Μουσική

Είκοσι άγνωστες ιστορίες για τη ζωή του μεγάλου Freddie Mercury

today5 Αυγούστου, 2018

Background
share close

Λίγο πριν από το «Bohemian Rhapsody» βγει στις μεγάλες οθόνες και ο Ράμι Μάλεκ ενσαρκώσει τον Φρέντι Μέρκιουρι, ο σπουδαίος performer γίνεται ξανά σημείο αναφοράς σε όλον τον κόσμο και οι θαυμαστές του ανά τον κόσμο θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το ποιός ήταν ο πραγματικός αστέρας των Queen. Το δεύτερο τρέιλερ της ταινίας κυκλοφόρησε πρόσφατα και έχει προλάβει να κερδίσει τις εντυπώσεις. Προτού να δείτε όμως τον κινηματογραφικό Μέρκιουρι, ιδού είκοσι αλήθειες και ιστορίες που σημάδεψαν τη ζωή του μεγάλου σταρ.

1. Το πραγματικό του όνομα ήταν Φαρόκ Μπουλσάρα και το άλλαξε επίσημα σε Φρέντι Μέρκιουρι το 1970, όταν ιδρύθηκαν οι Queen.

2. Οι αγαπημένοι του καλλιτέχνες ήταν οι Τζίμι Χέντριξ και Αρίθα Φράνκλιν.

3. Ο σπουδαίος κιθαρίστας των Queen Μπράιαν Μέι φοβόταν, ότι το «Show must go on» δεν θα μπορούσε να ηχογραφηθεί, καθώς τα σημάδια του HIV ήταν εμφανή στον Μέρκιουρι και δεν μπορούσε να περπατήσει, για να πάρει την πληρωμένη απάντηση από τον Performer πως «Θα το κάνω (I’ll fucking do it)» αφού πρώτα κατανάλωσε  μεγάλη ποσότητα βότκας. Και πράγματι το ηχογράφησε.

4. Ο Μέρκιουρι συχνά μεταμφίεζε την Πριγκίπισσα Νταϊάνα σε άντρα, ώστε να μπορεί να βγαίνει μαζί με τους Queen, χωρίς να γίνεται αντιληπτή.

5. Ο Καρτ Κομπέιν είχε κάνει αναφορά στον Μέρκιουρι στο σημείωμα της αυτοκτονίας του, λέγοντας πόσο πολύ  εκτιμούσε αυτόν και την ικανότητά του, να τραγουδά και να δένεται με το κοινό του.

6. Στις αρχές της δεκαετίας του ’70 είχε σχέση με μια γυναίκα με το όνομα Mary Austin. Όταν πέθανε, της άφησε το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του, το σπίτι και τα πνευματικά του δικαιώματα. Το τραγούδι «Love of my life» είχε γραφτεί για αυτήν.

7. Ο Roger Daltrey, τραγουδιστής των Who, είχε δηλώσει για τον Μέρκιουρι ότι «είναι ο μεγαλύτερος βιρτουόζος του ροκ εντ ρολ όλων των εποχών. Μπορούσε να τραγουδήσει οτιδήποτε και μπορούσε να αλλάξει το στυλ του από γραμμή σε γραμμή. Αυτό είναι τέχνη και ήταν υπέροχος σε αυτό.»

8. Όταν ρωτήθηκε για το ποιό είναι το πραγματικό νόημα του «Bohemian Rhapsody», απάντησε πως «δεν σημαίνει απολύτως τίποτα, δεν έχει αληθινό νόημα, είναι ρυθμικές ανοησίες».

9. Ο Μέρκιουρι μισούσε τα δόντια του και ήταν πολύ απαισιόδοξος λόγω αυτών, ωστόσο δεν τα έφτιαξε ποτέ φοβούμενος μήπως χαλάσει η μονάδική του φωνή.

10. Ήταν ιδιοκτήτης δέκα γατών, στις οποίες είχε αφιερώσει ένα ολόκληρο άλμπουμ (Mr. bad guy) και ένα τραγούδι (Delilah).

11. Με τον κομμωτή Τζιμ Χάτον ήταν σε σχέση από το 1985.

12. Ο Χάτον, που ήταν από τους πιο γνωστούς συντρόφους του Φρέντι Μέρκιουρι, είχε διαγνωστεί και αυτός με τον ιό HIV το 1990, έζησε μαζί με τον σημαντικό τραγουδιστή τα τελευταία έξι χρόνια της ζωής του, τον βοήθησε πολύ κατά την αρρώστια του και ήταν παρών όταν έφυγε από τη ζωή στις 24 Νοεμβρίου του 1991. Ο κομμωτής έφυγε από τη ζωή το 2010.

13. Το φέρετρο του μπήκε κάτω από το χώμα υπό τους ήχους της αγαπημένης του Αρίθα Φράνκλιν και του τραγουδιού «Precious Lord, take my hand».

14. Συζήτησε με τον μάνατζέρ του το ενδεχόμενο να ανακοινώσει επίσημα ότι έχει AIDS, μία ημέρα πριν από το θάνατό του.

15. Ο Μέι δήλωσε δύο χρόνια μετά το θάνατό του, ότι για την ασθένεια ήταν ενημερωμένοι μόνο οι πολύ κοντινοί του άνθρωποι και ότι είχε μιλήσει στο συγκρότημά του για αυτήν πολύ νωρίτερα.

16. Ο Μέρκιουρι είχε μεγάλο πάθος με τα γραμματόσημα και έκανε χρόνια συλλογή από αυτά.

17. Το τελευταίο τραγούδι, που μπόρεσε να ηχογραφήσει ήταν το «Mother love».

 

Πηγή: athensvoice.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%