Σινεμά - TV

«Είδαμε τα νέα επεισόδια του Game of Thrones»

today5 Απριλίου, 2015

Background
share close

Είναι μακράν η πλέον επιτυχημένη σειρά φαντασίας όλων των εποχών, καθώς έχει κερδίσει με το… σπαθί της άπειρες αποθεωτικές κριτικές, διεθνή βραβεία και, φυσικά, φανατικούς τηλεθεατές απανταχού της γης.

Το «Game of Thrones» επιστρέφει για 5η σεζόν ανήμερα του Πάσχα (12 Απριλίου) και ο ενθουσιασμός μαζί με την περιέργεια για το τι μέλλει γενέσθαι σε Γουέστερος και Έσος χτυπάνε κόκκινο.

Από τους λίγους τυχερούς που πήραν ήδη μια πρώτη γεύση, το αμερικανικό περιοδικό «Εntertainment Weekly» είδε τα επεισόδια 1 έως 4 του νέου κύκλου και μεταφέρει εξελίξεις και εντυπώσεις. Οι απαιτήσεις, όπως θα καταλάβετε, είναι πλέον πολύ υψηλές.

Όσοι πιστοί δεν φοβάστε τα σπόιλερ προσέλθετε…

Η μέγιστη απόλαυση του «Game of Thrones» οφείλεται στο ότι βλέπεις τους πάντες να παίζουν μουσικές καρέκλες στην πιο βάναυση εκδοχή τους. Καθώς οι παίκτες κυκλώνουν ο ένας τον άλλο, βασιλιάδες στέφονται, κεφάλια κόβονται, άδειες θέσεις καταλαμβάνονται. Πώς όμως κρατάς τον αγώνα σε εξέλιξη, όταν ο χειρότερος παίκτης μοιάζει να έχει νικήσει;

Κρίνοντας από τα τέσσερα πρώτα επεισόδια του 5ου κύκλου, η απάντηση είναι: αλλάζεις τους κανόνες. Μετά τον θάνατο του Τζόφρεϊ, στον θρόνο βρίσκεται ο Τόμεν, ένα αγόρι τόσο συνεσταλμένο, που υπακούει τους εχθρούς του όταν του λένε, παρακαλώ, ξαναπεράστε. Η οικογένεια των Λάνιστερ έχει αφοπλιστεί: Ο Τάιγουιν είναι νεκρός, ο Τίριον κρύβεται, ο Τζέιμι έχει χάσει το καλό του χέρι στο σπαθί και η Σέρσεϊ σύντομα θα υποβιβαστεί σε βασιλομήτορα, όταν ο Τόμεν παντρευτεί τη Μάργκερι. Η Ντενέρις είναι μια δρακοβασίλισσα που δεν μπορεί να ελέγξει τους δράκους της – δηλαδή «δεν είναι καν βασίλισσα», σύμφωνα με τον εραστή της τον Νταάριο. Η πλοκή λοιπόν προχωρά αργά, δίνοντας λιγότερο βάρος στις στιγμές που συχνά αλλάζουν τους όρους του παιχνιδιού ήδη από τις αρχές της σεζόν (Ο Τζόφρεϊ πεθαίνει! Οι Άσπιλοι εξεγείρονται!) και περισσότερο στη μακροπρόθεσμη στρατηγική.

image

Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, ιδίως όταν επιτέλους φέρνει κοντά ανθρώπους (και υποθέσεις) σε έναν κόσμο που ολοένα εξαπλώνεται. Επίδοξοι βασιλιάδες και βασίλισσες χτίζουν συμμαχίες ενόψει της αναμέτρησης – πράγμα που βολεύει και το «GoT». Έχοντας ξεπαστρέψει τόσο πολλούς χαρακτήρες, χρειάζεται να εποικιστεί. Πάρα πολλά νέα πρόσωπα όμως μοιάζουν σαν να βρίσκονται σε λάθος εκπομπή.

Όταν η Σέρσεϊ στρατολογεί έναν θρησκευτικό ηγέτη, τον Υψηλό Σέπτον, για να τη συνδράμει πολιτικά, οι φαλακροί οπαδοί του, που σκαλίζουν αστέρια στο μέτωπό τους, θυμίζουν καλτ φιγούρες από ταινία του Κέβιν Γουίλιαμσον (σ.σ.: «Scream», «Ξέρω τι κάνατε πέρυσι το καλοκαίρι» κλπ.). Κι όταν η σειρά μάς συστήνει τις κόρες του Όμπεριν που διψούν για εκδίκηση, αυτές προσομοιάζουν μάλλον με κακά κορίτσια δευτεροκλασάτων ταινιών παρά με πολεμίστριες. Οι χαρακτήρες του Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν είναι πάντα επιβλητικοί ψυχολογικά, όπως λένε όμως και στο «Project Runway» (σ.σ.: ριάλιτι για σχεδιαστές μόδας), το στάιλνγκ θέλει δουλειά.

Ευτυχώς, έχουμε ακόμα τη Σέρσεϊ, που η ψυχική της κατάσταση όλο κι εμπλουτίζεται. Με τον πατέρα της νεκρό, γίνεται πιο φιλόδοξη από ποτέ και είναι συναρπαστικό να παρακολουθείς την εξέλιξή της. Η βασίλισσα που διεκδικούσε την εξουσία ως κληρονομικό της δικαίωμα είναι πλέον μια ηγέτιδα που βασικά την κερδίζει. Ένα φλασμπάκ τη δείχνει παιδούλα, να συναντά ένα μέντιουμ που της αποκαλύπτει τη μοίρα της: τα παιδιά της Σέρσεϊ θα πεθάνουν όλα και μια νεότερη βασίλισσα θα πάρει τη θέση της. Αν αυτή θα είναι η Μάργκερι ή η Ντενέρις μένει να το δούμε, εφόσον όμως ο Τόμεν τα ’χει φάει τα ψωμιά του, ίσως αυτός ο κύκλος να μην εξελιχθεί τόσο αργά όσο δείχνει. Ίσως ο θρόνος σε λίγο και πάλι να διακυβεύεται.

Και άρα: Το παιχνίδι αρχίζει.

Πηγή: zougla.gr

 

 

 

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%