Διασκέδαση

Τρέιλερ: η Μέριλ Στριπ και η Κάρεϊ Μάλιγκαν μάχονται για τα δικαιώματα των γυναικών

today4 Ιουνίου, 2015

Background
share close

Με ένα δυνατό γυναικείο καστ το «Suffragette» ζητά τη δική σας ψήφο εμπιστοσύνης.

Πρωταγωνίστρια του «Sufragette» είναι η Κάρεϊ Μάλιγκαν, η οποία υποδύεται μία νεαρή φεμινίστρια και σουφραζέτα στις αρχές του κινήματος. Σιγά σιγά συνειδητοποιεί πως οι ειρηνικές διαμαρτυρίες δεν βγάζουν πουθενά, ή τουλάχιστον όχι αρκετά γρήγορα, και στρέφεται στη βία για να περάσει το μήνυμά της, απόφαση που την οδηγεί στην παρανομία.

Μαζί της, η Μέριλ Στριπ είναι η ακτιβίστρια Έμελιν Πανκχαρστ, η γυναίκα που ηγήθηκε του κινήματος και της προσπάθειας να εξασφαλιστεί στις γυναίκες το δικαίωμα της ψήφου. Η αφοσίωσή της στον στόχο αυτό, καθώς και οι ακραίες τακτικές της (οι οποίες δημιούργησαν πάμπολλους εχθρούς και επικριτές), την οδήγησαν στην φυλακή πολλές φορές. Η Πανκχαρστ ανακηρύχθηκε από το περιοδικό TIME, ως μία από τους 100  σημαντικότερους ανθρώπους του 20ου αιώνα.

Το σενάριο του «Sufragette» φέρει την υπογραφή της Άμπι Μόργκαν (έχει γράψει τα σενάρια για τις ταινίες «Η Σιδηρά Κυρία» και «Shame»). Η σκηνοθεσία είναι της Σάρα Γκάβρον («Brick Lane»), ενώ η εντυπωσιακή διανομή συμπεριλαμβάνει τους: Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Μπεν Γουίσο, Ρομόλα Γκαράι, Αν-Μαρί Νταφ, Μπρένταν Γκλίσον και Σάμιουελ Γουέστ.

Πηγή: cinemag.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%