Διασκέδαση

Το Netflix διαπραγματεύεται την ολοκλήρωση και την κυκλοφορία της χαμένης ταινίας του Ορσον Γουέλς

today6 Απριλίου, 2016

Background
share close

Για πολλά χρόνια έγινε συντονισμένη προσπάθεια για την ολοκλήρωση της «χαμένης» ταινίας του Ορσον Γουέλς, «The Other Side of the Wind», χωρίς ιδιαίτερα αποτελέσματα. Τώρα φαίνεται πως το Netflix κάνει ό,τι μπορεί για να τα καταφέρει εκεί που όλοι οι άλλοι απέτυχαν.

Το 2015 είχε διαφημιστεί μια ημερομηνία κυκλοφορίας που ποτέ δεν πραγματοποιήθηκε, ενώ πέρσι μια καμπάνια του Indiegogo συγκέντρωσε 406.605 δολάρια για την χρηματοδότηση του μοντάζ και της προ-παραγωγής, όπου ήταν απαραίτητο. Έκτοτε σταματήσαμε να έχουμε νέα για την ταινία, αλλά φαίνεται πως το Netflix στοχεύει στο να ολοκληρώσει τελικά το «The Other Side of the Wind».

Το Wellesnet αποκαλύπτει ότι το Netflix βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους παραγωγούς προκειμένου να κλείσει μια συμφωνία 5 εκατομμυρίων δολαρίων για δύο ταινίες, ή μια εκ των οποίων θα είναι –φυσικά- η «χαμένη ταινία» του Γουέλς και η άλλη ένα συνοδευτικό ντοκιμαντέρ. Για την επίτευξη της πιθανής συμφωνίας, είναι απαραίτητη η υπογραφή του παραγωγού Οτζα Κόνταρ και, όπως φαίνεται, οι συζητήσεις καλά κρατούν εδώ και μήνες.

Παρουσιάζοντας μια ευρεία γκάμα σημαντικών ανθρώπων του κινηματογράφου που υπήρξαν φίλοι του Γουέλς (Τζον Χιούστον, Πίτερ Μπογκντάνοβιτς, Χένρι Τζάγκλομ, Σούζαν Στράσμπεργκ, Ντένις Χόπερ, Πολ Μαζέρσκι, Κλοντ Σαμπρόλ), η ταινία, γυρισμένη σε 8, 16 και 35 mm, αφηγείται την ιστορία ενός ηλικιωμένου χολιγουντιανού σκηνοθέτη που προσπαθεί να αναστήσει την καριέρα του, γυρίζοντας ένα φιλμ γεμάτο βία και σεξ.

Κανείς δεν μπορεί να πει ακόμα με σιγουριά αν αυτή η πιο πρόσφατη απόπειρα για ολοκλήρωση του φιλμ, θα τελεσφορήσει. Πρέπει να θυμόμαστε ότι η Σάσα Γουέλς, άφησε να εννοηθεί ότι οι διαπραγματεύσεις δεν κυλούσαν τόσο ομαλά όσο ήλπιζε ο Κόνταρ.

Επίσης, είχε γίνει κάποτε μια προσπάθεια από τον Μπογκντάνοβιτς να φτιάξει το «The Other Side of the Wind» για το Showtime, το 1999, αλλά συγκρούστηκε με τον Κόνταρ, τον οποίο και κατηγόρησε, στη συνέχεια, ότι διέκοψε το project.

«Για δεκαετίες ήμασταν αισιόδοξοι, διαφορετικά δεν θα προσπαθούσαμε τόσον καιρό για την κυκλοφορία του φιλμ. Πόσο αισιόδοξοι πρέπει να είμαστε για τη συγκεκριμένη συμφωνία; Είναι δύσκολο να πω. Διαπραγματευόμαστε με τις όχι και τόσο ειλικρινείς υποσχέσεις του (παραγωγού) Φίλιπ Τζαν Ράιμζα, ο Φρανκ Μάρσαλ φέρνει τη μόνη γνησιότητα και δικαιοσύνη από την πλευρά τους. Συνολικά δεν είμαι και τόσο αισιόδοξη από τη στιγμή που όλο και απομακρύνονται από την παλιά μας συμφωνία. Κάθε φορά που ενδίδω σε κάτι που θέλουν, ζητούν κάτι διαφορετικό, αυτό το πράγμα συνεχίζεται και συνεχίζεται και δεν ξέρω που τελειώνει» δήλωσε η Σάσα Γουέλς σε σχέση με την τρέχουσα κατάσταση.

Άρα καλό θα ήταν να παραμείνουμε κι εμείς, συγκρατημένα αισιόδοξοι σε σχέση με την προοπτική να δούμε κάποια στιγμή ολοκληρωμένη, την χαμένη ταινία του Ορσον Γουέλς.

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%