Μουσική

Eπιστήμονες αποκαλύπτουν τι ήταν αυτό που έκανε αξεπέραστη τη φωνή του Freddie Mercury

today21 Απριλίου, 2016

Background
share close

Επιστημονική έρευνα ανέλυσε την ξεχωριστή φωνή του Φρέντι Μέρκιουρι (Freddie Mercury). Παρ’ ότι έχουν περάσει τόσα χρόνια από το θάνατο του θρυλικού τραγουδιστή η φωνή του  συνεπαίρνει ακόμη όσους ακούνε τα τραγούδια των Κουίν (Queen). Τώρα μια ομάδα ερευνητών εξέτασε τα φωνητικά ταλέντα του και δημοσίευσε τα αποτελέσματα στο περιοδικό Logopedics Phoniatrics Vocology.

Επικεφαλής της έρευνας είναι ο Christian Herbst του πανεπιστημίου της Βιέννης και ανέλυσε τη “σόλο συλλογή του Φρέντι Μέρκιουρι” και 23 διαθέσιμα τραγούδια των Κουίν, αναφέρει δημοσίευμα του foxnews.

Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν επίσης μια ενδοσκοπική κάμερα σε κάποιον τραγουδιστή ο οποίος μιμήθηκε τη φωνή του Μέρκιουρι καθώς και μια σειρά από συνεντεύξεις που έδωσε ο αείμνηστος τραγουδιστής.

Μια ανάλυση της ομιλίας του Mέρκιουρι δείχνει πως ήταν βαρύτονος. Αυτό βασίζεται στην υπόθεση έξι συνεντεύξεων όπου ανέλυσαν και βρήκαν πως η μέση θεμελιώδης συχνότητα ομιλίας του ήταν στα 117.3 Hz. Αυτό σε συνδυασμό με την ιστορία πως ο Φρέντι Μέρκιουρι απέρριψε κάποτε ένα ντουέτο σε όπερα διότι φοβόταν πως το κοινό δεν θα αναγνώριζε τη βαρύτονη φωνή του, οδήγησε στο συμπέρασμα πως ο Mέρκιουρι είχε την ικανότητα να αλλάζει τους τρόπους που τραγουδούσε.

Η ίδια ομάδα αποφάνθηκε πως οι φωνητικές χορδές του Φρέντι Μέρκιουρι κινούνταν πιο γρήγορα από ενός μέσου ανθρώπου, δηλαδή με 7.04 Hz (vibrato) έναντι 5.4-6.9 Hz ενός μέσου ανθρώπου.

 

Πηγή: huffingtonpost.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%