Διασκέδαση

Ο “Βυσσινόκηπος” του Τσέχωφ για δεύτερη χρονιά στο “Studio Μαυρομιχάλη”

today12 Οκτωβρίου, 2015

Background
share close

O θίασος «Συνθήκη» σε συνεργασία με τον Κωστή Καπελώνη, από τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη, παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη το κύκνειο άσμα του Άντον Τσέχωφ «Βυσσινόκηπος», ένα έργο που μας μιλάει για το τέλος μιας εποχής.

Ο υπέροχος βυσσινόκηπος, υποθηκευμένος σε δάνεια που δεν μπορούν να πληρωθούν, βγαίνει στο σφυρί. Οι ιδιοκτήτες του, παγιδευμένοι στη σύγχυση μιας μεταβατικής εποχής αρνούνται να αποχαιρετίσουν οριστικά την ευμάρεια και την ανεμελιά και να αποδεχτούν τη νέα πραγματικότητα. Δεν κάνουν τίποτα για να σώσουν τον υπέροχο κήπο τους.

Ο θίασος «Συνθήκη» επιλέγει τον «Βυσσινόκηπο», γιατί έχει την ανάγκη να μιλήσει -μέσα από ένα σπουδαίο έργο- για την κρίση της δικής μας εποχής. Για τη δική μας κοινωνία, που βίωσε μια περίοδο επίπλαστης ευμάρειας, μια περίοδο με “δανεικά, χωρίς ιδανικά”, βουτηγμένη στη χυδαιότητα και τη διαφθορά. Θέλουμε να μιλήσουμε για τις ευθύνες μας σε σχέση με “αυτό που χάνεται”, αλλά και τις ευθύνες μας γι’ αυτό που έρχεται.

Ο «Βυσσινόκηπος», δεν είναι μόνο ένας τίτλος. Είναι ένας άψυχος ήρωας που καθορίζει την τύχη των ενοίκων του. Ένας τραγικός ήρωας που μέλλεται να αφανιστεί. Και στον αφανισμό του θα παρασύρει όλους τους χαρακτήρες που εξαρτώνται απ´ αυτόν. Χαρακτήρες νωθροί, ανεύθυνοι, αδρανείς, χαρακτήρες κωμικοί και συνάμα τραγικοί, σοβαροφανείς, αλλά κενοί και ματαιόδοξοι, πασχίζουν μάταια να αγαπήσουν και να αγαπηθούν, να γεφυρώσουν το χάσμα της μεταξύ τους ερημιάς.

Ο «Βυσσινόκηπος», σύμφωνα με τον χαρακτηρισμό του ίδιου του Τσέχωφ, είναι «μία κωμωδία, στιγμές- στιγμές φάρσα», που μας υπενθυμίζει μιαν απόλυτη φυσική  αλήθεια, ότι μόνο όσοι οργανισμοί έχουν την ικανότητα να προσαρμόζονται στο περιβάλλον έχουν ελπίδα να επιβιώσουν.

«Ελάτε να δείτε τα δέντρα να σωριάζονται στη γη.

Η ζωή μας σωριάζεται στη γη.

Κρυώνω…»

Συντελεστές…

Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές

Σκηνοθεσία: Κωστής Καπελώνης

Σκηνικά – Επιμέλεια κοστουμιών: Ανδρέας Σαραντόπουλος

Επεξεργασία κειμένου: Δέσποινα Πόγκα

Μουσική επιμέλεια και ζωντανή εκτέλεση (φυσαρμόνικα, μαντολίνο, πιάνο): Άγγελος Κεχαγιάς

Σχεδιασμός φωτισμών και επεξεργασία οπτικού υλικού: Κωστής Καπελώνης

Βοηθός Σκηνοθέτις: Κατερίνα Παπαναστασάτου

 

Παίζουν…

Δέσποινα Πόγκα, Μαρία Μακρή, Γιώργος Κατσίγιαννης, Νίκος Αναστασόπουλος, Άγγελος Κεχαγιάς, Κλεοπάτρα Ροντήρη, Νικήτας Χολόγκιτας, Νατάσα Παπαδάκη, Κατερίνα Οικονομίδη, Δημήτρης Ζουμπούλης.

Παραστάσεις…

Δευτέρα &Τρίτη στις 21:00

Διάρκεια παράστασης: 100’ (χωρίς διάλειμμα)

Είσοδος: 10euro (γενική), 5euro (μειωμένο)

Studio Μαυρομιχάλη, Μαυρομιχάλη 134

Ταμείου Θεάτρου: 2106453330, 6957253415

Κάθε Τρίτη το δεύτερο εισιτήριο στη μισή τιμή!

DSC_5628$

DSC_5634$$

DSC_5642$

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%