Μουσική

Babo Koro – “Το Θεριό” | Νέο τραγούδι με εξαιρετικό video clip

today15 Απριλίου, 2022

Background
share close

BABO KORO 

Νέο music video

ΤΟ ΘΕΡΙΟ

Μουσική, Στίχοι – Σωτήρης Τσακανίκας

Οι Babo Koro συνεργάζονται με τον Κωνσταντίνο Σταγκίκα στο νέο μουσικό βίντεο «Το Θεριό»

Δείτε το εδώ:

Οι Babo Koro, το συγκρότημα που ξεχώρισε με τον ιδιαίτερο ήχο του στο δίσκο «Σίσυφος» και το συγκινητικό μουσικό βίντεο «Γέλα μου», κυκλοφορεί το νέο κινηματογραφημένο του κομμάτι με τίτλο «Το Θεριό», σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Σταγκίκα

Το «Θεριό» είναι ένα σχόλιο πάνω στην παράλογη, κωμικοτραγική, και συχνά εξοργιστική πραγματικότητα της εποχής μας, που οδηγεί τους ανθρώπους σε κοινωνικούς διαχωρισμούς και συμπεριφορικές ακρότητες. Δημιουργημένο κατά την περίοδο του υγειονομικού εγκλεισμού, απεικονίζει με επίκαιρο αλλά και διαχρονικό τρόπο την πραγματικότητα μέσα από μία αλληγορική ιστορία με στοιχεία μαύρου χιούμορ.

 Στο βίντεο, που χαρακτηρίζεται από την αισθητική του σκηνοθέτη Κωνσταντίνου Σταγκίκα (Sodium Nights), η πληθωρική ενορχήστρωση αντιπαραβάλλεται με την μινιμαλιστική εξέλιξη της ασπρόμαυρης οπτικής ταινίας. Το ίδιο το τοπίο λειτουργεί ως συνέχεια της μουσικής και του στίχου, με τους επιβλητικούς μαρμάρινους όγκους του λατομείου Διονύσου να δημιουργούν συνειρμική αναφορά στη διασκευή του «Korobeiniki», ευρύτερα γνωστού και ως το μουσικό θέμα του Tetris, το οποίο εισβάλει ξαφνικά στα μέσα του κομματιού. Το κομμάτι αναδεικνύει με μοναδικό τρόπο την ανάγκη της γεφύρωσης του χάσματος που όλο και συχνότερα συναντάμε στην κοινωνία και που διευρύνεται με κάθε αφορμή, ενός χάσματος που οδηγεί στην ατομική αντιμετώπιση ενός Θεριού με πολλά πρόσωπα, και τελικά στην απομόνωση.

Το «Θεριό» των Babo Koro φιλοδοξεί να εστιάσει στην κοινωνική ουσία, που ολοκληρώνεται με τον στίχο: «Ποτέ δεν είμαι μόνος».
Ηχογραφήθηκε το Μάρτιο του 2021 και βιντεοσκοπήθηκε το Μάρτιο του 2022.

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%