Διασκέδαση

Η Βασιλική Καρακώστα στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός | Σάββατο 13 Μαΐου

today11 Μαΐου, 2017

Background
share close

“Έχετε ακούσει, έχετε πιεί νερό από μια καθαρή πηγή; Έτσι αισθάνεται, έτσι ερμηνεύει, τα ακούσματα της παράδοσής μας και της ελληνικής δημοτικής μουσικής με τη δυνατή φωνή της  η Βασιλική Καρακώστα. Σαν μια καθαρή πηγή διαχρονικής έμπνευσης και δημιουργίας. Που έρχεται από τα βάθη της ιστορίας του λαού μας και του πολιτισμού μας. Όπως κάθε τι κλασικό, όπως κάθε τι που αντέχει στον χρόνο.»

Ένα κονσέρτο Ελληνικής Κλασικής Δημοτικής Μουσικής, όπως δεν την έχετε ξανακούσει ποτέ: η παραδοσιακή μας μουσική ενορχηστρωμένη με τον πυρήνα του συμφωνικού ήχου.

Για φωνή και ορχήστρα εγχόρδων.

Τι θα δούμε-ακούσουμε

Η Βασιλική φέρνει μαζί της, τη φωνή της. Μια φωνή που ενώνεται με τις σαράντα χορδές των ακουστικών οργάνων, με μια γεμάτη από μουσικές συχνότητες δεκαμελή ορχήστρα εγχόρδων ( Violin, Viola, cello & contrabass).

Το μουσικό τους οδοιπορικό ξεκινά από την Μακεδονία, την Θράκη και την Ήπειρο περνά από τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα, την  Κρήτη, την  Πελοπόννησο, το Αιγαίο και τα Επτάνησα για να αγκαλιάσει την Μικρά Ασία, τον Πόντο και την Κύπρο.

Με ενότητα, μέσα από την διαφορετικότητα του πολιτιστικού μας πλούτου η Βασιλική με τους συνεργάτες της αφηγούνται θρύλους και ιστορίες της ανώνυμης συλλογικής δημιουργίας, ταξιδεύοντας μας παράλληλα σε στίχους, μελωδίες και ήχους της ελληνικής δημοτικής μουσικής.

Κι κάπου εδώ, ευχόμαστε η έννοια του «κλασσικού» να βρει τη συνισταμένη του.

Τη δύναμή του. Τη σύγχρονη συμφωνία της ψυχής μας.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Vconcert Ελληνικής Κλασικής Δημοτικής Μουσικής έχει εμφανιστεί στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Θεοχαράκη και στο ΔημοτικόΘέατρο Πειραιά,  αποσπώντας την αγάπη και την πιο όμορφη, την πιο ζεστή χροιά του κοινού, κατευθείαν από την καρδιά του.

Συντελεστές

Aenaon 4tet της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών:

Γιώργος Μάνδυλας, βιολί κορυφαίος

Βασίλης Σούκας, βιολί

Μάνος Γουβέλης, βιόλα

Αστέριος Πούφτης, βιολοντσέλο

και ο Νίκος Τσουκαλάς, κοντραμπάσσο

Μέλη του έγχορδου σχήματος «Ένα»

Αndrey Nastasa, βιολί

Γιάννης Αντωνόπουλος, βιολί

Augusta Shestani, βιόλα

Διονύσης Ανδρουτσάκης, βιολοντσέλο

Αλέξανδρος Κοκκινόπουλος, κόντραμπάσσο

Βασιλική Καρακώστα φωνή , επιμέλεια προγράμματος, ιδέα, έρευνα.

Παραγωγή: Art-Tc Live

Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός
Πλ. Καρύτση 8
(Μετρό: Στάση Πανεπιστήμιο)

Πωλήσεις εισιτηρίων: www.viva.gr, 11876 & στα καταστήματα: Seven Spots, Reload, Media Markt, Ευριπίδης, Αθηνόραμα. Στα ταμεία του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» Τετάρτη και Παρασκευή 5-8 μ.μ.

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%