Σινεμά - TV

Ταινίες που αδικήθηκαν από τα Όσκαρ

today8 Μαρτίου, 2023

Background
share close

Υπάρχουν ταινίες που θριάμβευσαν δίκαια στα Όσκαρ, υπάρχουν κάποιες που έφυγαν με περισσότερα βραβεία από όσα άξιζαν και υπάρχουν και εκείνες που άξιζαν πολύ περισσότερα αλλά τελικά αρκέστηκαν σε λίγα ή τίποτα.

Οι παρακάτω ταινίες είναι ομολογουμένως εξαιρετικές και κάποιος θα φανταζόταν ότι είναι και βραβευμένες. Αλλά όσο και αν μας κάνει εντύπωση, αυτό δεν ισχύει.

Fight Club

Μια από τις καλύτερες ταινίες της δεκαετίας του 1990, που έφτιαξε ίσως ένα νέο είδος, είναι περίεργο όχι μόνο να μην κερδίσει κάποιο Όσκαρ, αλλά να προταθεί μόνο για ένα Όσκαρ (το οποίο έχασε), εκείνο των ηχητικών εφέ

Taxi Driver

O Martin Scorsese και η Ακαδημία είχαν πάντα μια περίεργη σχέση. Μια από τις καλύτερες ταινίες του Αμερικανού σκηνοθέτη, ήταν χωρίς αμφιβολία το Taxi Driver. Το οποίο προτάθηκε για 4 Όσκαρ και δεν κέρδισε κανένα από αυτά…

Shawshank Redemption

Η ταινία με την υψηλότερη βαθμολογία στο IMDb, κάποιος θα περίμενε να έχει σαρώσει στα βραβεία Όσκαρ. Για κακή της τύχη, εκείνη τη σεζόν μια άλλη εξαιρετική ταινία πήρε τα μεγάλα βραβεία, το Forrest Gump. Ωστόσο, μια τέτοια ταινία να προταθεί για 7 Όσκαρ και να φύγει με άδεια χέρια, το λες και αδικία.

Citizen Kane

Θεωρείται από πολλούς μια από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών. Αλλά ίσως η ανατρεπτικότητά της να οδήγησε την Ακαδημία να μην την βραβεύσει όσο άξιζε. Προτάθηκε για 9 Όσκαρ, αλλά τελικά έφυγε μόνο με το βραβείο του Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου.

Gangs of New York

Άλλη μια ταινία του Martin Scorsese που αδικήθηκε από τα Όσκαρ. Η εξαιρετική ταινία του 2002, προτάθηκε για 10 Oscar και δεν κέρδισε ούτε ένα. Για την ποιότητα της σε όλα τα επίπεδα, θα άξιζε κάτι περισσότερο.

Πηγή: e-radio.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%