Μουσική

“A Mother to Scare Away the Darkness” | Ο νέος θεματικός δίσκος των HALOCRAFT

today17 Νοεμβρίου, 2021 1 5

Background
share close

H post/cinematic rock μπάντα των Halocraft παρουσιάζει το δεύτερο θεματικό της album με τίτλο, A Mother to Scare Away the Darkness, που κυκλοφόρησε πρόσφατα ψηφιακά σε όλες τις διαδικτυακές πλατφόρμες.

Το “A Mother to Scare Away the Darkness” αποτελεί το πρώτο κομμάτι της εξιστόρησης από το συνολικό έργο με τίτλο “The Witch’s Forest”. Το άλμπουμ αυτό είναι prequel θεματικά από το προηγούμενο debut Album “Chains for the Sea” που αποτελεί το δεύτερο κομμάτι της ιστορίας που θα ολοκληρωθεί στο τρίτο και τελευταίο μέρος. Οι τίτλοι των κομματιών, εννιά στο σύνολο τους, οι μελωδίες και οι στίχοι (όπου υπάρχουν) αποτελούν μέρος του συνόλου της ιστορίας. Οι Halocraft σαν γνήσιοι παραμυθάδες όπως και στο πρώτο έχουν αφήσει, για τους οπαδούς τους, στοιχειά της ιστορίας τους μέσα και στο δεύτερο άλμπουμ καθώς και στην επίσημη σελίδα τους στο Facebook.

Μπορείτε να το ακούσετε, να κατεβάσετε το Digital Audio στη σελίδα τους στο Post-pedia που περιλαμβάνει τις διαδικτυακές πλατφόρμες που συνεργάζονται όπως και να προπαραγγείλετε το Compact Disc/ Βινύλιο από την επίσημη σελίδα των Halocraft στο Bandcamp.

To “A Mother to Scare Away the Darkness” ηχογραφήθηκε στο Valve studio, στην Θεσσαλονίκη, σε παραγωγή του Struter o οποίος είναι υπεύθυνος για την μίξη, το mastering και το editing. Τέλος, το artwork επιμελήθηκε ο Τηλέμαχος Μίλιος.

Album Cover – A Mother to Scare Away the Darkness

– A Mother to Scare Away the Darkness –

Track list:
01. A Mother to Scare Away the Darkness
02. New Beginnings
03. The Machine
04. For the Son You Could Not Save
05. In the Woods
06. Through the Caverns
07. Small Victories
08. Quantum
09. Don’t Break the Loop

A Mother to Scare Away the Darkness | Ανάμεσα σε ρίζες δέντρων με βρήκε. Με μεγάλωσε σα δικό της γιο. Αργότερα στη ζωή ανακάλυψα ποια ήταν η μητέρα που με γέννησε. Ήταν μια νεαρή κοπέλα, πολύ νέα για παιδί. Προσπάθησε να με μεγαλώσει κρυφά, αλλά σ’ έναν κόσμο που δε συγχωρεί όπως αυτός, δεν μπορούσε να συνεχίσει. Με έδωσε στο δάσος μια νύχτα. Δεν την κατηγορώ, έμαθα πόσο σκληρή μπορεί να είναι η ζωή. Δεν την κατηγορώ…

New Beginning | Ξεκινάμε από μια καθαρή αρχή, χορεύουμε και τραγουδάμε. Ό, τι κι αν φέρειτο μέλλον, θα είμαστε έτοιμοι. Τρία ζήτω για τα νέα ξεκινήματα.

The Machine | Από τον ουρανό έπεσε. Μόνο αυτή και ο άντρας που αποκαλεί φάντασμα το είδαν. Μας είπε ότι περιείχε την αλήθεια αυτού του κόσμου. Έμαθε όλα όσα ξέρει απ’ αυτό. Και θα τα μάθουμε όλα με τον καιρό, όταν επιστρέψει.

For the Son You Could Not Save | Δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Ήταν ήδη πέρα από κάθε βοήθεια όταν τον βρήκε. Ο μικρός της σκίουρος. Δεν ήταν ποτέ πια η ίδια. Ένα μικρό βουνό φύτρωσε στο δάσος μας εκείνη την ημέρα. Οι υψηλότερες κορυφές μπορούν να κατακτηθούν. Αλλά τα νεαρά βουνά είναι αδύνατο να ξεπεραστούν.

In the Woods | Το δάσος μας. Το σπίτι μας. Το σχολείο μας. Μένουμε στο μέρος όπου αυτή το βρήκε. Αυτή η αρχαία μηχανή. Ελπίζουμε να το δούμε μια μέρα. Η ίδια ελπίζει να το βρει ξανά πριν το τέλος.

Through the Caverns | Κρυφά περάσματα και αρχαίες σήραγγες. Τα σπήλαια ήταν πάντα η αγαπημένη μου παιδική χαρά. Οι σταλακτίτες και οι σταλαγμίτες με έκαναν να νιώθω σαν να βρισκόμουν στο στόμα ενός αρχέγονου θηρίου. Θα έπρεπε να φοβάμαι, αλλά δεν φοβάμαι. Έχω ηρεμήσει.

Small Victories | Απόψε μου είπε για μερικές μαγικές λέξεις, που έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τον κόσμο.Κάθε μία από αυτές είναι μια μικρή νίκη όταν λέγονται δυνατά.

Της είπα την αγαπημένη μου πριν κοιμηθώ. Της είπα ότι την αγαπώ.

Quantum | Σήμερα μου είπε ότι η ύλη στην απλούστερη μορφή της είναι απλώς δόνηση.Δεν μπορούσα να το πιστέψω! Δηλαδή… Όλο το σύμπαν είναι ένα τραγούδι;

Don’ t Break the Loop | Τα τελευταία λόγια που μου είπε πριν το σκάσω. Πριν δοθεί στα κύματα. “Μην σπάσεις τον βρόχο” Δεν ήξερα τι σήμαιναν. Μέχρι το τέλος.

Οι Halocraft σχηματίστηκαν το 2014 στα Γιαννιτσά. Τους αρέσει να εντάσσουν στοιχεία δημοφιλέστερων ειδών με αποτέλεσμα η δομή των κομματιών τους ξεφεύγει αρκετά από τα συνηθισμένα πλαίσια της post rock. Θέλουν να δημιουργήσουν μια πύλη μέσω της οποίας κόσμος, ο οποίος δε θα άκουγε υπό άλλες συνθήκες αυτό το είδος μουσικής, να μπορέσει να την εξερευνήσει και γιατί όχι να την αγαπήσει. Αντλούν επιρροές από ένα ευρύ μουσικό φάσμα αλλά το κύριο σώμα τους προέρχεται από post rock μπάντες όπως οι We lost the sea, Explosions in the sky, God is an Astronaut και πάρα πολλές ακόμα. Δεν φοβούνται να προσθέσουν και στοιχεία που συναντώνται συνήθως σε παράταιρα είδη και σε γενικά πλαίσια τους αρέσει να παίζουν με τον ήχο τους χωρίς προκαταλήψεις και ταμπού.

Τους αρέσει να δημιουργούν δικούς τους κόσμους με τη μουσική τους και να δημιουργούν ιστορίες μέσα τους Οι χαρακτήρες που υποδύονται οι Halocraft με τις μάσκες που φορούν αποτελούν τα κεντρικά πρόσωπα της ιστορίας. Δεν υπάρχει πολιτικό ή κοινωνικό μήνυμα στο έργο τους. Η μουσική τους σκοπό έχει να σε αποκόψει από αυτόν τον κόσμο και να σε ταξιδέψει στον δικό της. Βέβαια αυτό από μόνο του θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κοινωνική δήλωση, αλλά ας παρακαμφθεί αυτό. Δεν αρέσκονται να δίνουν πολλά στοιχεία για το τι συμβαίνει στην ιστορία, μιας και θέλουν οι ακροατές τους να ενώσουν τα κομμάτια της και να την ανακαλύψουν από μόνοι τους εν καιρώ. Πιστεύουν πως όταν υπάρχει ένα θέμα πίσω από ένα άλμπουμ, βοηθάει στην ροή και στην αλληλουχία της μουσικής και κάνει το άλμπουμ μια ενότητα και όχι απλά ένα συνονθύλευμα τυχαίων κομματιών.

Οι Halocraft πραγματοποίησαν ευρωπαϊκή περιοδεία το 2019. Επισκέφτηκαν πόλεις ορόσημα όπως Βερολίνο, Λονδίνο, Πράγα, Βαρσοβία, Βιέννη, Λιλ, Σόφια και πολλές ακόμα. Έχουν συμμετάσχει στο Eratos Music Fest στη Γαλλική Ρεν. Σπουδαίες στιγμές οι εμφανίσεις τους διπλά στους Midas Fall και τους Antimatte και είναι ιδιαίτερα περήφανοι που έχουν παίξει με τους αξεπέραστους Panx Romana. Τέλος, έχουν εμφανιστεί στα Street Mode Fest και Mammoth Fest.

Credits

Καλλιτέχνης: Halocraft

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: November 5, 2021
Παραγωγή: Halocraft , Valve studio Thessaloniki
Μουσική: Halocraft
Στίχοι: Halocraft

Κιθάρα: An extraordinary Rabbit
Φωνητικά/loops: An extraordinary Rabbit
Κιθάρα, Πλήκτρα: A marvellous Cat
Extra τύμπανα/ Percussions: A magnificent Wolf
Μπάσο: A majestic Fox

Artwork: Inspired by An extraordinary Rabbit
Drawnn: Βy Tilemahos Milios

Ηχογράφηση: Struter Valve studio Thessaloniki
Μίξη & Mastering: Struter Valve studio Thessaloniki

Halocraft | Band Members

An extraordinary Rabbit
A marvellous Cat
A magnificent Wolf
A majestic Fox

Promotion: Άγγελος Παπαπετρίδης

Distributor:  Made of Stone Recordings

Halocraft Hyperlinks

Buy/ Stream on your choice of platform:

https://post-pedia.com/artists/4913df13-7b7b-4138-9f6e-4440e6a51090

https://halocraftofficial.bandcamp.com/album/a-mother-to-scare-away-the-darkness

Official Facebook Page: https://www.facebook.com/HalocraftOfficial/

Official Bandcamp Page: https://halocraftofficial.bandcamp.com

Official You Tube Page: https://www.youtube.com/channel/UCrSm0AzLeG6HrPGQ2SjULaA

Official Instagram Page: https://www.instagram.com/halocraft_official/

Spotify: https://open.spotify.com/artist/7bGzgmiwRE1TdQ2N8Cj9tD

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Προηγούμενο άρθρο

Τεχνολογία

Το μέλλον της ανθρωπότητας προβλέπει ο Τζεφ Μπέζος

Ο δισεκατομμυριούχος Τζεφ Μπέζος τα τελευταία χρόνια επιχειρεί να «κατακτήσει» το διάστημα, αφού η εταιρεία του Blue Origin ανταγωνίζεται έντονα την Space X του Έλον Μασκ. Στο ετήσιο φόρουμ Ignatius στην Ουάσιγκτον, ο Μπέζος αποφάσισε να μοιραστεί τις προβλέψεις του για το μέλλον της ανθρωπότητας. O ίδιος πιστεύει ότι οι άνθρωποι θα μεταφέρουν την περισσότερη βιομηχανία στο διάστημα, ενώ η Γη θα μετατραπεί σε ένα τεράστιο θέρετρο που θα απολαμβάνουν […]

today17 Νοεμβρίου, 2021

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%