Μουσική

Ακούστε το “ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΦΩΣ” του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΡΑ από το επερχόμενο άλμπουμ του

today13 Δεκεμβρίου, 2022

Background
share close

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΡΑΣ

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΦΩΣ

Το Περιμένοντας Το Φως είναι το δεύτερο single από το πολυαναμενόμενο επερχόμενο album του Γιώργου Καρρά, μπασίστα και βασικού συνθέτη στο συγκρότημα Τρύπες.

Η μινιμαλιστική σύνθεση Περιμένοντας το Φως είναι ένας μελαγχολικός διάλογος ανάμεσα σε ένα πιάνο και ένα ηλεκτρικό μπάσο, που εμμονικά επαναλαμβανόμενα συνοδεύουν ένα κλαρινέτο, πλαισιωμένα από μία ατμοσφαιρική ambient κιθάρα.

 Ένα ονειρικό κομμάτι που εκφράζει την αγωνία και την θλίψη του καλλιτέχνη για την σημερινή παρακμή και το σκοτάδι που βρίσκεται η ανθρωπότητα. Ταυτόχρονα, καθώς εξελίσσεται, αντανακλά την προσδοκία του να έρθει το φως που θα οδηγήσει τους ανθρώπους, όπως άλλοτε, από τον Μεσαίωνα στον Διαφωτισμό.

Το αλληγορικό video που συνοδεύει το Περιμένοντας το Φως μας βρίσκει να περιμένουμε την ανατολή του ήλιου, την στιγμή εκείνη που χαράσσεται το πρώτο φως στον ορίζοντα για να διαλύσει το σκοτάδι. Η πιο όμορφη στιγμή μιας ημέρας και αυτή που μας γεμίζει όχι μόνο ηρεμία αλλά και ενέργεια.

Το album Ασκήσεις Απλότητας θα κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο του 2023 από την United We Fly.

Βρείτε το Περιμένοντας το Φως
σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες 
και το e-shop της United We Fly.

“Η μουσική που ακούς σηματοδοτεί και την αισθητική σου που είναι μία και μοναδική. Δεν μπορείς να οικειοποιείσαι όλες τις αισθητικές”.

¨Η μουσική μπορεί να σε βοηθήσει να συγκεντρωθείς. Στα τραγούδια είναι αλήθεια ότι ο λόγος σου δείχνει τον δρόμο που θα πάρεις ενώ στην ορχηστρική μουσική είσαι ελεύθερος να περιπλανηθείς σε όποιον δρόμο θέλεις. Αλλά ακόμη κι αυτό σε βοηθά να συγκεντρωθείς στο ταξίδι που κάνεις με την μουσική.”

από τη συνέντευξή του Γιώργου Καρρά στον Θεοδόση Μίχο 
για το The Magazine -news 24/7

“Μέσα στο περιβάλλον που ζεις δέχεσαι επιρροές και η έμπνευση μπορεί να προέλθει από πολλές και διαφορετικές πηγές. Άλλοτε είναι ένα κείμενο που διάβασες ή μια ιστορία που άκουσες, άλλοτε από συναισθήματα που βίωσες, άλλοτε από εικόνες που είδες. Τα κομμάτια τα συνέθεσα στον υπολογιστή μου το χρονικό διάστημα μεταξύ 2018 – 2020 και είναι όλα ορχηστρικά. Η περίοδος της εγγραφής και της επεξεργασίας τους στο Royal Alzheimer Hall, διήρκεσε με πολλά διαλλείματα λόγω της πανδημίας από τον Δεκέμβρη του 2019 έως τον Μάη του 2022.”από τη συνέντευξη του Γιώργου Καρρά στον Μike N. 
για το Υπόγειο

INFO

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΡΑΣ
“Περιμένοντας το Φως”


Δείτε το video του “Περιμένοντας το Φως” στο youtube

Βρείτε το “Περιμένοντας το φως” σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες
και το e-shop της United We Fly



Follow Γιώργος Καρράς

Facebook




Follow United We Fly

Official Website • Facebook Page • Instagram

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%