Σινεμά - TV

Τέσσερις κατηγορίες θα κοπούν από τη ζωντανή μετάδοση των Όσκαρ

today12 Φεβρουαρίου, 2019

Background
share close

Σκοπός η μείωση της διάρκειας της τελετής.

Οι κατηγορίες που «θα την πληρώσουν» είναι Καλύτερης Φωτογραφίας, Μοντάζ, Ταινίας μικρού μήκους και Μακιγιάζ – Μαλλιών.

Οι απονομές και οι ομιλίες των νικητών θα μεταδοθούν αργότερα, όπως επισήμανε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, Τζον Μπέιλι με επιστολή του στα μέλη της Ακαδημίας.

Στην ίδια επιστολή αναφέρει ότι θα υπάρχει και live streaming από τις επίσημες σελίδες της Ακαδημίας, όπου θα μπορεί κάποιος να δει ζωντανά αυτές τις τέσσερις βραβεύσεις.

Επίσης, συμπλήρωσε πως από τις 17 επαγγελματικές ενώσεις που βρίσκονται εντός της Ακαδημίας, 6 από αυτές προσφέρθηκαν εθελοντικά να βγάλουν τις δικές τους κατηγορίες έξω από το τηλεοπτικό show και ο σκοπός είναι κάθε χρόνο να ανανεώνεται η τετράδα των κατηγοριών που μένουν εκτός.

Η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου είναι υποψήφια σε τρεις από τις τέσσερις κατηγορίες που δεν θα μεταδοθούν ζωντανά, παρά μόνο μέσα από το live streaming των επίσημων σελίδων της Ακαδημίας όπως προαναφέραμε.

Όπως ήταν αναμενόμενο η ανακοίνωση αυτή δημιούργησε κύμα αντιδράσεων και ενστάσεων στον κινηματογραφικό κόσμο.

Μάλιστα ο περσινός νικητής  Γκιγέρμο Ντελ Τόρο για την ταινία «Η μορφή του νερού», ειδικά για τα βραβεία φωτογραφίας και μοντάζ έγραψε το παρακάτω τουίτ

«Δεν θα ήθελα να προτείνω ποιες κατηγορίες να κοπούν κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης των Όσκαρ, αλλά – η Φωτογραφία και το μοντάζ είναι στην καρδιά της τέχνης μας. Δεν κληρονομούνται από κάποια θεατρική παράδοση ή από μια λογοτεχνική παράδοση: είναι ο ίδιος ο κινηματογράφος.»

 

Πηγή: protothema.gr

 

 

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%