Μουσική

Χρίστος Τσιαμούλης – “Σαν παιδικό παιχνίδι”

today19 Μαρτίου, 2015

Background
share close

Η νέα δισκογραφική δουλειά του Χρίστου Τσιαμούλη “Σαν παιδικό παιχνίδι”, βασισμένη πάνω στην φωνή της Σοφίας Παπάζογλου, θα κυκλοφορήσει σύντομα σε στίχους του Ηλία Κατσούλη, της Λιζέτας Καλημέρα, του Κώστα Καρτέλια και της Ελένης Περινού, οι οποίοι μιλούν για τα αιώνια ανθρώπινα πάθη, όπως ο έρωτας, η μοναξιά, η προσφυγιά, ο χωρισμός και η ελπίδα για ζωή.

Τα τραγούδια πατούν από τη μία πάνω στην έντεχνη και λαϊκή μουσική και από την άλλη πάνω στην παράδοση, φτάνοντας μέχρι και τις πιο σύγχρονες τάσεις του ελληνικού τραγουδιού. Η σύνθεση και ενορχήστρωση ανήκει στον Χρίστο Τσιαμούλη και τα τραγούδια συνοδεύουν οι εξαιρετικοί μουσικοί:
Κυριάκος Κουβέντας – βιολί
Βασίλης Κετετζόγλου – κιθάρα
Θοδρής Κουέλης – μπάσο
Βαγγέλης Καρίπης – κρουστά
Σπύρος Γκούμας – μπουζούκι
Στέφανος Δορμπαράκης – κανονάκι
Χάρης Λαμπράκης – νέι
Σωκράτης Σινόπουλος – πολίτικη λύρα
Ντίνος Χατζηιορδάνου – ακορντεόν
Μανώλης Μπουνταλάκης – κρητική λύρα
Χρίστος Τσιαμούλης – ούτι & μαντολίνο
Ελ Q –  φωνητικά

Χρίστος Τσιαμούλης

tsiamoulis

Ο Χρίστος Τσιαμούλης συνεχίζει εδώ και τριάντα χρόνια μία πορεία πάνω στα βήματα της παράδοσης και του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού. Στο ξεκίνημά του (1985) υπήρξε ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος “Δυνάμεις του Αιγαίου”, που αγαπήθηκε στην εποχή του, ανοίγοντας νέους μουσικούς ορίζοντες και κατευθύνσεις. Στη συνέχεια ακολούθησε την δική του πορεία, έχοντας στο δυναμικό του πάνω από δέκα προσωπικές δουλειές με δικές του συνθέσεις και εκτελέσεις παραδοσιακών τραγουδιών. Παράλληλα έχει διδάξει σε ωδεία, μουσικές σχολές, στο Πανεπιστήμιο και σε σεμινάρια με θέμα πάντοτε την ελληνική παράδοση.

Έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα της παλιάς και νέας γενιάς όπως τους: Μ. Χατζιδάκι, Δ. Σαββόπουλο, Γ. Μαρκόπουλο, Ν. Ξυδάκη, Ν. Μαμαγκάκη, Γ. Χατζηνάσιο, Ν. Κυπουργό, Κ. Φέρρη, Ε. Βιτάλη, Μ. Μητσιά, Μ. Φαραντούρη, Ε. Αρβανιτάκη, Σ. Γιαννάτου, Λ. Καλημέρη, Μ. Λιδάκη, Α. Ιωαννίδη, Γ. Χαρούλη, Ν. Παπάζογλου, Γ. Νέγκα, Δ. Μπάση, Ορχ. Θεοδωράκη, καθώς και με σημαντικούς εκπροσώπους της παράδοσης όπως τους: Χρ. Αηδονίδη, Δ. Σαμίου, Ν. Σαραγούδα, Λ/ Χαλκιά, Μαριώ, Ψαραντώνη, Γ. Αμαραντίδη, Μιχ. Καλιοτζίδη, Μ. Τζουανάκη, Κ. Παπαδοπούλου, Κ. Κούλια, Χαλίλ Καραντουμάν, Χάικ Γιατζιτζιάν, Ορχ. Εστουδιαντινά κ.ά.

Έχει δώσει πολλές συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έχει συνθέσει μουσική για κινηματογράφο, θέατρο, ντοκιμαντέρ και έχει εκδώσει βιβλία για την μουσική (“Ρωμιοί συνθέτες της Πόλης”, “Μουσικές Κλίμακες για το Ούτι”, “Αριθμητικό Τροπικό Σύστημα”).

Σοφία Παπάζογλου

sofia papazoglou

Η Σοφία Παπάζογλου ξεχώρισε και κέρδισε το κοινό διαγράφοντας εδώ και είκοσι χρόνια τη δική της μοναδική πορεία στον χώρο του έντεχνου και λαϊκού τραγουδιού, μετρώντας έξι προσωπικούς δίσκους  με κορυφαίους συνθέτες και στιχουργούς ( Ν.Μαμαγκάκη, Π.Καλαντζόπουλο, Χ.Νικολόπουλο, Γ.Ζήκα, Μ.Ρασούλη, Η.Κατσούλη, Μ.Γκανά, Θ. Παπακωνσταντίνου, Αλ. Ιωαννίδη,  κ.ά.). Έχει συμμετάσχει σε πολλές άλλες δισκογραφικές παραγωγές και δίνει όλα αυτά τα χρόνια συναυλίες εντός και εκτός συνόρων σε μεγάλες αίθουσες και μικρότερες μουσικές σκηνές, είτε ως προσωπικές εμφανίσεις είτε σε συνεργασία με δημοφιλείς Έλληνες τραγουδιστές, συνθέτες και τραγουδοποιούς.

 

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%