Σινεμά - TV

Το Game Of Thrones σπάει ρεκόρ πειρατείας

today23 Απριλίου, 2015

Background
share close

Το Game of Thrones, που προβάλλεται τα τελευταία χρόνια θεωρείται ένα από τα κορυφαία προγράμματα στον πλανήτη. Εν όψει της πρεμιέρας που έγινε πριν από μερικές εβδομάδες, υπήρξε τεράστια διαρροή με αποτέλεσμα τα τέσσερα πρώτα επεισόδια του νέου κύκλου να ανεβούν στο διαδίκτυο.

Αυτό αποτέλεσε τεράστιο πλήγμα για τους συντελεστές, και το τηλεοπτικό δίκτυο HBO προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν συνέπειες. Για τους θαυμαστές της σειράς όμως η διαρροή ήταν πολύ ευχάριστη και την εκτίμησαν δεόντως, όπως δείχνουν και οι αριθμοί των downloads.

Σύμφωνα με την εταιρεία Tru Optik που πραγματοποίησε την έρευνα, τα τέσσερα επεισόδια που διέρρευσαν online κατέβηκαν 32 εκατομμύρια φορές από 18 εκατομμύρια διευθύνσεις IP, μόνο την πρώτη εβδομάδα. Μόνο το πρώτο επεισόδιο εκτιμάται ότι κατέβηκε 13 εκατομμύρια φορές.

Όπως αναφέρει το techblog.gr, οι αριθμοί αυτοί αποτελούν ρεκόρ και αν τους χωρίσουμε ανά ποιότητα, έχουμε 720p HD να είναι στο 43.5% των downloads, ακολουθεί 35.1% για 480p και 31.4% τα 1080p. Οι ΗΠΑ έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό των downloads με 10.5% του συνόλου, ακολουθούν Γαλλία, Βραζιλία, Κίνα και Ρωσία με 5.6%, 5.6%, 5.4% και 5.3%, αντίστοιχα.

Εκτιμάται ότι στις ΗΠΑ το πρώτο επεισόδιο το κατέβασαν 1 εκατομμύρια άνθρωποι, που σημαίνει 44 εκατομμύρια δολάρια, αν αριθμός αυτός πήγαινε να κάνει μια τρίμηνη συνδρομή στο HBO Now.

Πηγή: enikos.gr

 

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%