Σινεμά - TV

Ταινίες δράσης για το 2022

today5 Ιανουαρίου, 2022

Background
share close

Πολλές από τις ταινίες που θα φέρει το 2022 αναμένονταν να βγουν στους κινηματογράφους και τις πλατφόρμες streaming εντός του 2021. Άλλες ήταν προγραμματισμένες για την νέα χρονιά.

Ανάμεσα στους τίτλους που αναμένουμε είναι και αρκετές ταινίες δράσης με πολύ γνωστά ονόματα στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Ας δούμε ποιες είναι:

Bullet Train

Ο σκηνοθέτης του Ατόμικ Μπλοντ (Atomic Blonde) Ντέιβιντ Λιτς(David Leitch) θέτει τη δράση σε ένα τρένο-σφαίρα στην Ιαπωνία, όπου πέντε δολοφόνοι διαπιστώνουν πως υπάρχει κάτι κοινό στις αποστολές τους.

12 ταινίες δράσης για το 2022

Μπραντ Πιτ, Σάντρα Μπούλοκ, Μάικλ Σάνον, Άαρον Τέιλορ Τζόνσον, Χιρογιούκι Σανάντα και Μπαντ Μπάνι, αφήνουν υποσχέσεις για κάτι καλό – όσον αφορά το cast τουλάχιστον.

The Batman

Ο Robert Pattinson κάνει την πρώτη του έφοδο στο Εκτεταμένο Σύμπαν της DC Comics και θα πρωταγωνιστήσει ως Bruce Wayne/Batman στο πολυαναμενόμενο The Batman του Matt Reeves, το οποίο έχει αφήσει πολλές υποσχέσεις μέσω του υλικού που έχει δοθεί στη δημοσιότητα, τουλάχιστον για κάτι διαφορετικό από τα όσα έχουμε δει τις τελευταίες δεκαετίες για τον άνθρωπο-νυχτερίδα.

Στο The Batman πρωταγωνιστεί ακόμη η Zoe Kravitz (Selina Kyle/Catwoman), ο Paul Dano ως Riddler, ο Colin Farrell ως Penguin, ο John Turturro ως Carmine Falcone, ο Jeffrey Wright ως Διοικητής Gordon, ο Andy Serkis ως Alfred και ο Peter Sarsgaard ως εισαγγελέας στο Gotham City.

Uncharted

Στο The Batman πρωταγωνιστεί ακόμη η Zoe Kravitz (Selina Kyle/Catwoman), ο Paul Dano ως Riddler, ο Colin Farrell ως Penguin, ο John Turturro ως Carmine Falcone, ο Jeffrey Wright ως Διοικητής Gordon, ο Andy Serkis ως Alfred και ο Peter Sarsgaard ως εισαγγελέας στο Gotham City.

Ένα από τα πιο δημοφιλή video games της Sony (με πάνω από 40 εκατ. πωλήσεις στο PlayStation) γίνεται ταινία, με πρωταγωνιστή τον Tom Holland που θα υποδυθεί τον κάτι-σαν-Indiana-Jones Nathan Drake. Στο πλάι του θα δούμε τους Mark Wahlberg, Antonio Banderas και Sophia Ali.

Mission Impossible 7

ΤΟΜ ΚΡΟΥΖ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ

Στα 59 του πια, ο Tom Cruise επιστρέφει στο επιτυχημένο franchise με την ίδια πάντοτε φόρα, με μία μικρή καθυστέρηση, καθώς το 7ο μέρος του Mission Impossible αναμενόταν αρχικά μέσα στο 2021. Σε κάθε περίπτωση, καταφθάνει, και αναμένουμε πώς και πώς να ξαναδούμε τον Ethan Hunt και πάλι σε δράση.

Jurassic World: Dominion

Ελάχιστα έχουν γίνει γνωστά για την πλοκή στο επόμενο κεφάλαιο του saga, που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα -υπό φυσιολογικές συνθήκες- στις αρχές του καλοκαιριού. Bryce Dallas Howard, Chris Pratt, Jeff Goldblum, Omar Sy, BD Wong, Sam Neill και Daniella Pineda επιστρέφουν στο cast, που θα έχει κάποιες ενδιαφέρουσες προσθήκες. Κυρίως από δεινόσαυρους.

John Wick: Chapter 4

To John Wick δεν είναι απλά το κορυφαίο action saga των τελευταίων ετών αλλά εκείνο που άλλαξε το ίδιο το είδος στον 21ο αιώνα. Ο Keanu Reeves κατόρθωσε -έστω και για μερικά χρόνια- να αποτινάξει από πάνω του τη σφραγίδα του Neo από το Matrix με τον ιδανικότερο τρόπο (αν και επιστρέφει πάντοτε σε αυτή), ενώ η τρίτη ταινία αποτέλεσε εισπρακτική -και κινηματογραφική- επιτυχία.

Όλοι επομένως ανυπομονούν για το επόμενο μέρος, το οποίο βρίσκει τον πρωταγωνιστή τσαντισμένο και έτοιμο για τα γνωστά και αγαπημένα. 

Ambulance

Ο Michael Bay είναι πάντοτε ο άνθρωπός σου όταν θέλεις μία καλή ταινία δράσης, γι’ αυτό και άπαντες έχουν περιέργεια να δουν τι θα παρουσιάσει στο Ambulance, με τους Jake Gyllenhaal, Yahya Abdul-Mateen II και Eiza González στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.Η υπόθεση κινείται γύρω από μία ληστεία τράπεζας που, ασφαλώς, δεν πηγαίνει ακριβώς βάσει σχεδίου.

Top Gun: Maverick

Όπως και στην περίπτωση του Mission Impossible 7, έτσι και εδώ, ακόμη μία ταινία με τον Tom Cruise χρειάστηκε μία μικρή αναβολή. Επιστροφή στα 80s για τον Cruise, σε μία από τις πιο διάσημες ταινίες του.

Στο sequel του Top Gun (1986) δια χειρός του Tony Scott, ο ηθοποιός θα αναβιώσει τον ρόλο του Pete “Maverick” Mitchell, παρομοίως και ο Val Kilmer εκείνον του Tom “Iceman” Kazansky. Το στόρι του νέου φιλμ θα περιστρέφεται γύρω από τον Maverick, που έχει γίνει πλέον εκπαιδευτής νεαρών πιλότων, μεταξύ των οποίων είναι και ο Bradley Bradshaw (Miller Teller), ο γιος του Goose, του επιστήθιου φίλου του που πέθανε.

The 355

Οι παραγωγοί των ταινιών του Jason Bourne συνεργάζονται με τον σκηνοθέτη Simon Kinberg και μας φέρνουν αυτή τη φορά μία ταινία δράσης με κεντρικά πρόσωπα 4 γυναίκες-πράκτορες, που ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μία ιδιαίτερη και απαιτητική αποστολή. 

Πρωταγωνιστούν οι Jessica Chastain, Lupita Nyong’o, Diane Kruger, Bingbing Fan, Penélope Cruz καθώς και οι Sebastian Stan, Edgar Ramírez και Marta Svetek.

Thor: Love and Thunder

Ένα μάλλον απροσδόκητο τέταρτο φιλμ για τον Thor, με την Natalie Portman όχι μόνο να υποδύεται και πάλι την Jane Foster αλλά να κραδαίνει απειλητικά και το Mjölnir.

Αυτό ίσως να συμβαίνει μετά τις πολλές αντιδράσεις από τη χρήση των Infinity Stones και τις αλληλεπιδράσεις πολλών διαφορετικών διαστάσεων. Καλά θα πάει αυτό. Συμπρωταγωνιστούν οι Chris Hemsworth (φυσικά), Taika Waititi, Tessa Thompson, Christian Bale, Karen Gillan και Russell Crowe.

The Contractor: Violence of Action

Ο Chris Pine, μαζί με τους Ben Foster, Florian Munteanu, Gillian Jacobs, Kiefer Sutherland, Eddie Marsan και JD Pardo πρωταγωνιστεί στην ταινία του Tarik Saleh, υποδυόμενος έναν πρώην πράκτορα των Ειδικών Δυνάμεων που στάλθηκε στο εξωτερικό, σε μια μυστική αποστολή. 

Black Panther: Wakanda Forever

ΣΕΙΡΑ WAKANDA BLACK PANTHER DISNEY+

Το Thor: Love and Thunder δε θα μπορούσε να είναι το μόνο χτύπημα της Marvel στη νέα χρονιά. Το Black Panther: Wakanda Forever φαινομενικά θα προλάβει να κάνει πρεμιέρα τον ερχόμενο Νοέμβριο, ασχέτως αν δεν έχει αποκαλυφθεί τι θα συμβεί ακριβώς με τον κεντρικό χαρακτήρα μετά τον θάνατο του Chadwick Boseman. Martin Freeman, Letitia Wright, Lupita Nyong’o, Angela Bassett, Daniel Kaluuya, Danai Gurira, Winston Duke και Jarrell Pyro Johnson θα επιστρέψουν στο cast.

Πηγή: esquire.com.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%