Διασκέδαση

Οι αδελφοί Κοέν στην προεδρία του 68ου Φεστιβάλ Καννών

today20 Ιανουαρίου, 2015

Background
share close

«Οφείλουμε πολλά για την καριέρα μας στις Κάννες», δήλωσαν οι κάτοχοι του Χρυσού Φοίνικα για την ταινία «Μπάρτον Φινκ»

Βρίσκονται στα γυρίσματα της ταινίας τους «Hail Caesar!» (με πρωταγωνιστές εκτός άλλων τον Τζορτζ Κλούνεϊ, τον Τζος Μπρόλιν και τον Τσένινγκ Τέιτουμ) αλλά παρ’ όλ’ αυτά οι αδελφοί Τζόελ και Ιθαν Κοέν δέχθηκαν την πρόσκληση του Προέδρου του φεστιβάλ Πιέρ Λεσκούρ και του καλλιτεχνικού διευθυντή Τιερί Φρεμόν να καθίσουν στην καρέκλα του προέδρου του προσεχούς κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών που θα διεξαχθεί τον Μάιο για 68η φορά στην ιστορία του.

Αγαπημένα «παιδιά» του φεστιβάλ των φεστιβάλ της Κυανής Ακτής, οι αδελφοί Κόεν έχουν στην κατοχή τους έναν Χρυσό Φοίνικα για την ταινία «Μπάρτον Φινκ» (1991) και δυο βραβεία σκηνοθεσίας για τις ταινίες «Fargo» και «Ο άνθρωπος που δεν ήταν εκεί». Το 2013 ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, πρόεδρος τότε της κριτικής επιτροπής του φεστιβάλ, τους απένειμε το Μεγάλο Βραβείο της επιτροπής  για την ταινία του «Inside Llewyn Davis».
«Περιμένουμε με χαρά την επιστροφή μας στο φεστιβάλ», δήλωσαν τα δαιμόνια αδέλφια των οποίων και άλλες ταινίες έχουν κάνει πρεμιέρα στις Κάννες είτε εντός είτε εκτός συναγωνισμού («Καμιά πατρίδα για τους μελλοθάνατους», «The ladykillers», «Αριζόνα Τζούνιορ», «Ω αδελφέ που είσαι;»). «Είναι μια όμορφη ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ταινίες από όλον τον κόσμο. Οι Κάννες υπήρξαν ένα πολύ σημαντικό φεστιβάλ για εμάς από την αρχή της καριέρας μας».
Γνήσιοι εκπρόσωποι του αμερικανικού ανεξάρτητου κινηματογράφου, οι Τζόελ και Ίθαν Κοέν συνεργάζονται από την πρώτη κιόλας ταινία τους «Μόνο αίμα», παραγωγής 1984. Στο μεγαλύτερο μέρος της κοινής πορείας τους, ο Τζόελ ήταν σκηνοθέτης, ο Ίθαν παραγωγός και οι δύο μαζί σεναριογράφοι των ταινιών τους. Το 2010 ωστόσο απέσπασαν από κοινού το Όσκαρ σκηνοθεσίας και διασκευασμένου σεναρίου για την ταινία «Καμιά πατρίδα για τους μελλοθάνατους».
Μόνον δυο φορές στην ιστορία των Καννών αδέλφια έχουν καθίσει στην θέση του προέδρου του φεστιβάλ την ίδια χρονιά. Οι Ιταλοί Πάολο και Βιτόριο Ταβιάνι το 1976 και οι Βέλγοι Ζαν Πιέρ και Λυκ Νταρντέν το 2005.

 

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%