Διασκέδαση

Τα 100 χρόνια έκλεισε ο Ελληνικός Κινηματογράφος

today4 Σεπτεμβρίου, 2014

Background
share close

Ένα ξεχωριστό αφιέρωμα ετοιμάζει το 55ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για να γιορτάσει και να τιμήσει τα 100 χρόνια ελληνικού κινηματογράφου και καλεί το κοινό να συμμετάσχει ενεργά σε ένα ξεχωριστό αφιέρωμα.

Μια λίστα με συνολικά 200 ταινίες που έχουν ως αφετηρία τους χρονολογικά την Γκόλφω του Κώστα Μπαχατόρη (1914), θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του οργανισμού (www.filmfestival.gr) και οι θεατές θα ψηφίσουν τις ταινίες που αγάπησαν περισσότερο και επιθυμούν να ξαναδούν στη μεγάλη οθόνη. Τα φιλμ που θα συγκεντρώσουν τις περισσότερες ψήφους του κοινού θα προβληθούν στο επετειακό αφιέρωμα του 55ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, εφόσον βέβαια υπάρχει διαθέσιμο αντίγραφο καλής ποιότητας και δοθεί η έγκριση από τον σκηνοθέτη ή τους ανθρώπους στους οποίους ανήκουν τα πνευματικά δικαιώματα των ταινιών.

Τα πρώτα βήματα του βωβού κινηματογράφου, οι πρώτες ομιλούσες ταινίες, σημαντικοί σκηνοθέτες, αγαπημένοι πρωταγωνιστές, διακρίσεις, τάσεις και ρεύματα. Οι 200 ταινίες της λίστας δίνουν σε όλους την αφορμή να διατρέξουμε την ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου όπως αυτή διαμορφώθηκε μέσα σε έναν αιώνα και να ανακαλύψουμε ταινίες που σηματοδότησαν την εποχή τους, αλλά και την εξέλιξη του ελληνικού κινηματογράφου.

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%