Διασκέδαση

«Μαγικός Καθρέφτης»: η πρώτη τρισδιάστατη ελληνική ταινία

today1 Απριλίου, 2015

Background
share close

H πρώτη μεγάλου μήκους ταινία στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου που θα γυριστεί εξ ολοκλήρου και θα προβληθεί σε 3D μόλις ξεκίνησε γυρίσματα.  «O Μαγικός Καθρέφτης», σε παραγωγή Black Orange SA και συμπαραγωγή OTE TV, μια απολαυστική κωμωδία με ανατρεπτικές παρεξηγήσεις, φέρνει μετά  από έξι χρόνια ξανά μαζί στη μεγάλη οθόνη την ομάδα της άκρως επιτυχημένης κωμωδίας «Νήsos».

Το σενάριο της ταινίας υπογράφουν η Έλενα Σολωμού και ο Κωστής Παπαδόπουλος, τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο Χρήστος Δήμας, ενώ η παραγωγή είναι του Γιάννη Ιακωβίδη. Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Μάκης Παπαδημητρίου,  Ζέτα Δούκα,  Ελένη Κοκκίδου, Κώστας Κόκλας, Λευτέρης Ελευθερίου, Δημήτρης Ήμελλος, Τάκης Παπαματθαίου, Αθηνά Οικονομάκου, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Ασπασία Κοκώση, Δέσποινα Παπαγιάννη, Νίκος Πουρσανίδης, Σόλων Τσούνης, Σταύρος Σβίγγος και Αθηνά Αλεξοπούλου.

Υπόθεση

Το πρωί έφορος αρχαιοτήτων, το απόγευμα υπάλληλος σε βενζινάδικο. Αυτή είναι η πληκτική καθημερινότητα του 35χρονου Κλεάνθη (Μάκης Παπαδημητρίου). Από τη μέρα που θα ανακαλύψει έναν «μαγικό καθρέφτη» (Κώστας Κόκλας) που πραγματοποιεί και τα πιο τρελά όνειρα, ο Κλεάνθης αρπάζει την ευκαιρία να ζητήσει αυτό που θα αλλάξει τη ζωή του για πάντα. Έχει μάλιστα τη δυνατότητα να επαναδιατυπώσει την ευχή του όσες φορές θέλει. Οι επιθυμίες του θα εκπληρωθούν, όμως αυτό δεν είναι αρκετό. Υπάρχει πάντα κάτι που του διαφεύγει, και ο Κλεάνθης δεν μπορεί να βρει την πραγματική ευτυχία πουθενά. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζει.

Ο «Μαγικός Καθρέφτης» αποτελεί μια παραγωγή της Black Orange SA, της εταιρείας που μετρά στο ιστορικό της μερικές από τις επιτυχέστερες κωμωδίες των τελευταίων ετών («Νήsos», «Straight Story», «Bank Bang» και «Πέντε λεπτά ακόμα»), καθώς και μεγάλες παραγωγές όπως η «Μικρά Αγγλία» και οι «Νύφες» του Παντελή Βούλγαρη, αλλά και  «Το λιβάδι που δακρύζει» του Θεόδωρου Αγγελόπουλου.

Τα γυρίσματα θα διαρκέσουν συνολικά δύο μήνες και θα γίνουν στην Αθήνα, σε ιστορικούς χώρους και κτήρια της πόλης. Η χρήση της τρισδιάστατης τεχνολογίας παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάδειξη των αρχιτεκτονικών λεπτομερειών των ιστορικών μνημείων, αλλά κυρίως στο ξεδίπλωμα των κωμικών καταστάσεων όπως αυτές εξελίσσονται μέσα στο χώρο και το χρόνο. Το 3D φέρνει τους ήρωες ακόμα πιο κοντά στους θεατές, στο ταξίδι τους από το σήμερα στο χτες και από το χτες στο αύριο.

«Η εμπλοκή των θεατών με τρόπο συναρπαστικό αποτελεί στοίχημα και  πρόκληση σε μια εποχή όπου η καινοτομία στην τέχνη, και ειδικά στον κινηματογράφο, οφείλει να αποτελέσει το αντίβαρο στην εκτεταμένη οικονομική, κοινωνική και πολιτισμική αμηχανία», δηλώνουν χαρακτηριστικά οι δημιουργοί της ταινίας.  «Ο Μαγικός Καθρέφτης»  θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες στις αρχές του 2016 από τη Feelgood Entertainment.

Πηγή: thebest.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%