Μουσική

Επανακυκλοφορούν 35 άλμπουμ του Πρινς (Prince)

today30 Ιουνίου, 2018

Background
share close

35 τίτλοι από τον εμβληματικό κατάλογο του Πρινς αναμένεται να επανεκδοθούν τα επόμενα χρόνια.

Η Sony Music ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία με τους κληρονόμους του Πρινς για να διαθέσει εκ νέου στην αγορά το μεγαλύτερο μέρος του μουσικού του ρεπερτορίου, στην πιο πρόσφατη προσπάθεια να διατεθεί στην αγορά η κληρονομιά του θρύλου της αμερικανικής ποπ.

Μετά τον ξαφνικό θάνατο του τραγουδιστή τον Απρίλιο 2016, οι κληρονόμοι του (τα αδέλφια του) συμφώνησαν με τις τρεις μεγαλύτερες δισκογραφικές εταιρείες Sony, Universal και Warner.

Ωστόσο, όσο ζούσε ο καλλιτέχνης,ν έκρυβε την επικριτική του θέση απέναντι στη βιομηχανία αυτή.

Αυτό το συμβόλαιο διανομής αφορά «35 άλμπουμ του Πρινς που είχαν ήδη κυκλοφορήσει», αναφέρει η Sony στην ιστοσελίδα της. «Το συμβόλαιο ισχύει από σήμερα για 19 άλμπουμ που κυκλοφόρησαν μεταξύ του 1995 και του 2010», προσθέτει η δισκογραφική εταιρία.

Τη χρονική αυτή περίοδο, ο Πρινς διαχωρίστηκε από την εταιρεία του, τη Warner, και διέθετε στην αγορά τη μουσική του με ανεξάρτητο τρόπο.

Από το 2021, η Sony θα αποκτήσει επίσης τα δικαιώματα στις ΗΠΑ άλλων 12 άλμπουμ, όπως το «Controversy», το «1999», το «Around the World in a Day». Αλλά το «Purple Rain», ο διασημότερος δίσκος του αστέρα από τη Μινεάπολη, δεν περιλαμβάνεται στο συμβόλαιο αυτό.

«Η Sony Music αισθάνεται τιμή που παίζει ρόλο για να διατηρήσει ζωντανή τη μουσική του Πρινς και να την κάνει προσβάσιμη στις γενιές των ακροατών και των μελλοντικών θαυμαστών», ανακοίνωσε ο πρόεδρος της εταιρείας Richard Sony.

«Ένας αυθεντικός καλλιτέχνης και οραματιστής, ο Πρινς άλλαξε τον κόσμο με τη μουσική το, δίνοντας αγάπη, χαρά και έμπνευση σε εκατομμύρια θαυμαστές του».

Ο Πρινς ήταν ωστόσο ορκισμένος εχθρός της μουσικής βιομηχανίας και των συμβολαίων που αυτή συνήπτε. Στα μέσα της δεκαετίας του 1990 έκλεισε κατάμουτρα την πόρτα στη Warner πριν εμφανιστεί με τη λέξη «σκλάβος» γραμμένη στο μάγουλό του.

Άλλαξε επίσης το όνομά του υιοθετώντας ένα δυσπρόφερτο σύμβολο για να αποφύγει η Warner να ελέγχει την εκπληκτική παραγωγή του.

Στο τέλος της ζωή του ο Πρινς συμφιλιώθηκε με την εταιρεία.

Το Φεβρουάριο 2017, η Universal ανακοίνωσε ότι απέκτησε τα δικαιώματα επί των έργων που δεν είχε θέσει σε κυκλοφορία ο Πρινς μετά τα μέσα της δεκαετίας του 1990, συμβόλαιο που κηρύχθηκε άκυρο από την αμερικανική δικαιοσύνη λίγους μήνες αργότερα.

Πηγή: hit-channel

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%