Διασκέδαση

Σωκράτης Σινόπουλος & Derya Türkan, “Στα σοκάκια της Πόλης” @ ΡΙΖΕΣ / ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ

today29 Μαρτίου, 2019

Background
share close

Ο Σωκράτης Σινόπουλος και ο Derya Türkan, δύο φίλοι και συνοδοιπόροι, έναν αιώνα μετά παίρνουν το νήμα από εκεί που το άφησαν τότε, άλλοι δύο καλοί φίλοι ο Tanburi Cemil Bey και ο Κεμεντζής Βασιλάκης. Ένας Τούρκος και ένας Έλληνας, δύο μαΐστορες με την ίδια λαχτάρα της ανακάλυψης και της καταγραφής του αποτυπώματος τους στο χρόνο μέσα από το καινούριο και συναρπαστικό τότε μέσο, το φωνογράφο.

 Δύο μουσικοί που έβλεπαν την ανάγκη της διαιώνισης αυτών των μαγικών ακουσμάτων, για να φτάσουν στα δικά μας τα αυτιά έναν αιώνα μετά, για να ξεπεράσουν τη φθορά του χρόνου και την – αναπόφευκτη για πολλούς δημιουργούς της εποχής τους τότε – κατάληξη στη σιωπή της λήθης. 

Σαν δύο πλέον εξέχοντες μουσικοί στο παγκόσμιο μουσικό χώρο ο Derya και ο Σωκράτης μας καλούν σε μία εμπειρία κατάθεσης του δικού τους αποτυπώματος στο χρόνο. Αυτό το αποτύπωμα που ιχνηλατώντας από τα μεγάλα θέατρα του κόσμου όπου μοιράζονται την τέχνη τους σήμερα, μας φέρνει πίσω πολλά χρόνια, σε ένα πολύβουο Μεϋχανέ της Πόλης μπροστά στον Cemil Bey και τον Βασιλάκη που με την ίδια αγωνία και ενθουσιασμό χάριζαν τότε τις μοναδικές τους συνθέσεις στο ανήσυχο κοινό της Πόλης.

Από το εισαγωγικό σημείωμα της Μαρίας Κυπριανού για τη νέα δισκογραφική δουλειά  των Σωκράτη Σινόπουλου και Derya Türkan, με τίτλο “Letter from Istanbul”.

Ηχοληψία Θοδωρής Θεοχαρόπουλος

οργάνωση Λάμπρος Λιάβας

είσοδος 10 ευρώ / άτομο 

ελάχιστη κατανάλωση σε τραπέζι 15 ευρώ / άτομο – Bar 6 ευρώ / άτομο

Πολυχώρος “ΡΙΖΕΣ” στον Κεραμεικό. 
Αγησιλάου 88, 10435 κρατήσεις 2110133135

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%