Σινεμά - TV

Τζόνι Ντεπ: Η ταινία “Jeanne du Barry” θα ανοίξει το Φεστιβάλ των Καννών

today8 Απριλίου, 2023

Background
share close

Το 76ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών θα ξεκινήσει με το ιστορικό δράμα “Ζαν ντυ Μπαρί” (Jeanne du Barry), με πρωταγωνιστή τον Τζόνι Ντεπ στον ρόλο του Λουδοβίκου XV. Σύμφωνα με τους διοργανωτές του φεστιβάλ, η ταινία θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα την Τρίτη 16 Μαΐου στην ιστορική αίθουσα του Grand Theatre Lumiere, αμέσως μετά την τελετή έναρξης. Η ταινία θα κυκλοφορήσει την ίδια ημέρα στις γαλλικές αίθουσες.

Η Μαϊγουέν Λε Μπεσκό (Maiwenn) και ο Τεντί Λουσί-Μοντέστ (Teddy Lussi-Modeste) συν-σκηνοθετούν και συν-υπογράφουν το σενάριο της ταινίας, ενώ η Μαϊγουέν Λε Μπεσκό είναι επίσης και στον συμπρωταγωνιστικό ρόλο. Αυτή είναι η έκτη σκηνοθετική της προσπάθεια, μετά το επιτυχημένο της ντεμπούτο στις Κάννες το 2011 με τη βραβευμένη ταινία “Polisse”.

Ο Λουδοβίκος XV, γνωστός και ως “ο αγαπητός”, υπήρξε βασιλιάς της Γαλλίας για 59 χρόνια, κυριαρχώντας στην ιστορία της χώρας μετά τον Λουδοβίκο ΙΔ’. Η ταινία εποχής αφηγείται την ταραχώδη σχέση του με την ερωμένη του, Μαντάμ Ζαν ντυ Μπαρί, η οποία προκάλεσε σκάνδαλο ειδικά όταν η Ζαν έφτασε στην Αυλή των Βερσαλλιών.

Τελικά ο Λουδοβίκος κατηγορήθηκε για ασέβεια και διαφθορά. Έφυγε από τη ζωή ως αντιδημοφιλής βασιλιάς.

Η επιστροφή του Τζόνι Ντεπ στην υποκριτική μετά τη δικαστική διαμάχη με την πρώην σύζυγό του Άμπερ Χερντ αναμφίβολα αποτελεί ένα μεγάλο γεγονός τόσο για τον ίδιο και τον χώρο του κινηματογράφου όσο και για τους θαυμαστές του.

Σύμφωνα με το Variety, πριν από την έναρξη των γυρισμάτων της ταινίας, ο χολιγουντιανός ηθοποιός μιλούσε ελάχιστα γαλλικά.

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%