Διασκέδαση

Διάλογοι ελλήνων και ιταλών καλλιτεχνών στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα»

today1 Νοεμβρίου, 2016

Background
share close

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθήνας και το Ελληνικό Συμβούλιο Απόδημων Ιταλών στο εξωτερικό, υπό την αιγίδα της Ιταλικής Πρεσβείας στην Αθήνα, παρουσιάζουν την έκθεση ζωγραφικής, γλυπτικής και κεραμικής  «Διάλογοι», από 2 έως 13 Νοεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα».

Στην έκθεση συμμετέχουν 17 δημιουργοί,  Έλληνες και Ιταλοί ,  με συνολικά πενήντα έργα. Καλλιτέχνες με ξεχωριστές αφετηρίες, διαφορετικές διαδρομές σπουδών και δημιουργικής εμπειρίας, με μια ποικιλία εκφράσεων, εικαστικών μέσων, υλικών αλλά και τεχνικών,  συνευρίσκονται ενώνοντας τις προσωπικές τους  «φωνές»  στην παρούσα έκθεση.

Πρόκειται για μια έκφραση συλλογικότητας που αρμόζει και επιβάλλεται στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε και όπου η τέχνη χωρίς σύνορα αποτελεί το συνδετικό κρίκο για  ένα κόσμο δημιουργίας και  κυρίως ειρηνικής συνύπαρξης. Πρόκειται για «συνομιλίες» αλληλεγγύης, δημιουργικού πνεύματος και κοινών οραμάτων.

Επιθυμία των δημιουργών είναι να «συνομιλήσουν» με το κοινό τους και να ανταλλάξουν ιδέες, ευελπιστώντας να προσφέρουν στο κοινό τους την ευκαιρία να ανοίξουν  «διάλογο» πρωτίστως ο καθένας με τον εαυτό του και στη συνέχεια με όλους τους άλλους. Ένας «διάλογος» που καλούμαστε να διατηρήσουμε ζωντανό όλοι μαζί καθώς οι προκλήσεις αλλά και τα προβλήματα της εποχής μας τον καθιστούν περισσότερο από επιτακτικό.  Μια «γέφυρα πολιτιστική» μεταξύ των δύο λαών που καλούμαστε να χτίσουμε και να εδραιώσουμε από κοινού.

Έλληνες δημιουργοί: Κατερίνα ΣΑΜΑΡΑ, Αντιγόνη ΤΕΚΑ, Κατερίνα ΚΑΣΣΑΒΕΤΗ, Μάγδα ΑΣΤΕΡΗ, Λάκης ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ, Κύρα ΑΛΙΓΙΖΑΚΗ, Άγγελος ΘΕΟΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ – ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ

Ιταλοί δημιουργοί: Giovanni ALBINO, Pasquale GUASTAMACCHIA, Edoardo IACCHEO, Antonio LAURELLI, Renza Laura SCIUTTO, Ylli  PLAKΑ, Gabry COMINALE, Luciana BERTORELLI, Valeria BUCEFARI, Gabriela SOLDATINI

Στην παγκόσμια ιστορία η τέχνη των δύο λαών – των Ελλήνων και των Ιταλών – κατέχει ιδιαίτερα σημαντική θέση και έχει αποτελέσει εφαλτήριο για νέες δημιουργίες αλλά και για ιδιαίτερη μελέτη. Η ιστορία αλλά και τα επιτεύγματα των δύο λαών που κληροδότησαν σε όλους τους άλλους, έχουν αποτελέσει το «φάρο» για τη μετέπειτα παγκόσμια εξέλιξη και ανάπτυξη.  Δύο λαοί τόσο διαφορετικοί αλλά και τόσοι ταιριαστοί με μια τεράστια παρακαταθήκη αξιών που μπορούν μαζί να κρατήσουν ζωντανό το «διάλογο» για να αντιμετωπίσουμε μαζί και με τη γνώση του παρελθόντος όλες τις νέες προκλήσεις.

Στα εγκαίνια θα παρευρεθεί ο Max Naglieri με τυπικά παραδοσιακά προϊόντα κάθε χώρας, ενώ χορευτές  του Συλλόγου Κυθηραίων Αθήνας θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.                                                      

Εγκαίνια: Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016, ώρα 19:00

Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων «Μελίνα»:
Ηρακλειδών 66A  & Θεσσαλονίκης, Θησείο | στάση Μετρό: Κεραμεικός Τηλ. 210-3452150
Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη έως Σάββατο 10:00 – 20:00, Κυριακή 10:00 – 14:00

 

Συνδιοργάνωση:

12

Υπό την αιγίδα:

3

 

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%