Σινεμά - TV

Οι κινηματογραφικές ταινίες που ξεχώρισαν το 2017

today31 Δεκεμβρίου, 2017

Background
share close

Το 2017 φτάνει σιγά- σιγά στο τέλος του και προτού να υποδεχτούμε τη νέα χρονιά, πάμε να κάνουμε έναν κινηματογραφικό «απολογισμό» και να θυμηθούμε κάποιες ταινίες που ξεχώρισαν και αγαπήθηκαν τους δώδεκα αυτούς μήνες.

Σύμφωνα με την ψηφοφορία του κοινού στο IMDB οι είκοσι καλύτερες ταινίες της χρονιάς είναι οι εξής:

1. Coco: Το γεύμα του Δάντη (Βαθμολογία: 8,8)

 

Κι όμως! Την πρώτη θέση από  άποψη βαθμολογίας κοινού κατέχει μια ταινία animation!

Παρά τη μυστηριώδη οικογενειακή απαγόρευση της μουσικής -η οποία κρατάει ολόκληρες γενιές-, ο Mιγκέλ ονειρεύεται να γίνει ένας επιδέξιος μουσικός σαν το είδωλό του, τον Ernesto de la Cruz. Μετά από μερικά αλλόκοτα γεγονότα, και λαχταρώντας να αποδείξει το ταλέντο του, ο Mιγκέλ θα βρεθεί στην εκθαμβωτική και πολύχρωμη Χώρα τον Προγόνων. Στην πορεία θα συναντήσει τον Hector, έναν γοητευτικό απατεώνα, και μαζί θα κάνουν ένα απίθανο ταξίδι, προσπαθώντας να ανακαλύψουν την αλήθεια της οικογενειακής ιστορίας του Mιγκέλ.

2. Να με φωνάζεις με τ’ όνομά σου (Βαθμολογία: 8,5)

 

Ο δεκαεπτάχρονος Έλιο περνά ένα ήρεμο καλοκαίρι στην ιταλική εξοχή με τους γονείς του. Την ηρεμία καταλύει ο ερχομός ενός ψηλού, μαυρισμένου Αμερικάνου, του Όλιβερ, ο οποίος θα βοηθήσει τον καθηγητή πατέρα του Έλιο στην έρευνά του. Στην αρχή ο Έλιο αντιμετωπίζει το νεοφερμένο επιφυλακτικά και, παρόλο που ψάχνει αφορμές για να περάσει χρόνο μαζί του, του φέρεται με υπεροψία. Σύντομα όμως οι δυο τους γίνονται αχώριστοι.

3. Blade Runner 2049 (Βαθμολογία: 8,4)

 

Τριάντα χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας, ένας νέος blade runner ξεσκεπάζει ένα παλιό μυστικό που μπορεί να οδηγήσει ό,τι έχει απομείνει από την κοινωνία στο απόλυτο χάος. Η ανακάλυψη αυτή τον οδηγεί στην αναζήτηση του Rick Deckard, έναν άλλο blade runner της αστυνομίας του Λος Άντζελες, που έχει εξαφανιστεί τα τελευταία τριάντα χρόνια.

5. Δουνκέρκη (Βαθμολογία: 8,2)

 

Η ταινία ξεκινά, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες στρατιώτες των Βρετανών και των Συμμάχων είναι περικυκλωμένοι από δυνάμεις του εχθρού. Παγιδευμένοι στην παραλία, με τις πλάτες τους στην θάλασσα έρχονται αντιμέτωποι με μια ανέφικτη κατάσταση, καθώς ο εχθρός πλησιάζει.

6. The Shape of Water (Βαθμολογία: 8,2)

 

Η ταινία αφηγείται την ιστορία αγάπης μεταξύ μιας ονειροπόλας κωφάλαλης και ενός περίεργου αμφίβιου πλάσματος, ένα αντίδοτο εναντίον του «φόβου και του κυνισμού» όπως το αντιλαμβάνεται ο σκηνοθέτης. Έχει μάλιστα βραβευθεί με το βραβείο του Χρυσού Λέοντα καλύτερης ταινίας από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

7. Thor: Ragnarok (Βαθμολογία: 8,2)

 

Ο Θωρ είναι φυλακισμένος στην άλλη άκρη του σύμπαντος χωρίς το τρομερό του σφυρί. Πρέπει να νικήσει το χρόνο για να επιστρέψει στον πλανήτη Asgard και να σταματήσει το Ragnarok, δηλαδή την καταστροφή του πλανήτη του και του πολιτισμού του από τα χέρια μιας νέας, παντοδύναμης απειλής, της αδίστακτης Hela. Πρώτα όμως πρέπει να στεφθεί νικητής μιας θανάσιμης μονομαχίας ενάντια στον πρώην σύμμαχό του και επίσης Εκδικητή – τον Απίθανο

8. Λόγκαν (Βαθμολογία: 8,1)

 

2024. Δέκα χρόνια μετά τα γεγονότα του «X-Men: Ημέρες ενός Ξεχασμένου Μέλλοντος», ο Λόγκαν έχει υποσχεθεί να αφήσει πίσω του το βίαιο παρελθόν του, ενώ οι δυνάμεις του, που του επέτρεπαν να θεραπεύεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, έχουν ατονήσει. Αυτό θα αλλάξει όταν μία σατανική οργάνωση, υπό την ηγεσία του Ναθάνιελ Έσεξ, προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τους εναπομείναντες μεταλλαγμένους στον κόσμο, μετατρέποντάς τους σε όπλα. Ο Λόγκαν θα χρειαστεί να απελευθερώσει τον Γουλβερίν για να αποτρέψει τα σχέδιά τους, με τη βοήθεια ενός νεαρού κοριτσιού που είναι κλώνος του.

9. Πάντινγκτον 2 (Βαθμολογία: 8,1)

 

Ένας νεαρός Περουβιανός αρκούδος με πάθος για οτιδήποτε το αγγλικό, ταξιδεύει μέχρι το Λονδίνο με σκοπό να βρει ένα φιλόξενο σπίτι. Αν και αρχικά διαπιστώνει, με τον πιο σκληρό τρόπο, ότι η ζωή στην πόλη δεν είναι αυτό που φανταζόταν, δεν θα αργήσει να πέσει πάνω στην ευγενική οικογένεια των Μπράουν, οι οποίοι, αφού διαβάσουν την ταμπέλα που έχει κρεμασμένη στο λαιμό του (ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΡΚΟΥΔΑ), θα αποφασίσουν να τον πάρουν μαζί τους, προσφέροντάς του προσωρινή διαμονή στον παράδεισο. Όλα δείχνουν ήρεμα κι ωραία στη νέα αυτή συνύπαρξη, μέχρι τη στιγμή που το σπάνιο αρκουδάκι θα τραβήξει την προσοχή μιας σατανικής ταριχεύτριας ζώων.

10. The Greatest Showman (Βαθμολογία: 8,1)

 

Κυκλοφόρησε στις μεγάλες οθόνες την Πέμπτη που μας πέρασε και εξακολουθεί να παίζεται.

Εμπνευσμένο από την φιλοδοξία και την φαντασία του Φ.Τ. Μπάρνουμ, το “The Greatest Showman” αφηγείται την ιστορία ενός οραματιστή που από το τίποτα κατάφερε να δημιουργήσει ένα μαγευτικό θέαμα που εξελίχθηκε σε παγκόσμιο φαινόμενο

11. Loving Vincent (Βαθμολογία: 7,9)

 

Η ταινία «Loving Vincent» αποτελεί την πρώτη ταινία στην ιστορία του κινηματογράφου που είναι ζωγραφισμένη εξολοκλήρου στο χέρι. Η ταινία ζωντανεύει τους πίνακες του Βίνσεντ Βαν Γκογκ για να αφηγηθούν την ιδιαίτερη ιστορία του. Κάθε ένα από τα 65.000 καρέ της ταινίας είναι μια ελαιογραφία που ζωγραφίστηκε στο χέρι από 125 επαγγελματίες ζωγράφους που ταξίδεψαν από όλο τον κόσμο στα τρία στούντιο του «Loving Vincent» στην Πολωνία και την Ελλάδα, για να πάρουν μέρος στην παραγωγή. Όσο σπουδαίοι είναι οι πίνακες του Βαν Γκογκ, τόσο ιδιαίτερη είναι η παθιασμένη ζωή και ο μυστηριώδης θάνατός του.

12. Φύλακες του γαλαξία 2 (Βαθμολογία: 7,8)

Oι Φύλακες του Γαλαξία πρέπει να παλέψουν για να κρατήσουν τη νεοσύστατη οικογένειά τους ενωμένη, όσο ξεδιαλύνεται το μυστήριο σχετικά με την πραγματική καταγωγή του Peter Quill.

13. Στα ίχνη του ανέμου (Βαθμολογία: 7,8)

 

Μία κοπέλα βρίσκεται νεκρή σε μία απομονωμένη ινδιάνικη περιοχή της Αμερικής. Μία νεοσύλλεκτη πράκτορας του FBI θα αναγκαστεί να συνεργαστεί με έναν ντόπιο κυνηγό άγριων ζώων με την ελπίδα να εξιχνιάσει την υπόθεση. Ο κυνηγός έχει ισχυρούς δεσμούς με την τοπική κοινότητα καθώς και ένα παρελθόν που τον κατατρέχει και τον ωθεί να κάνει τα πάντα για ανακαλύψει τους ενόχους.

14. Baby Driver (Βαθμολογία: 7,7)

 

Ένας χαρισματικός, νεαρός οδηγός ληστειών αφήνεται στους ρυθμούς του δικού του soundtrack και γίνεται ο καλύτερος στην πιάτσα. Όταν συναντά το κορίτσι των ονείρων του, ο Baby βλέπει την ευκαιρία να αποσυρθεί και αποτινάξει από πάνω του την εγκληματική ζωή, κλείνοντας μια για πάντα παλιούς λογαριασμούς. ΄Υστερα όμως  από μια συμφωνία για να δουλέψει δίπλα σε ένα σκληρό αφεντικό, θα τα ριψοκινδυνέψει όλα, αφού μια αποτυχημένη απόπειρα ληστείας θα απειλήσει την ζωή, την αγάπη και την ελευθερία του.

15. Star Wars: Οι τελευταίοι Jedi (Βαθμολογία: 7,6)

 

H ιστορία των Skywalker συνεχίζεται καθώς οι πρωταγωνιστές του «Η Δύναμη Ξυπνάει» ενώνουν τις δυνάμεις τους με άλλους γαλαξιακούς ήρωες σε μιαν επική περιπέτεια που ξεκλειδώνει αρχαία μυστήρια της Δύναμης και τρομερές αποκαλύψεις για το παρελθόν.

16. Το αυτό (Βαθμολογία: 7,6)

 

Με χρονολογία κυκλοφορίας το 1986, αποτελεί ένα από τα καλύτερα βιβλία τρόμου των τελευταίων δεκαετιών και ένα από τα καλύτερα βιβλία στην πλούσια βιβλιογραφία του συγγραφέα. Όταν μικρά παιδιά αρχίζουν να εξαφανίζονται στην πόλη του Ντέρι, στο Μέιν, μια ομάδα παιδιών έρχεται αντιμέτωπη με τους μεγαλύτερους φόβους της, όταν θα τα βάλει με έναν κακό κλόουν, τον Πένιγουαϊζ, με ιστορικό φόνων και βίας που γυρίζει αιώνες στο παρελθόν.

17. Spider-Man: Η επιστροφή στον τόπο του (Βαθμολογία: 7,6)

 

Ο νεαρός Πήτερ Πάρκερ / Spider-Man, μετά το εντυπωσιακό του ντεμπούτο στο Captain America: Εμφύλιος Πόλεμος, εξερευνά τη νέα του ταυτότητα ως υπερήρωας στο Spider-Man: Η Επιστροφή στον Τόπο του (Spider-Man: Homecoming). Ενθουσιασμένος από την εμπειρία του με τους Εκδικητές, ο Πήτερ επιστρέφει στο σπίτι του όπου ζει με την θεία Μέι, πάντα κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του καινούργιου του μέντορα,του  Τόνι Σταρκ. Ο Πήτερ προσπαθεί να προσαρμοστεί στη ρουτίνα της ζωής του, αφαιρείται όμως από την ανάγκη του να αποδείξει ότι είναι μπορεί να είναι πολύ περισσότερα από ένας απλός, καθημερινός υπερήρωας. Όταν όμως εμφανίζεται ο Vulture, ένας καινούργιος εχθρός, τότε όλα εκείνα που ο Πήτερ θεωρεί σημαντικά μοιάζουν να απειλούνται.

18. Wonder Woman (Βαθμολογία: 7,6)

 

Πριν να γίνει γνωστή ως η Γουόντερ Γούμαν, ήταν η Νταϊάνα, πριγκίπισσα των Αμαζόνων, εκπαιδευμένη να είναι μια ανίκητη πολεμίστρια. Μεγαλωμένη σε ένα προστατευμένο από τον κόσμο παραδεισένιο νησί, η ζωή της αλλάζει, όταν ένας αμερικανός πιλότος πέφτει στις ακτές του νησιού της και της λέει για ένα μεγάλο πόλεμο που εξαπλώνεται στον έξω κόσμο. Η Νταϊάνα θα αποφασίσει να αφήσει τον κόσμο της, πεπεισμένη ότι μπορεί να σταματήσει την απειλή. Πολεμώντας δίπλα στους ανθρώπους, σε έναν πόλεμο χωρίς προηγούμενο, η Νταϊάνα θα ανακαλύψει το εύρος των δυνάμεων της… και μαζί το πραγματικό της πεπρωμένο.

19. Ο πλανήτης των πιθήκων: Η σύγκρουση (Βαθμολογία: 7,5)

 

Ο Σίζαρ και οι πίθηκοι μπλέκονται σε μία φονική μάχη, με ένα στρατό ανθρώπων υπό την ηγεσία ενός αδίστακτου συνταγματάρχη. Μετά τις ανυπολόγιστες απώλειες των πιθήκων, ο Σίζαρ παλεύει με τα πιο σκοτεινά του ένστικτα και ξεκινά μία προσωπική αναζήτηση ώστε να εκδικηθεί για το είδος του. Όταν το ταξίδι του τους φέρει αντιμέτωπους πρόσωπο με πρόσωπο, ο Σίζαρ και ο συνταγματάρχης θα αναμετρηθούν σε μία επική μάχη που θα κρίνει τη μοίρα των δύο ειδών, αλλά και του μέλλοντος του πλανήτη.

20. John Wick: Κεφάλαιο 2 (Βαθμολογία: 7,5)

 

Ο θρυλικός John Wick έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση, αναγκάζεται όμως να επιστρέψει. Ένας παλιός του εχθρός δίνει ένα τεράστιο ποσό προκειμένου ο John Wick να πεθάνει. Το «συμβόλαιο θανάτου» είναι διεθνές και πληρωμένοι εκτελεστές από όλο τον κόσμο τον αναζητούν. Ο Τζον όμως δεν είναι ένας εύκολος στόχος…

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%