Διασκέδαση

Όσκαρ 2017: Δείτε ολόκληρο το ντοκιμαντέρ της Ματζιαράκη, 4.1 Μiles

today25 Ιανουαρίου, 2017

Background
share close

Η προβολή της υποψηφιότητας του Αστακού μπορεί να απασχόλησε τα περισσότερα media, ωστόσο οι Γιώργος Λάνθιμος και Ευθύμης Φιλίππου δεν είναι οι μόνοι Έλληνες που διεκδικούν ένα Όσκαρ στην τελετή απονομής των Όσκαρ στις 26 Φεβρουαρίου.

4.1 Miles from The New York Times – Video on Vimeo.

 

Η Δάφνη Ματζιαράκη, υποψήφια για Όσκαρ στην κατηγορία Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους με την ταινία της 4.1 Miles διεκδικεί το δικό της χρυσό αγαλματίδιο με το ανθρωπιστικό φιλμ της όπου καταγράφει καταγράφει τις επιχειρήσεις των λιμενικών αρχών της Λέσβου και του κυβερνήτη Κυριάκου Παπαδόπουλου καθώς παλεύουν να σώσουν τους πρόσφυγες που προσπαθούν να φτάσουν στις ακτές του ελληνικού νησιού από τα τουρκικά παράλια.

Επί τρεις εβδομάδες παρακολούθησε τον Παπαδόπουλο στο σκάφος του να δίνει καθημερινές μάχες για να σώσει αυτούς τους απελπισμένους ανθρώπους.

Για την Ματζιαράκη η δημιουργία αυτού του ντοκιμαντέρ έφερε και ένα ηθικό και δεοντολογικό, όπως το χαρακτήρισε η ίδια, ζήτημα.

“Ποια είναι η δουλειά η δική μου; Και πριν βρεθώ στη Λέσβο σκεφτόμουν πώς θα ανταποκριθώ, αν δω πάρα πολύ έντονα πράγματα, εάν κάποιος χρειαστεί τη βοήθειά μου, ποιος είναι ο δικός μου ρόλος. Πιστεύω πως το αποτέλεσμα είναι η ματιά ενός ανθρώπου, ο οποίος εμπλέκεται συναισθηματικά και φαίνεται αυτό πολύ έντονα στο ντοκιμαντέρ. Φαίνεται ο πανικός και ένταση και αυτό είναι το πολύ άμεσο, φαίνεται πως σε πολλές περιπτώσεις δεν είχα άλλη επιλογή από το να αφήσω την κάμερα και να βοηθήσω. Πάντοτε υπήρχε ανάγκη για βοήθεια” καταλήγει η σκηνοθέτης.

MATZIARAKI

H υποψηφιότητα στα Όσκαρ εντυπωσιάζει, δεν είναι όμως η μόνη διάκριση του έργου της Ματζιαράκη. Το 4.1 Miles βραβεύθηκε στα φοιτητικά Όσκαρ που δίνει κάθε χρόνο η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών σε σπουδαστές αμερικανικών πανεπιστημίων (η Ματζιαράκη σπουδάζει δημοσιογραφία στο Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϋ της Καλιφόρνια) μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Καλή επιτυχία και καλή θέαση.

 

Πηγή: cnn.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%