Διασκέδαση

Οι 20 ταινίες που θέλουμε να δούμε μέχρι το τέλος της χρονιάς (μέρος Α’)

today16 Οκτωβρίου, 2015

Background
share close

1. «Δίδυμοι Θρύλοι» του Μπράιαν Χέλγκελαντ (κυκλοφορία 29/10)

Στη νέα σκηνοθετική δουλειά του (βραβευμένου με Όσκαρ σεναριογράφου του «Λος Άντζελες: Εμπιστευτικό») Μπράιαν Χέλγκελαντ, ο Τομ Χάρντι υποδύεται τον μαφιόζο Ρέτζι Κρέι. Και τον δίδυμο αδερφό του Ρόνι! H ταινία, μια καθαρόαιμη γκαγκστερική περιπέτεια με άφθονα τα ερωτικά και τα δραματικά στοιχεία βασίζεται στην αληθινή ιστορία των αδερφών Ρέτζι και Ρόνι Κρέι, που ως «εγκληματίες» έδρασαν στο Λονδίνο των δεκαετιών του ’50 και του ’60.

2. «Ο Σνούπι και ο Τσάρλι Μπράουν – Πίνατς: Η Ταινία» του Στιβ Μαρτίνο (κυκλοφορία 5/11)

Το κλασσικό κόμικ του Τσαρλς Σουλτζ μεταφέρεται για πρώτη φορά στον κινηματογράφο με αξιώσεις να αποτελέσει τη μαγιά μιας σειράς ταινιών γύρω από τις περιπέτειες του μικρού Τσάρλι Μπράουν και του φίλου του Σνούπι. Και είναι ένα υπέροχο νέο. Πολλοί είναι εκείνοι που πάντα στέκονται δύσπιστοι απέναντι στην όποια μεταφορά ενός βιβλίου (και δη ενός κόμικ) στον κινηματογράφο, μα εδώ οι σχεδιαστές και ο σκηνοθέτης εξηγούν πως πλησίασαν με τον πλέον ευγενικό τρόπο τους χαρακτήρες του Σουλτς και «δούλεψαν» μαζί τους για περισσότερα από δυο χρόνια μέχρι να τους μορφοποιήσουν και να τους «βγάλουν» από τις επίπεδες ασπρόμαυρες σελίδες. Πάρτε φιστίκια μαζί σας και αναμείνατε το Νοέμβριο!

3. «Program» του Στίβεν Φρίαρς (κυκλοφορία 5/11)

Η ταινία του Φρίαρς («Επικίνδυνες Σχέσεις», «Η Βασίλισσα») αφηγείται τη συναρπαστική άνοδο του πρωταθλητή της ποδηλασίας Λανς Άρμστρονγκ και τη μάχη του με τον καρκίνο, καθώς ο ίδιος και οι συναθλητές κυριάρχησαν και αποτέλεσαν την πεμπτουσία του ευρωπαϊκού αθλητισμού στο χώρο της ποδηλασίας. Κερδίζοντας το Γύρο της Γαλλίας, έναν από τους πιο εξαντλητικούς αγώνες σε όλο τον αθλητισμό, με ένα άνευ προηγουμένου σερί επτά φορών (1999-2005), ο Άρμστρονγκ συνταξιοδοτήθηκε ως ένας από τους μεγαλύτερους αθλητικούς ήρωες της της εποχής μας, αξίζοντας εκατομμύρια δολάρια. Η «κινηματογραφική» ανατροπή που επιφύλαξε όμως ο διάσημος ποδηλάτης, σόκαρε το παγκόσμιο κοινό.

4. «Spectre» του Σαμ Μέντες (κυκλοφορία 12/11)

Ο Σαμ Μέντες επιστρέφει μαζί με τον διάσημο Βρετανό πράκτορα και η 24η περιπέτειά του φαίνεται όσο σκοτεινή θα επιθυμούσαμε. Σε αυτό, η ζοφερή ατμόσφαιρα του εξαιρετικά επιτυχημένου «Skyfall» (πάνω από 1 δις δολάρια εισπράξεις παγκοσμίως) εξακολουθεί να διαποτίζει το σύμπαν του Μποντ (Ντάνιελ Κρεγκ), τη στιγμή που ο Μ (Ρέιφ Φάινς) προσπαθεί να κρατήσει την MI6 ζωντανή και ο πράκτοράς του θα ξεκινήσει από ένα κομμάτι του δικού του παρελθόντος προκειμένου να ακολουθήσει τα θανάσιμα ίχνη μιας σκιώδους οργάνωσης υπό την κωδική ονομασία Spectre.

5. «Τέλος Διαδρομής» του Τζέιμς Πόνσολντ (κυκλοφορία 12/11)

Bιογραφικό road movie που ξετυλίγει την πολυήμερη συνέντευξη και την απρόσμενη φιλία ανάμεσα στον δημοσιογράφο του Rolling Stone Ντέιβιντ Λίπσκι και τον Ντέιβιντ Φ. Γουάλας, έναν από τους πιο επαναστατικούς συγγραφείς του 20ού αιώνα, ενώ ο τελευταίος περιόδευε με τον νέο του βιβλίο στη Μασαχουσέτη το 1996. Ο σκηνοθέτης του έξοχου «Ονειρεμένο τώρα» δραματοποιεί τη σχέση τους με τους όρους μιας ελεγειακής ταινίας δρόμου κσι κλιμακώνει τις συγκινήσεις με φλογοβόλο πνεύμα και γλυκόπικρη διάθεση. Φοβερή η χημεία Τζέσι Αιζενμπεργκ-Τζέισον Σίγκελ, με αναπάντεχη την ερμηνευτική μεταμόρφωση του δεύτερου, που ειδικεύτηκε στην κωμωδία, σε ανήσυχο και μελαγχολικό συγγραφέα.

6. «Dheepan» του Ζακ Οντιάρ (κυκλοφορία 19/11)

Ο Ντιπάν, πρώην αντικαθεστωτικός στη Σρι Λάνκα, συμφωνεί με μια γυναίκα και ένα ανήλικο κορίτσι να παραστήσουν την οικογένεια και να περάσουν στην Ευρώπη με πλαστά διαβατήρια. Η ψευτοφαμίλια φτάνει στη Γαλλία, βρίσκει κατάλυμα και δουλειά σε προάστιο του Παρισιού, αλλά, πάνω που ελπίζει σε ένα νέο ξεκίνημα, έρχεται αντιμέτωπη με τη βία των τοπικών συμμοριών και εμπόρων ναρκωτικών. Ο Χρυσός Φοίνικας των φετινών Καννών κατέληξε στα χέρια ενός από τους πιο ανήσυχους σκηνοθέτες του γαλλικού σινεμά και αναμφισβήτητα στο πιο επίκαιρο πολιτικοκοινωνικό φιλμ των ημερών μας.

7. «Chevalier» της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη (κυκλοφορία 26/11)

Με συμμετοχή στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ του Λοκάρνο, ειδική μνεία και βραβείο ανδρικής ερμηνείας για το σύνολο του ανδροκρατούμενου καστ στο φεστιβάλ του Σαράγεβο, το «Chavalier» σηματοδοτεί την πολυαναμενόμενη επιστροφή της Τσαγγάρη με ένα σενάριο το οποίο συνυπογράφει ο Ευθύμης Φιλίππου («Κυνόδοντας», «Άλπεις», «L», «Ο Αστακός»). Το «Chevalier» επικεντρώνεται σε μια παρέα αντρών (Γιώργος Κέντρος, Βαγγέλης Μουρίκης, Μάκης Παπαδημητρίου, Σάκης Ρουβάς, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Πάνος Κορώνης) που επιστρέφοντας από χειμερινή εκδρομή ψαρέματος σε ένα γιοτ, εγκλωβίζεται στο σκάφος, έπειτα από μια μηχανική βλάβη κάπου στον Σαρωνικό. Εκεί για να σκοτώσουν την ώρα τους, θα καταπιαστούν με ένα αυτοσχέδιο παιχνίδι που ονομάζεται Chevalier, το οποίο είναι τόσο διασκεδαστικό, όσο και βαθιά ανταγωνιστικό.

8. «Η Γέφυρα των Κατασκόπων» του Στίβεν Σπίλμπεργκ (κυκλοφορία 26/11)

Στίβεν Σπίλμπεργκ, Τομ Χανκς και οι αδελφοί Κοέν είναι κατάσκοποι του Ψυχρού Πολέμου σε ένα σφιχτοδέμενο θρίλερ εποχής. Ο Τομ Χανκς υποδύεται τον δικηγόρο Τζέιμς Ντόνοβαν, ο οποίος αποστέλλεται από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες στις γραμμές του εχθρού με σκοπό να διαπραγματευτεί με τους Ρώσους την απελευθέρωση ενός πιλότου που αιχμαλωτίστηκε σε ρωσικό έδαφος, όταν το αεροπλάνο του καταρρίφθηκε. Η «Γέφυρα των Κατασκόπων» θα ξεδιπλώσει ίντριγκες που θα εξελιχθούν συναρπαστικά στην κάμερα του Σπίλμπεργκ, η αφίσα τοποθετεί τον Τομ Χανκς στη γκρίζα ζώνη που ορίζει τις δυο υπερδυνάμεις και μένει να δούμε πως έχουν χειριστεί πολιτικά το σενάριο οι αδελφοί Κοέν.

9. «Ουζερί Τσιτσάνης» του Μανούσου Μανουσάκη (κυκλοφορία 3/12)

Ο Μανούσος Μανουσάκης μετά από πολλά χρόνια απουσίας από τον κινηματογράφο, επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με την πέμπτη μεγάλου μήκους ταινία του, «Ουζερί Τσιτσάνης», βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Γιώργου Σκαμπαρδώνη. Η ιστορία διαδραματίζεται στην υπό γερμανική κατοχή Θεσσαλονίκη και αφηγείται τον έρωτα δύο νέων ανθρώπων, του Γιώργου και της Εστρέας, ενός Χριστιανού και μιας Εβραίας. Τον Βασίλη Τσιτσάνη, που φέτος συμπληρώνονται 100 από την γέννησή του, υποδύεται ο Ανδρέας Κωνσταντίνου (Μικρά Αγγλία) και το απαγορευμένο ζευγάρι ο Χάρης Φραγκούλης και η Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη.

10. «By the Sea» της Αντζελίνα Τζολί (κυκλοφορία 10/12)

Η ταινία τοποθετημένη στην Γαλλία του ’70 αφηγείται την ιστορία της Βανέσα, μιας χορεύτριας και του συζύγου της, Ρόλαντ, Αμερικάνου συγγραφέα, με τον οποίο ταξιδεύει στην Ευρώπη σε μια προσπάθεια να σώσουν το γάμο τους. Η Αντζελίνα Τζολί παραμερίζει την καριέρα της ως ηθοποιός και μοιάζει να αφοσιώνεται περισσότερο στην καριέρα της ως σκηνοθέτης. Στην τρίτη μεγάλου μήκους ταινία της, έχει στο πλευρό της τον σύζυγό της Μπραντ Πιτ, χρόνια μετά τον «Κο και Κα Σμιθ».

Δείτε το Β’ μέρος  εδώ

Πηγή: cinemag.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%