Σινεμά - TV

Η Σουηδία είναι η μεγάλη νικήτρια της Eurovision 2015

today25 Μαΐου, 2015

Background
share close

Ένα από τα μεγάλα φαβορί κατάφερε τελικά να μαζέψει τις περισσότερες ψήφους και να κατακτήσει την πρώτη θέση του 60ου μουσικού διαγωνισμού της Eurovision.

Ο Σουηδός Μανς Ζελμερλόου με το “Heroes”, ένα τραγούδι που μιλάει για το bullying “κέρδισε” το ευρωπαϊκό κοινό και κατέκτησε την πρώτη θέση με 365 βαθμούς. Στη δεύτερη και τρίτη θέση ακολουθούν ακόμα δύο φαβορί, η Ρωσία που κονταροχτυπήθηκε αρκετή ώρα με τη Σουηδία φτάνοντας τελικά τους 303 βαθμούς και η Ιταλία με 292 βαθμούς.

Από την άλλη αρκετές ήταν οι χώρες που αδικήθηκαν με πολύ μικρότερη βαθμολογία από αυτή που άξιζε η εμφάνισή τους, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, αφού η Μαρία Έλενα Κυριάκου “μάγεψε” το κοινό με μια εντυπωσιακή εμφάνιση και την υπέροχη φωνή της κατάφερε όμως να μαζέψει μόνο 23 βαθμούς (10 από την Αλβανία, 5 από την Αρμενία και 8 από την Κύπρο)και να πάρει τη 19η θέση. 22η βγήκε η Κύπρος με 11 βαθμούς.

Η Αυστραλία που συμμετείχε ως guest στον μουσικό διαγωνισμό με τον Guy Sebastian τα πήγε αρκετά καλά, φτάνοντας με 196 βαθμούς την 5η θέση, ενώ μια θέση παραπάνω συναντάμε τον ταλαντούχο δεκαεννιάχρονο Loïc Nottet που κατάφερε να φέρει τέταρτο το Βέλγιο με 217 βαθμούς.

Αξιοσημείωτη είναι επίσης η ήττα της Γερμανίας και της διοργανώτριας Αυστρίας, οι οποίες τερμάτισαν με 0 βαθμούς.

Δείτε αναλυτικά την τελική βαθμολογία κάθε χώρας:

eurovision

 

 

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%