Διασκέδαση

Σαρώνει ο Σκοπευτής του Κλιντ Ίστγουντ

today20 Ιανουαρίου, 2015

Background
share close

Συνέτριψε όλα τα προγνωστικά και τα ρεκόρ ο «Ελεύθερος σκοπευτής» του Κλιντ Ίστγουντ με εισπράξεις 90,2 εκατ. δολαρίων στο αμερικανικό μποξ όφις σε ένα επετειακό για τις Ηνωμένες Πολιτείες τριήμερο, στο οποίο γιορτάστηκε η Ημέρα του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ στις 19 Ιανουαρίου. Πιο συγκεκριμένα, από την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου που κυκλοφόρησε έως και τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου υπολογίζεται ότι η ταινία μετρά κατά το πρώτο της τετραήμερο κοντά στα 105 εκατ. δολάρια.

Με την ορμή ενός καλοκαιρινού μπλοκμπάστερ, το πολεμικό δράμα του 84χρονου δημιουργού, υποψήφιο για έξι Βραβεία Όσκαρ (καλύτερης ταινίας, α’ ανδρικού ρόλου, διασκευασμένου σεναρίου, μοντάζ, μιξάζ ήχου και μοντάζ ήχου) πέτυχε ρεκόρ ανοίγματος για το μήνα Ιανουάριο και αποτελεί τη μεγαλύτερη έως σήμερα εμπορική επιτυχία του Ίστγουντ, ξεπερνώντας κατά πολύ το ντεμπούτο τριημέρου του «Gran Torino» στα 29,5 εκατ. δολάρια το 2008, το οποίο αποτελούσε μέχρι τώρα τον υψηλότερο ταμειακό πήχυ για ταινία του.

Έκπληκτοι οι αναλυτές τρίβουν τα μάτια τους στο ρεκόρ του «Ελεύθερου σκοπευτή», το οποίο κόστισε λιγότερο από 60 εκατ. δολάρια και υπολογιζόταν να ανοίξει με εισπράξεις γύρω στα 40 εκατομμύρια.

Κάτι η αληθινή πατριωτική ιστορία του αμερικανού στρατιώτη Κρις Κάιλ, κάτι οι οσκαρικές υποψηφιότητες που απέσπασε η ταινία μία ημέρα πριν βγει στις αμερικανικές αίθουσες, και το κοινό φαίνεται πως επηρεάστηκε παραπάνω από θετικά για να σπεύσει να το δει, παρά το μη δημοφιλές θέμα του πολέμου του Ιράκ με το οποίο καταπιάνεται.

«Η ταινία αποτελεί πολιτισμικό φαινόμενο», σχολίασε εκπρόσωπος της εταιρείας Warner Bros που έχει ρόλο συμπαραγωγού. «Έσκισε το βιβλίο των ρεκόρ και όχι με ένα μικρό αλλά με ένα τεράστιο ρεκόρ», προσέθεσε.

Ο «Ελεύθερος σκοπευτής», προσωπικό στοίχημα του πρωταγωνιστή Μπράντλεϊ Κούπερ που βρήκε έναν αναπάντεχο σύμμαχο στο πρόσωπο του Κλιντ Ίστγουντ, αποτελεί παράδειγμα ταινίας που έχτισε τη δημοτικότητά της με το λεγόμενο «word of mouth», δηλαδή μέσω της διαφήμισής της «από στόμα σε στόμα», ενώ αρχικά βγήκε σε λίγες αίθουσες στις ΗΠΑ τα Χριστούγεννα. «Δεν υπάρχει προηγούμενο σε αυτό που πέτυχε η ταινία», υποστηρίζουν αναλυτές του μποξ όφις.

Το φιλμ αναμένεται στις ελληνικές αίθουσες στις 19 Φεβρουαρίου, παραμονές ουσιαστικά της φετινής απονομής των Βραβείων Όσκαρ που θα απονεμηθούν στις 22 Φεβρουαρίου.

 

Πηγή: ethnos.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%