτίδα του με τον Θάνατο θα συνεχιστεί αργότερα.

Καθώς οι πρωταγωνιστές προχωρούν, συναντούν τα χωριά που μαστίζονται από την πανούκλα. Στην πορεία τους σώζουν μια κοπέλα από βιαστή και την παίρνουν μαζί τους. Ο ιππότης βοηθά επίσης μια νεαρή γυναίκα πριν καεί στη φωτιά ως μάγισσα δίνοντας της βότανα για τον πόνο.

Τον Αντώνιο Μπλοκ βασανίζουν υπαρξιακά προβλήματα. Στην αναζήτηση της λύσης βρίσκει μια εκκλησία και εξομολογείται στον ιερέα, στον οποίο διηγείται τη στρατηγική του που έχει σκεφτεί ώστε να νικήσει το Θάνατο στο σκάκι. Δεν καταλαβαίνει όμως ότι ο ιερέας είναι ο ίδιος ο Θάνατος.

Στο τέλος ο Θάνατος κερδίζει την παρτίδα και παίρνει τον Αντώνιο Μπλοκ μαζί του, όπως και τους συνοδοιπόρους του.

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%