Μουσική

Bruce Springsteen: Το «αφεντικό» επιστρέφει με την αυτοβιογραφία του

today28 Σεπτεμβρίου, 2016

Background
share close

Διπλό δώρο για τους απανταχού λάτρεις του Μπρους Σπρίνγκστιν, που θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν δεκαοκτώ τραγούδια, μεταξύ των οποίων πέντε ανέκδοτα, τα οποία συνοδεύουν την αυτοβιογραφία, που αναμένεται να κυκλοφορήσει διεθνώς στις 27 Σεπτεμβρίου.

Το βιβλίο διανύει μία περίοδο πάνω από τέσσερις δεκαετίες, από τα πρώτα βήματα του Springsteen στη μουσική σκηνή, το θρίαμβο από τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 έως τις μέρες μας. Σύμφωνα με τον εκδοτικό οίκο που θα εκδώσει το βιβλίο, το «αφεντικό» γράφει την αυτοβιογραφία του τα τελευταία επτά χρόνια, ξεκινώντας από το 2009.

Στο βιβλίο του «Born to run», ο διεθνούς φήμης ροκ σταρ περιγράφει το πώς μεγάλωσε στο Φρίχολντ του Νιού Τζέρσεϊ, μεταξύ «ποίησης, κινδύνου και σκότους», που τροφοδότησαν, όπως λέει, τη φαντασία του.

Περιγράφει την ασίγαστη επιθυμία του να γίνει μουσικός, τα πρώτα του βήματα ως «βασιλιάς» σε ένα συγκρότημα που έπαιζε σε μπαρ στο Asbury Park και τη μετέπειτα άνοδο της διάσημης E Street Band. Με αφοπλιστική ειλικρίνεια, αποκαλύπτει, για πρώτη φορά, τις προσωπικές του αγωνίες και πώς αυτές ενέπνευσαν τα καλύτερα έργα του και εξηγεί γιατί το τραγούδι – σήμα κατατεθέν του, «Born to run», αποκαλύπτει πολύ περισσότερα από ό,τι είχε πραγματικά φανταστεί.

«Είναι αστείο να γράφεις για τον εαυτό σου», ομολογεί ο Σπρίνγκστιν στο βιβλίο του, «αλλά, σε ένα τέτοιο έργο όπως αυτό, ο συγγραφέας οφείλει να κρατήσει την υπόσχεση που έδωσε στον εαυτό του, να αποκαλύψει στον αναγνώστη αυτά που έχει κατά νου, και αυτό προσπάθησα να κάνω». Στο βιβλίο, αποκαλύπτεται η προθυμία του να βγάλει προς τα έξω, με παιδική ευαισθησία, κομμάτια της ζωής του, κάτι που ουσιαστικά αποτελεί ένα δώρο προς τους αναγνώστες, μία πράξη αθωότητας.

«Στην αρχή, ήμουν σαν όλους τους άλλους», αφηγείται, «ήμουν απλώς ένας από τους πολλούς μη προνομιούχους εφήβους, που ήθελαν να ξεφύγουν από τις περιοριστικές συνθήκες μίας υποβαθμισμένης επαρχίας, και αυτό προσπάθησα να το κάνω με τη μουσική. Αυτό είναι το νόημα της αυτοβιογραφίας μου, εκεί κρύβεται όλη η αλήθεια».

Τα τραγούδια, που συνοδεύουν το βιβλίο, είναι παγκοσμίως διάσημα: «Born to run», «The river», «Badlands», «The ghost of Tom Joad», «Born in the USA», «The rising» και πολλά άλλα, τα οποία «δίνουν ένα ρυθμό» στην ανάγνωση του βιβλίου. Στην ανθολογία συγκαταλέγονται και πέντε ανέκδοτα κομμάτια, τα οποία καλύπτουν μία πενταετία και γράφτηκαν πριν από την κυκλοφορία του πρώτου άλμπουμ, «Greetings from Asbury Park, N.J.», το οποίο κυκλοφόρησε το 1973.

Πρόκειται για κομμάτια, που έπαιζε με το πρώτο του νεανικό συγκρότημα, The Castiles, άγνωστα στο ευρύ κοινό. Ακούγοντας τα δύο πρώτα ανέκδοτα τραγούδια της νεότητάς του, διαπιστώνουμε ότι, από τότε, ο νεαρός Bruce «φώναζε» σαν ένα παιδί φανατικό της ροκ, το οποίο έπαιζε με τους φίλους της γειτονιάς και ονειρευόταν να γίνει «κάποιος» στο χώρο, ίσως ένας διάσημος εκφραστής του είδους. Το γεγονός, όμως, είναι ότι, σε αντίθεση με πολλούς άλλους, έγινε όχι μόνο πραγματικά «κάποιος» της ροκ, αλλά το απόλυτο «αφεντικό» της.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%