Σινεμά - TV

Ποιος ήρωας του Game of Thrones είναι τελικά ο Νο 1 ηγέτης; (προσοχή η λίστα κατάταξης μπορεί να σας εξοργίσει)

today20 Ιουνίου, 2016

Background
share close

Μετά από όσα είδαμε μέχρι τώρα στην 6η σεζόν του Game of Thrones και με βάση τους ήρωες που είναι ακόμη ζωντανοί – τουλάχιστον στην τηλεοπτική σειρά, αφού o George RR Martin δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει τη συγγραφή του νέου βιβλίου- αλλά και όσους φαίνεται να επιχειρούν ένα επιστροφή, τίθεται το ερώτημα: υπό το πρίσμα των πιο πρόσφατων εξελίξεων ποιος έχει πραγματικά τις σημαντικότερες ηγετικές ικανότητες για να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο;

To Business Insider λοιπόν βαθμολογεί συνολικά 36 ήρωες της δημοφιλούς σειράς και τους κατατάσσει από αυτόν με τις πιο περιορισμένες ηγετικές ικανότητες σε αυτόν που μπορεί να χαρακτηριστεί ως ο απόλυτος ηγέτης. Αν και θα μπορούσαμε βέβαια να συμφωνήσουμε στα πρόσωπα που βρέθηκαν στον… πάτο της λίστας, οι επιλογές που έγιναν για την κορυφή δεν μας ικανοποίησαν και τόσο.

Το βασικό «μειονέκτημα» στον τρόπο κατάταξης είναι πως φαίνεται να μην υπολογίζεται -όσο ενδεχομένως θα έπρεπε- η συνολική πορεία συγκεκριμένων ηρώων μέσα στο χρόνο, γεγονός που μάλλον τους αδικεί. Εξάλλου η δυνατότητα και μόνο να επιβιώσει κανείς στον κόσμο που έχει φτιάξει ο συγγραφέας, απαιτεί εφόδια που πρέπει να έχει ένας ηγέτης.

Η αλήθεια πάντως είναι πως για κάθε έναν από τους 36 χαρακτήρες υπάρχει επαρκής αιτιολόγηση της θέσης που «κέρδισε» στη λίστα αλλά εάν και κατά πόσο θα πειστείτε είναι άλλο θέμα…

Στον «πάτο» της λίστας λοιπόν βρίσκονται οι :
36. Tommen Baratheon
35. Loras Tyrell
34. Robin Arryn
33. Lord Edmure Tully
32. Walder Rivers
31. Cersei Lannister
30. Mace Tyrell
29. Bran Stark
28. Yohn Royce
27. Varys
26. Ramsay Bolton
25. Jaqen H’ghar

Ως μέτριων ηγετικών ικανοτήτων κατατάσσονται οι:
24. Theon Greyjoy
23. Margaery Tyrell
22. Melisandre
21. Ellaria Sand
20. Walder Frey
19. Kevan Lannister
18. Benjen Stark
17. Davos Seaworth
16. Olenna Tyrell
15. Jaime Lannister
14. Sansa Stark
13. Beric Dondarrion and Thoros

Kαι «βαδίζοντας» προς την κορυφή:

12. Eddison Tollett
11. Tyrion Lannister
10. Grey Worm
9. Missandei
8. Euron Greyjoy
7. Yara Greyjoy
6. Petyr Baelish
5. Brienne of Tarth
4. Tormund Giantsbane
3. Jon Snow
2. Daenerys Targaryen

Και στην πρώτη θέση: The High Sparrow. Ω, ναι!

Γιατί; Ιδού πως δικαιολογεί την επιλογή του το Business Insider «To Κing’s Landing είναι πλέον η πόλη του High Sparow… Μπορεί αυτό το γεγονός να έχει κάποια αξία σε βάθος χρόνου; Πιθανότατα όχι. Αφού τα ζόμπι του πάγου και οι δράκοι υπερισχύουν. Το King’s Landing δεν είναι πλέον τόσο σημαντικό. Ωστόσο είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι ένας τσαγκάρης από το πουθενά, όταν άρχισε να συνέρχεται από ένα άσχημο μεθύσι και αισθάνθηκε τόσο μεγάλη απογοήτευση από τον κόσμο όπου ζούσε, κατάφερε να ασκεί τόσο μεγάλη επιρροή, ώστε τώρα να έχει πλέον υπό τον έλεγχό του την κυβέρνηση. Ξεκίνησε από τον πάτο, μολύνοντας τον αφελή Tommen. Είναι ικανός να αρπάξει με τόλμη την εξουσία και για την ικανότητα να πείθει. Είναι σε θέση να συγκεντρώσει μια μεγάλη ομάδα αφοσιωμένων οπαδών, η δύναμη των οποίων βρίσκεται στον μεγάλο αριθμό τους. Ξέρει πως να “παίζει” τον ισχυρό όσο και τον αδύναμο. Μπορεί να είναι απειλητικός ή ειλικρινής. Στο τέλος της μέρας δεν έχει καν σημασία. Το θέμα είναι πως έχει τρελές ηγετικές ικανότητες. Γι’ αυτό και βρίσκεται στην κορυφή της λίστας».

 

Πηγή: huffingtonpost.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%