Σινεμά - TV

Στις ταινίες φαίνονται έως και 20 χρόνια νεότεροι. Πώς γίνεται;

today27 Μαρτίου, 2019

Background
share close

Στην νέα ταινία “Captain Marvel” είδαμε τον 75άχρονο Σάμιουελ Τζάκσον, να εμφανίζεται 25 χρόνια νεότερος, με μία τεχνική της οποίας τα αποτελέσματα πρόκειται να δούμε στο “Gemini Man” του Ανγκ Λι και το “The Irishman” του Μάρτιν Σκορσέζε.

Στην περίπτωση της ταινίας επιστημονικής φαντασίας του Ang Lee, η Weta Digital θα αφαιρέσει χρόνια από τον Will Smith καθώς σύμφωνα με την υπόθεση θα βρεθεί αντιμέτωπος με έναν νεότερό του κλώνο, ενώ στο πολυαναμενόμενο “The Irishman” του Netflix η Industrial Light and Magic αφαιρεί χρόνια από τους Robert De Niro και Al Pacino για τις ανάγκες των flashbacks που θα υπάρχουν.

Η Weta Digital έχει δύσκολη δουλειά, γιατί στην ταινία του Ang Lee ο νεαρότερης ηλικίας κλώνος του Will Smith θα εμφανίζεται περίπου στην μισή ταινία και όχι απλώς σε λίγες σκηνές, οπότε ο ηθοποιός έπρεπε να φοράει ένα κατάλληλο ένδυμα στο σώμα και στο κεφάλι του ώστε να μπορέσουν μετά να κάνουν τις ψηφιακές επεμβάσεις. Επειδή όμως η ταινία είναι γυρισμένη σε 3D με 120 καρέ το δευτερόλεπτο και με την τεχνολογία 4Κ, όπως και η προηγούμενή του ταινία («Billy Lynn’s Long Halftime Walk») θα είναι ακόμα πιο δύσκολο να φανεί αληθοφανής ο ψηφιακά φτιαγμένος κλώνος του Smith. Όσο για την ILM και τη νέα ταινία του Scorsese σίγουρα θα υπάρχει μια βελτίωση σε σχέση με την κακή δουλειά που είχε γίνει στο «Rogue One» και την επαναφορά στην ζωή του Peter Cushing. Η Lola που ανέλαβε τον Samuel L. Jackson έχει μακρά παράδοση στην ψηφιακή αλλαγή της ηλικίας, έχοντας κάνει το ίδιο για τους Patrick Stewart και Ian McKellen στο «X-Men: The Last Stand» (2006), για τον Brad Pitt στο «The Curious Case of Benjamin Button» (2008), για τον Michael Douglas στο «Ant-Man» (2015), τον Robert Downey Jr. στο «Captain America: Civil War» (2016), τον Kurt Russell στο «Guardians of Galaxy Vol. 2» (2017) και τους Douglas, Michelle Pfeiffer και Laurence Fishburne στο «Ant-Man and the Wasp» (2018).

Αυτό που κάνουν στην ουσία είναι να βλέπουν πώς ήταν ο ηθοποιός σε παλαιότερες ταινίες, όπως έγινε με τον Samuel L. Jackson που η Lola κοιτούσε ταινίες του όπως το «Die Hard With a Vengeance», «The Negotiator» και «Sphere» ώστε να τον κάνει να μοιάζει όπως στα μέσα της δεκαετίας του ‘ 90. Έτσι, δούλευαν καρέ-καρέ το πρόσωπο του ηθοποιού, κάνοντάς το να μοιάζει νεότερο, πειράζοντας και τον λαιμό, τους ώμους που έπρεπε να μπουν πιο μέσα και αδυνατίζοντάς τον. «Είναι πολύ ενδιαφέρον να φθάνουμε στο σημείο να πρέπει να αλλάξουμε την ηλικία ενός βασικού χαρακτήρα», δηλώνει ο Trent Claus από την Lola VFX. «Στην περίπτωση του Sam (Jackson), έχει μεγαλώσει πολύ καλά, το οποίο είναι ευχή και κατάρα. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μικρότερη ανάγκη για να διορθώσουμε ατέλειες αλλά από την άλλη πλευρά χωρίς αυτές τις αλλαγές θα πρέπει να εστιάσουμε στην έρευνα και στην εμπειρία σχετικά με ανατομικές αλλαγές που αφορούν στην αναλογία, τις μεταβολές στο σώμα, τις προσαρμογές στη στάση σώματος, την ποιότητα του δέρματος». Επίσης προβλέπει ότι στο μέλλον η τεχνητή νοημοσύνη θα χρησιμοποιηθεί στην δουλειά τους. «Νομίζω πως ήδη βλέπουμε εκπληκτικές εξελίξεις στις μέρες μας. Αλλά για το πότε ένας άνθρωπος δημιουργημένος από υπολογιστή θα μπορεί να έχει κεντρικό ρόλο σε μια ταινία, νομίζω πως απέχουμε αρκετά χρόνια ακόμα».

Πηγή: moveitmag.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%