Διασκέδαση

«SAZ» @ Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης

today16 Φεβρουαρίου, 2016

Background
share close

Την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, στις 22.30΄, στο «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης», ο αρχέγονος ήχος των κρουστών του Κώστα Μερετάκη συναντά τον πλούσιο σε ηχοχρώματα ήχο του σαζιού του Περικλή Παπαπετρόπουλο, σε ένα μουσικό διάλογο που αποπνέει λεβάντε και δροσερό αεράκι του Αιγαίου.

Ο Περικλής Παπαπετρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Άρχισε να ασχολείται με την κρητική μουσική στα δεκαέξι του χρόνια, παίζοντας με τον Αντώνη Ξυλούρη (Ψαραντώνη) λαούτο και μπουλγαρί. Το 1985 συναντά τον Ross Daly. Μαζί του μαθαίνει σάζι και ταμπούρ, ενώ αργότερα συμμετέχει στο συγκρότημά του «Λαβύρινθος» σε συναυλίες, παραστάσεις, δισκογραφία και τηλεόραση. Έχει διδάξει στη σχολή του Συλλόγου προς Διάδοση της Εθνικής Μουσικής, στο Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο Παλλήνης και στο μουσικό εργαστήρι Λαβύρινθος. Από το 2004 διδάσκει σάζι στο Ωδείο Αθηνών. Έχει εκδώσει δύο προσωπικούς δίσκους. Κάνει ζωντανές εμφανίσεις και συμμετέχει σε ηχογραφήσεις με πολλά μουσικά συγκροτήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο Κώστας Μερετάκης γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος αρμονίας και ηλεκτρικού οργάνου από το Ωδείο Καλλιθέας. Παράλληλα, από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τα παραδοσιακά κρουστά.  Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε ελληνικές εκπομπές, σε δισκογραφία ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, συνεργαζόμενος με καλλιτέχνες όπως ο Χρόνης Αηδονίδης, η Δόμνα Σαμίου, ο Νικός Σαραγούδας, ο Ross Daly, ο Χρ. Νικολόπουλος, ο Παντελής Θαλασσινός κ.ά. Είναι συνεργάτης του Αρχείου Ελληνικής Μουσικής και της Ορχήστρας Εστουδιαντίνα Ν. Ιωνίας-Μαγνησίας. Από το 2002 διδάσκει στο μουσικό γυμνάσιο-λύκειο Παλλήνης και στο Δημοτικό Ωδείο Ασπροπύργου.

Είσοδος: 3,00 ευρώ/άτομο.

peran

Δεκελείας 20, Νέα Φιλαδέλφεια
Πληροφορίες-Κρατήσεις: 210-25.33.896
email: 
[email protected]
http://www.peran.gr/

XORIGOSEPIKOINONIAS

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%