Σινεμά - TV

“The Three Body Problem” η νέα κορυφαία σειρά του Netflix

today25 Μαρτίου, 2024

Background
share close

Η νέα των δημιουργών του Game of Thrones κατάφερε να κατακτήσει σε λίγες μόνο ώρες την πρώτη θέση στο Netflix.

Η περίληψη:

Μια μέρα στο Πεκίνο, το 1967, η φοιτήτρια αστροφυσικής Ye Wenjie βλέπει τον πατέρα της να ξυλοκοπείται μέχρι θανάτου από παραστρατιωτικές δυνάμεις. Αργότερα, εντάσσεται σε ένα στρατιωτικό πρόγραμμα στη Μογγολία ως μέρος μιας συμφωνίας για να αποφύγει τη δική της τιμωρία, με την προϋπόθεση ότι δεν μπορεί θα μπορεί να φύγει από τη βάση.

Σε αυτό το ψυχρό φυλάκιο, κάτω από μια γιγάντια παραβολική ακολουθία γεγονότων, χάνει κάθε πίστη στην ανθρωπότητα. Αφιερώνει τη ζωή της στην έρευνα της, κάνοντας μια επιστημονική ανακάλυψη που οδηγεί στη μετάδοση ενός ραδιοφωνικού σήματος υψηλής ισχύος στο βαθύ διάστημα. Αυτή η ενέργεια θα έχει σοβαρές συνέπειες, και όλα προέρχονται από εκείνη τη μοιραία μέρα στο Πεκίνο.

Το best seller μυθιστόρημα

Αυτή είναι απλώς μια επισκόπηση της πλοκής της νέας σειράς «The Three-Body Problem» – ένα έπος επιστημονικής φαντασίας που περιλαμβάνει επίσης μυστικά επιστημονικά προγράμματα, ένα εξωγήινο είδος σε ένα ηλιακό σύστημα πέρα από τα αστέρια και ένα παράξενο βιντεοπαιχνίδι που απεικονίζει την άνοδο και την πτώση μεγάλων πολιτισμών για χιλιάδες χρόνια.

Το μπεστ σέλερ μυθιστόρημα του γεννημένου στο Πεκίνο Liu Cixin, το πρώτο της τριλογίας «Remembrance of Earth’s Past», θεωρήθηκε κάποτε δύσκολο στην προσαρμογή του για την οθόνη λόγω των φιλοσοφικών διλημμάτων και των πυκνών εξερευνήσεων της επιστημονικής θεωρίας. Αλλά τώρα φτάνει στις παγκόσμιες οθόνες μέσω μιας σειράς του Netflix – του αναγνωρισμένου comeback project των παραγωγών του Game of Thrones, David Benioff και DB Weiss. Οι πρώτες κριτικές διίστανται σχετικά με το αν το δίδυμο τα κατάφερε ή όχι.

Αυτό που είναι πιο εμφανές, ωστόσο, είναι η απίστευτη επιτυχία του πρωτότυπου μυθιστορήματος – που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στο περιοδικό Science Fiction World στην Κίνα το 2006 και μεταφράστηκε για τους δυτικούς αναγνώστες από τον Ken Liu το 2014.

Πηγή: cnn.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%