Lifestyle

“Οι Beatles είναι σκουπίδια και οι Doors ηλίθιοι”

today18 Φεβρουαρίου, 2015

Background
share close

Διόλου κολακευτικά σχόλια για δυο από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα στην ιστορία της μουσικής, είχε κάνει ο Λου Ριντ (Lou Reed) σε μια σπάνια συνέντευξη που είχε παραχωρήσει το 1987 και που προ λίγων ημερών αποκάλυψε το PBS Digital Studios.

Ο εμβληματικός καλλιτέχνης, που έφυγε από τη ζωή το 2013 σε ηλικία 71 ετών, είχε ρίξει στον κάλαθο των αχρήστων μουσικά συγκροτήματα  όπως οι Μπητλς (Beatles) και οι Ντορς (Doors).

Μιλώντας για το συγκρότημά του, τους Βέλβετ ΄Αντεργκράουντ (Velvet Underground), είχε πει ότι σκοπός του ήταν να ανεβάζει το επίπεδο των ροκ τραγουδιών. «Κατά την άποψή μου, ξέρω ότι αυτό ακούγεται προκλητικό, αλλά οι υπόλοιποι δεν μας έφταναν ούτε στο μικρό μας δαχτυλάκι», είχε πει αναφερόμενος στα «αντίπαλά» του γκρουπ.

«Ήταν απλά ηλίθιοι και δήθεν με οδυνηρό τρόπο και όταν προσπαθούσαν να το παίξουν ‘κουλτούρα’ ήταν ακόμα χειρότερα από ηλίθιο rock’n’roll. Τι εννοώ με το ‘ηλίθιο’; Μιλάω π.χ. για τους Ντορς». Ερωτηθείς για τον Τζων Λέννον (John Lennon) και τους Μπητλς, ο Ριντ δεν έκρυψε την περιφρόνησή του. «Ποτέ δεν μου άρεσαν οι Μπητλς. Θεωρούσα ότι ήταν για τα σκουπίδια».

Ακούστε τη συνέντευξη του Reed:

Πηγή: newsbeast.gr

 

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%