Μουσική

Σπάνια έκδοση του «Suspicious Minds» από τον ΄Ελβις Πρίσλεϋ για πρώτη φορά στη δημοσιότητα

today5 Απριλίου, 2018

Background
share close

Το συνοδευτικό άλμπουμ για το επερχόμενο ντοκιμαντέρ του HBO, «Elvis Presley: The Searcher», παρουσιάζει τις επιτυχίες του «βασιλιά», καθώς και μερικές διαφορετικές εκδόσεις των πιο γνωστών τραγουδιών του.

Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα σπάνια διαμάντια είναι η εναλλακτική ηχογράφηση του «Suspicious Minds», του 18ου και τελευταίου single της καριέρας του ΄Ελβις που έφτασε στο Νο1.

Ενώ η πρωτότυπη εκδοχή περιέχει μεταξύ άλλων τρομπέτα και φωνητικά, η εναλλακτική έκδοση με τον τίτλο «Suspicious Minds (Take 6)» είναι περισσότερο λιτή, κρατώντας μόνο μία στάνταρ ενορχήστρωση με κιθάρα, μπάσο και ντραμς. Ακόμα η ερμηνευτική απόδοση του ΄Ελβις Πρίσλεϋ είναι πιο συγκρατημένη.

Ο ΄Ελβις Πρίσλεϋ ηχογράφηση τη συγκεκριμένη εκδοχή στο American Sound Studio του Μέμφις, στις 22 Ιανουαρίου 1969, περίπου ένα μήνα μετά την προβολή του «‘68 Comeback Special» στο NBC, που σηματοδότησε την επιστροφή του στις ζωντανές εμφανίσεις ύστερα από εφτά χρόνια στον κινηματογράφο.

Ο Mark James είχε ηχογραφήσει πρώτος το «Suspicious Minds». Αφού απέτυχε να σημειώσει επιτυχία, το τραγούδι κατέληξε στον ΄Ελβις Πρίσλεϋ για να γίνει μία από τις σημαντικότερες επιτυχίες στη διαδρομή του.

Ο αμερικανός θρύλος είχε πάει στο στούντιο εκείνη την ημέρα για να συναντήσει τον R&B τραγουδιστή Roy Hamilton, ο οποίος ήταν ένα είδωλό του και ετοίμαζε ένα νέο άλμπουμ για τη δισκογραφική εταιρεία του φίλου του Chips Moman, την AGP. Πέρασε αρκετές ώρες παρακολουθώντας τον Χάμιλτον, σύμφωνα με το βιβλίο «Elvis: Day by Day» και αργότερα ηχογράφησε τα δικά τραγούδια με γκόσπελ επιρροές.

Η ηχογράφηση τελείωσε με τον Πρίσλεϋ να τραγουδάει ένα τραγούδι.

Ο Moman θέλησε να τραγουδήσει ο «βασιλιάς» το «Suspicious Minds». Ο ΄Ελβις μάλιστα εξασκήθηκε στο καράτε μεταξύ των ηχογραφήσεων. «Κρατήστε την τελευταία λήψη για εμένα», τραγούδησε ως αστείο σε μία από τις τελευταίες εκτελέσεις του, σύμφωνα με το «Elvis Presley: Μία ζωή στη μουσική». Τελικά επέστρεψε σπίτι στις 4 το πρωί.

Το ντοκιμαντέρ «Elvis Presley: The Searcher», διάρκειας τριών ωρών και αποτελούμενο από δύο μέρη, κάνει πρεμιέρα στο ΗΒΟ στις 14 Απριλίου.

Η ταινία επικεντρώνεται στην καλλιτεχνία του ΄Ελβις Πρίσλεϋ, εξερευνώντας πώς η μουσική καθόρισε τη ζωή του από τα παιδικά του χρόνια, τραγουδώντας κάντρυ και μπλουζ, μέσα από τις τελευταίες ηχογραφήσεις που έκανε για το «Jungle Room» πριν από το θάνατό του το 1977.

Το συνοδευτικό soundtrack κυκλοφορεί την Παρασκευή 6 Απριλίου και θα είναι διαθέσιμο σε CD με 18 τραγούδια, αλλά και σε box set με τριπλό CD.

Ο πυρήνας του soundtrack περιλαμβάνει 18 τραγούδια, ενώ στην έκδοση με τον τριπλό δίσκο έχουν προστεθεί 37 ηχογραφήσεις. Η deluxe έκδοση συμπληρώνεται από ένα βιβλίο σαράντα σελίδων με σπάνιες φωτογραφίες, σημειώσεις από τον Warren Zanes και ένα σημείωμα από το σκηνοθέτη του ντοκιμαντέρ, Thom Zimny.

Πηγή: hit-channel.com

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%