Διασκέδαση

Αντώνης Μιτζέλος – Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης | «Σκιάθιοι ήχοι» – «Της κοκκώνας το σπίτι

today12 Δεκεμβρίου, 2019

Background
share close

Ο Δήμος Σκιάθου συνεχίζοντας τον κύκλο των πολιτιστικών δράσεων κάτω από τον γενικό τίτλο «Η Σκιάθος των ποιητών» διοργανώνει το Σάββατο 21/12/2019 συναυλία με τον  συνθέτη Αντώνη Μιτζέλο τιμώντας συγχρόνως  και το έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Την συναυλία θα προλογίσει ο Δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας .

Υμνώντας παράλληλα με λόγο και με ήχο , Αντώνης Μιτζέλος και Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, την μεγάλη τους αγαπημένη ,την κοινή τους πατρίδα ,οδηγούνται μετά από πρωτοβουλία του Δήμου Σκιάθου προς μια συνεύρεση των έργων τους μέσα από την οποία θα προκύψουν νέοι «Σκιάθιοι ήχοι» . Ήχοι του Χειμώνα που θα κάνουν τον εορταστικό Δεκέμβριο στο νησί πιο φωτεινό ,πιο ζεστό και πιο ποιητικό.                 «Μνημούρια του Φερίκ-κιοΐ κι’ ολόρθα κυπαρίσσα….Έχασα την αγάπη μου και λαχταρώ περίσσα »…            

Λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα στην μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου, την βραδιά του Χειμερινού ηλιοστάσιου , η μουσική του Αντώνη Μιτζέλου θα συναντήσει για πρώτη φορά επί σκηνής τον λόγο του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη . Πρόκειται για μια συναυλία όπου στο πρώτο μέρος της θα ακουστεί επιλεγμένη οργανική μουσική του συνθέτη από το διπλό CD με τον τίτλο ‘’ΣΚΙΑΘΟΣ’’ που είναι αφιερωμένο στον τόπο καταγωγής του και από το ηχογραφημένο στην Νέα Υόρκη άλμπουμ ‘’Beyond the light’’ που έχει παγκόσμια κυκλοφορία και επιτυχία. Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας και κάτω από το φως των κεριών θα γίνει ανάγνωση , σε αυθεντική γλώσσα ,του υπέροχου Χριστουγεννιάτικου διηγήματος  του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη «Της κοκκώνας  το σπίτι » από την γνωστή ηθοποιό του θεάτρου, του σινεµά και της τηλεόρασης ,αποφοίτου της ∆ραµατικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου Ασπασίας Τζιτζικάκη .                                                                                                                                   

 «Το κύμα υποκώφως εφλοίσβιζεν εις τα κράσπεδα του κρημνού, και ακούραστος βορράς φυσών από προχθές, μαλακώσας την εσπέραν ταύτην, εξήπλωνε τες αποθαλασσιές του έως τον μεσημβρινόν τούτον μικρόν λιμένα, ο παγκρατής χιονόμαλλος βασιλεύς του χειμώνος».

                                                                                                                                            Η δραματοποιημένη ανάγνωση του Παπαδιαμαντικού αριστουργήματος  ,θα ντυθεί με νέα πρωτοπαρουσιαζόμενη μουσική του Αντώνη Μιτζέλου που συνέθεσε ειδικά για  αυτήν  την εορταστική συναυλία. Συμμετέχει η καθηγήτρια της Σχολής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και φημισμένη δεξιοτέχνης του σαντουριού Στέλλα Βαλάση. Στο βιολί θα είναι ο Γιάννης Παπαδήμος και στα κρουστά ο Βαγγέλης Παπαχριστόπουλος. Ηχογραφημένη αναμετάδοση της συναυλίας θα γίνει από το ραδιόφωνο του Β προγράμματος της ΕΡΤ . Ηχοληψία ο Αντώνης Κισσουράς.      

Σάββατο 21/12/2019  και ώρα 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων Γυμνασίου & Λυκείου Σκιάθου, Πεζόδρομος Παπαδιαμάντη. Είσοδος δωρεάν .

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Προηγούμενο άρθρο

Διασκέδαση

“The Spacing Of The Spheres” στο Underflow

The Spacing Of The Spheres ονομάζεται η συνεργασία μεταξύ 3 Ελλήνων και 3 Γερμανών καλλιτεχνών. Περιέχει ζωντανή μουσική και ψηφιακή απεικόνιση και αποσκοπεί στην ενίσχυση της ιστορικής γέφυραςμεταξύ της Ελλάδας και της Γερμανίας και του θεμελιώδους άξονα της στο πλαίσιο της Ευρώπης και της πολιτιστικής κληρονομιάς της (π.χ. Πυθαγόρας , Κέπλερ κτλ). Στο πλαίσιο αυτού του διεθνούς διαλόγου, οι 6 συμμετέχοντες εργάζονται μαζί κοιτώντας ο κάθε ένας τον άλλον στα […]

today12 Δεκεμβρίου, 2019

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%